Начало / Екскурзии / Екскурзии - Парачин

ПАРАЧИН, Сърбия

Номер на оферта

/

215674

Дати & цени

Цената включва

v 2 нощувки, 2 закуски в хотел PETRUS 3* разположен в идеалния център на Парачин
v 1 празнична вечеря с жива музика и включена неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки в ресторанта на хотела
v 1 стандартна вечеря с тристепенно меню (без напитки) в ресторанта на хотела
транспорт с туристически автобус 3*
v водач от фирмата организатор
v групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

Цената не включва

v входни такси и билети за забележителности
v екскурзия до манастирите Раваница и Манасия – 10 евро (при група минимум 25 души)
v доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 2 лева; от 71 до 75г. – 4 лева; от 76 до 85г. – 7 лева. Туристи над 85 г. не могат да бъдат застраховани.

Програма на пътуването

ПАРАЧИН, Сърбия
/АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ/

3 дни/ 2 нощувки
07 - 09.04.2018г.
Цена: 185 лв.

1 ДЕН - /СОФИЯ – НИШ - ПАРАЧИН/
Отпътуване от София в 08.00 часа от паркинга на стадион “В.Левски”. Пътуване по маршрут: София-ГКПП Калотина-Пирот-Ниш. Пешеходна обиколка в центъра на град Ниш: площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка, Националният театър, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, дворецът “Бановина”, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Кратко свободно време. Продължаване по маршрута за Парачин – тих и спокоен град в Поморавски окръг, разположен е в долината на река Велика Морава. Настаняване в хотел Petrus, разположен в идеалния център на Парачин. Сградата на хотела е с особено впечатляваща архитектура от времето на бивша Югославия и е символ на град Парачин. Днес всички стаи са обновенив модерен стил, но с класически елементи напомнящи 80те години на миналия век. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН - /ПАРАЧИН - МАНАСТИР РАВАНИЦА* - МАНАСТИР МАНАСИЯ*/
Закуска. Свободно време в Парачин или по желание екскурзия до манастирите Раваница и Манасия.
Раваница е средновековен манастир в Източна Сърбия. Според легендата e построен от Св. Княз Лазар, загинал в битката на Косово поле на 28 юни 1389 год. Нетленните мощи на Светия княз се съхраняват в главната манастирска църква „Възнесение Господне”, строена между 1375 - 1377 год. Фреските са от същия период, няколко години преди битката на Косово поле. Манастира е ограден с яка крепостна стена, укрепена с кули - някога 7 на брой но днес са оцелели 4. Освен нетленните мощи на княз Лазар, притвора на манастирската църква съхранява мощите и на големия светец Св. Ромил Бдински. Посещение на манастира.
Манастир Манасия се намира в близост до град Деспотовац, в Поморавски окръг на река Ресава. Основан от деспот Стефан Лазаревич между 1407 и 1418 г. Укрепен и опасан с крепостни стени с 11 на брой отбранителни кули. Тук Константин Костенечки, когото турското нашествие кара да търси покровителството на сръбския кралски двор, създава известната Моравска старобългарска книжовна школа, поради което е наречен от сърбите "Константин Философ”. Манастирският комплекс, посветен на потомъка на давидовия род Манасия, включва църквата "Света Троица", една голяма магерница и манастирски сгради с килии за монасите.
Връщане в хотела в Парачин. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН - /ПАРАЧИН – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за България. Кратък престой в Пирот – възможност за пазар и разходка.
Пристигане в София в късния след обяд.

ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор с № 1790213150000531880/19.01.2017г. , ЗАД Армеец
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ)

78

Допълнителна информация

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
- валидни лична карта или задграничен паспорт.
- за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
- за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.
v НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
- при записване се внася депозит в размер на 50 лева на човек
- доплащането е до 20 дни преди датата на отпътуване.
v Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
v Срок за записване за пътуването: до запълване на свободните места.
v За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
v Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
v Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
v Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
v Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или по телефон.
v Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването - 30 души.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Парачин |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Парачин |  Великден 2024 - Сърбия |  Великден 2024 - Парачин

Избрани оферти