Начало / Екскурзии / Екскурзии - Валета

Малта - 4 дни/3 нощувки с директен полет!

Номер на оферта

/

171510

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНИ

Двойна стая € 449

Единична стая € 565

HOTEL OSBORNE *** - www.osbornehotel.com

Хотел Osborne е разположен сред древните укрепителни съоръжения на Валета. Във всички помещения на хотела е осигурен безплатен Wi-Fi. Крепостта St. John’s Cavalier и катедралата Свети Йоан Кръстител са на 5 минути пеша. От плувния басейн на покрива се открива великолепен изглед. Всички стаи в хотел Osborne разполагат с климатик, плоскоекранен телевизор със сателитни канали и удобства за приготвяне на чай/кафе. При заявка се предлага минибар. Хотел Osborne разполага с уютен бар и ресторант на шведска маса. За обяд и вечеря се предлага богата шведска маса от местни и международни ястия, а при заявка се сервират вегетариански ястия. Хотелът се намира на 20 метра от Националния музей на изящните изкуства и на 500 метра от лифта Барака. На 5 минути пеша се намират автобусна спирка и фериботното пристанище с линии до Слиема.

Цените са на човек в двойна/единична стая, в евро и включват:

• Самолетни билети с летищни такси с WIZZ AIR;
• Голям ръчен багаж 56 х 45 х 25 см;
• Трансфери летище – хотел – летище;
• 3 нощувки със закуска в центъра на Валета;
• 2 полудневни екскурзии
• Застраховка медицински разноски с покритие 10 000 евро.

Цената не включва

- Лични разходи;
- Услуги неупоменати в програмата

Програма на пътуването

Стратегическото кръстопътно местоположение на Малта в центъра на Средиземно море определя дългата история като арена на нашествия и окупация. Колония на финикийци, картагенци, римляни, византийци, араби, нормани, сицилианци и французи. От 1530 г. до 1834 г. Малта е резиденция на Йоанитския (Малтийски) орден. Въпреки че географски островите са част от Африка и лежат върху африканската континентална плоча, културно и исторически те са част от Европа. Малта притежава редица уникални природни забележителности. Azure Window (Синия прозорец) е едно от най-уникалните скални образования в Средиземно море …

Програма

Ден 1 Полет СофияМалта

В този първи ден от Вашето пролетно пътуване Ви предстой полет от София към столицата на Малта - Валета с авиокомпания Уиз Ер (19.20-20.20 ч.). Трансфер до хотел Osborne ***. Настаняване и нощувка.

Ден 2 Марсашлок & Синята пещера

Няма по-добър начин да прекарате една неделна сутрин от това, да дойдете на тази фантастична екскурзия, която започва с едно от бижутата на Малта – синята пещера (Blue Grotto) със своята ослепителна синя лагуна, която определено ще остави ярък спомен у вас. Ако метеорологичните условия позволяват, може да направите разходка с лодка (срещу заплащане; лодката не е включена) около пещерите, където можем да видим луминесцентни корали и ярко осветена вода. Тази чудесна обиколка продължава с посещение на спокойния залива на Марсашлок, основното рибарско селище в Малта. Човек не може да пропусне всички шарени лодки, така типични на Малта (luzzus), пръснати из целия залив и изпъстрени в традиционни местни цветове допълващи известния открит пазар по крайбрежната алея. Ще оставим достатъчно време за разглеждане на многобройните му сергии в търсене на най-изгодните сувенири, което ще превърне екскурзията в една от най-приятните сутрини от престоя ви в Малта.

Ден 3 Средновековния град Мдина - полудневна

Днес ще се разходите из улиците на средновековния град Мдина, известен като "тихия град", докато вашият водач ви разкрива неговата богата история. Ще ви покаже потайните тесни криволичещи улички и забравени портали, докато стигнете укреплението на града, от където може да се насладите на зашеметяваща почти 360 градусова панорама на острова. Обиколката продължава с посещение на скалите Дингли, известни като най-високите скали на острова. От тук можете да видите и остров Филфла. Крайната ни спирка ще бъде Ботаническата градина на Св. Антон, която първоначално представлявала оградени градини на дворец. Една наистина приказна полудневна екскурзия в и около старата столица на Малта.

Ден 4 Полет Малта - София

Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Валета. Трансфер до летището и полет за София отново с авиокомпания Уиз Ер в 20.50 ч. и пристигате в 23.45 ч. на родна земя.

Тагове

Оферти - Малта |  Оферти - Валета |  Екскурзии - Малта |  Екскурзии - Валета |  Уикенд почивка - Малта |  Уикенд почивка - Валета

Избрани оферти