Начало / Екскурзии / Екскурзии - София

Нова Година в Нови Сад

Номер на оферта

/

205857

Дати & цени

Програма на пътуването

Нова Година в Нови Сад





Дати

30.12.2016 – 01.01.2017 г.

Продължителност

3 дни / 2 нощувки

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ – БЕЛГРАД – НОВИ САД – СОФИЯ

Цена – 355 лв



Програма

Нови Сад е вторият по големина град в Сърбия. Красиво разположен на десния браг на преминаващата река Дунав, Нови Сад често е наричан градът на падащите мостове. Причината за това прозвище е, че само за 100 години мостовете над Дунав са били разрушавани над 11 пъти. Като оставим това на страна и се концентрираме в самия Нови Сад, няма как да не отбележим, че този сръбски град има подчертано европейска атмосфера. Това се дължи главно на красивата архитектура, спокойния начин на живот на местните.

I Ден – Отпътуване в посока Сърбия, от храм-паметник „Св. Александър Невски” в 06:00 ч. Преминаване през ГКПП Калотина и Градина. Пристигане в Белград – по обяд. Белград е столицата на Сърбия и е разположен в северната част на страната, точно при вливането на реките Сава и Дунав. Пет моста на река Сава свързват двете части на града — старата и новата, известна като Нови Београд. В Нови Белград е новата сграда на Скупщината, Галерията на модерното изкуство, много жилищни сгради и магазини. Оттук Нови Београд се слива със Земун. Посещение на Крепостта Калемегдан. Основната историческа забележителност на Белград навярно си остава Крепостта Калемегдан, което е другото име на Белградската крепост. Белградкста крепост е разположена в парка Калемегдан, над десния бряг на река Сава при вливането й в река Дунав. Свободно време. Отпътуване за Нови Сад. Пристигане и настаняване в Hotel Sajam 3*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

II Ден – Закуска. По желание, посещение на Петроварадинската крепост-най-голямата историческа забележителност на Нови Сад. Крепостта предсравлява огромен дворцов комплекс, издигнат на хълм на срещуположния бряг на р. Дунав, разпростирайки се върху обща площ от 112 хектара. Тези размери и богатото й историческото минало я превръщат в една от най-големите и внушителни крепости в цяла Източна Европа. Петроварадин е построена през 1690 г. върху старите основи на римско укрепление. Отправяне към централната част на стария град. Централната част е белязана от големия площад, на който се намира кметството, а централно срещу него – превъзходната катедрала „Дева Мария”.Покрай площада преминава главната централна улица на града, която носи името Войводина. Голямата катедрала на „Дева Мария” всъщност е католически храм с подчертано готическа архитектура.

Свободно време. Празнична Новогодишна вечеря с богато меню на блок-маса, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки и музика на живо в ресторанта на хотела. Нощувка.

III Ден – Закуска. На обяд освобождаване на хотела и отпътуване за България. Пристигане в София – вечерта.

290 лв.- за дете до 12г.настанено с двама възрастни в двойна стая, на допълнително легло





Цената включва

транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
2 нощувки със закуски и вечеря в Hotel Sajam 3* в Нови Сад
Сайт на хотела : http://www.hotelsajam.co.rs/

1 Празнична вечер с музика на живо и неограничена консумация на местни безалкохолни и алкохолни напитки
водач по време на цялото пътуването
посещение на Белград
медицинска застраховка със лимит на отговорност 2000 евро на ЗК ЕвроИнс
Цената не включва

доплащане за настаняване в единична стая – 60 лв.
посещение на Петроварадинската крепост – 5 евро
разходи от личен характер
Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - София |  Екскурзии - България |  Екскурзии - София |  Ранни записвания 2024 - България |  Ранни записвания 2024 - София

Избрани оферти