Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

ПАРИЖ с круиз по Сена - 5 дни - самолетна екскурзия с водач от България!

Номер на оферта

/

163131

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София - Париж - София с включени летищни такси
• Трансфер летище - хотел - летище
• 3 или 4 нощувки със закуски
-в хотел 3* (Paris Louis Blanc 3*, Ibis Styles 3*, Ambassadeur 3* или подобен)
-в хотел 4* (Mercure Paris Gare du Nord 4*, Calton’s Monmarte 4*, Paris Grand Biblioth?que 4* или подобен)
• Туристическа програма "Класически Париж" с местен лицензиран екскурзовод на български език
• Панорамен круиз с корабче по Сена
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 € на застрахователна компания "Армеец"

Цената не включва

• Задължително доплащане за слушалки по време на туровете (3 EUR на човек - при повече от 4 записани) - на място
• Градска такса (около 1,50 € на човек на ден) - на място, на рецепция

Програма на пътуването

РАЗХОДКА В ПАРИЖ с круиз по Сена - самолетна екскурзия с екскурзовод на български език,базирана на редовните полети на България Ер или Wizz Air.

Пътуването се осъществява при минимум 2-ма записани.

Град на светлините, на архитектурните шедьоври, на кулинарното изкуство, романтичния дух и дългите разходки...

Отдайте се на изкушението .... почувствайте Париж! Ще се погрижим да се чувствате комфортно и да се потопите в атмосферата на романтичния град с професионален екскурзовод.

------------------------------------------------------

ДАТИ:

Дати НОЕМВРИ: 12.11.2017; 19.11.2017; 26.11.2017

Дати ЯНУАРИ: 10.01.2018; 11.01.2018; 17.01.2018; 18.01.2018; 24.01.2018; 25.01.2018; 31.01.2018

Дати ФЕВРУАРИ: 01.02.2018; 07.02.2018; 08.02.2018; 14.02.2018; 15.02.2018; 21.02.2018; 22.02.2018; 28.02.2018; 24.02.2018; 25.02.2018

Дати МАРТ: 07.03.2018; 08.03.2018; 14.03.2018; 15.03.2018; 21.03.2018; 22.03.2018; 28.03.2018; 29.03.2018

----------------------------------------------

ЦЕНИ за възрастен в двойна стая:

Редовни цени:
Пакет 3 нощувки
хотел 3* - 899 лв.
хотел 4* - 999 лв.

Пакет 4 нощувки
хотел 3* - 969 лв.
хотел 4* - 1069 лв.

--------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


============================================================

Офертата е възможно да се приложи и за други дати по желание (съобразно наличните полети до Париж) - моля изпратете ни запитване, като посочите желаните параметри - период на престой, хотел и др.!

================================================================

ПРОГРАМА:

1 ДЕН
СофияПариж
Отпътуване от София за Париж. Трансфер и настаняване в хотела.
Пешеходен тур "Класически Париж" с местен екскурзовод на български език (включен в цената): величествената сграда на операта Гарние и разположените в близост галерии Лафайет и Прентан, площад Вандом с най-луксозните бутикови бижутерийни магазини, градините Тюйлери, Лувъра (отвън), мостовете "Пон де-з-Ар" и "Пон Ньоф" - най-старият мост, свързващ двата бряга на река Сена, остров Сите - Съдебната палата с Консиержьори и Светия Параклис, цветния пазар "Елизабет II", Катедралата „Нотр-Дам дьо Пари“ - един от първообразите на готиката, Латинския квартал и лъкатушещите му улички, приютили ресторанти и кафенета с типична парижка атмосфера, площад „Сен Мишел“ с фонтана на Св. Михаил. Придвижване с метро и продължение на разходката по елегантния мост Александър III (с прекрасна панорамна гледка към Айфеловата кула, комплекса на Инвалидите и др.), Големият и Малкият дворец, в който се помещава музея на Изящните изкуства на Париж и шикозното авеню Шан-з-Елизе с уникална гледка към Триумфалната арка и площад Конкорд. Възможност за шопинг или самостоятелно посещение на „Желязната дама“ - Айфеловата кула, която като безспорен символ на града извисява елегантния си силует в парижкото небе от 1889 г..
Круиз с панорамно корабче по Сена (включен в цената) - по време на разходката се разглеждат панорамно едни от най-известните забележителности на Париж - Лувъра, Нотр Дам, Музея Орсе, Айфеловата кула, Хотел дьо Вил и др. (Продължителност: 1 час).
Нощувка.

2 ДЕН
Париж – Дворецът "Версай" ~25 km
Закуска.
По желание (с доплащане) - Пешеходен тур "Духът на Монмартр" с екскурзовод на български език: Базиликата „Сакре Кьор“, църквата „Сен-Пиер“, пл. „Тертр“ или площада на художниците, мелницата „Мулен ду ла Галет“, Розовата къща, кабарето „Пъргавия заек“, ателието „Бато Лавоар“ - ателието на Пикасо, кабаре „Мулен Руж“, пл. „Абес“ със Стената на любовта, църквата „Сен-Жан“.
Живописният квартал с красива архитектура носи духа на стара Франция - малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти ще ни изведат до артистичните площади, превърнали се в галерии на открито и ще ни пренесат във времето, когато Монмартър е бил любимо място на писатели, художници и артисти, сред които Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Легендарните кабарета като Лапен Ажил и Мулен Руж са част от неповторимата атмосфера на емблематичния Монмартър. Акцент на тура е снежнобялата базилика Сакре Кьор, построена през 1875 г. на най-високата естествена точка на Париж - хълма Монмартър, откъдето се открива невероятна панорамна гледка към целия град.
По желание (с доплащане): Полудневна екскурзия до двореца "Версай" с местен екскурзовод на бьлгарски език - най-пищният кралски дворец е построен в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г., когато Луи ХІV - "Кралят Слънце" се премества тук от Париж със своя двор, до 1789 г., когато разбунтувалият се народ идва пеша от Париж и принуждава Луи ХVІ и Мария Антоанета да напуснат двореца. Посещението включва разглеждане на Големите апартаменти, където са протичали официалните дневни церемонии и откъдето се открива впечатляваща гледка към геометрично оформените градини. Залите са богато украсени с полихромен мрамор, скулптури, фрески, гоблени и ценна мебелировка. Най-впечатляваща е Огледалната зала, където в 17-те големи огледала се отразява светлината от 17 прозореца, разположени срещу тях. В свободното време можете да посетите прочутите Версайски градини, Големия Трианон, Малкия Трианон и "селцето на кралицата" - фермата на Мария Антоанета или да се насладите на реномираната кухня на шеф Ален Дюкас в ресторант "Ore", разположен в една от сградите на двореца, където по времето на Луи XVI се е помещавало френското финансово министерство.
Свободно време в Париж.
Нощувка.

3 ДЕН
Париж
Закуска.
По желание (с доплащане): "Лувъра и неговите шедьоври" с местен екскурзовод на бьлгарски език. Музеят Лувър е разположен в центъра на Париж, на р. Сена, на площ 60 600 кв.м. За първи път отваря врати през 1793 г. и в неговите три крила са изложени безценни произведения на изящното изкуство на именити художници като Рембранд, Рубенс, Тициан и много други. Най-известно е крилото „Денон”, където в една от залите се съхранява прочутата "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи заедно с още много творби от италианската живопис. Водени от нашия опитен екскурзовод, ще разгледате най-впечатляващите експонати от различните течения и школи в изкуството, представени по един изключителен начин. След приключване на беседата при желание може да продължите разглеждането на музея и самостоятелно.
По желание (с доплащане, самостоятелно посещение): Кабаре Мулен Руж - най-известното и най-старо нощно заведение в Париж, разположено на булевард „Де Клиши”, до хълма Монмартр. Представленията са вечерни.
Нощувка.

4 ДЕН (За резервиралите пакет 4 нощувки)
Париж
Закуска.
Свободно време в Париж или
По желание (с доплащане): "Шедьоврите на музея Орсе" с местен екскурзовод на български език. В изумително красивата сграда, строена за жп гара за прочутото Световно изложение в Париж през 1900 г. днес ни "очакват" Моне, Мане, Сезан, Реноар, Дега, Писаро, Ван Гог, както и впечатляващи скулптури на Роден. „Звездна нощ“ и "Автопортрет" на Ван Гог, „Играчи на карти“ на Сезан, „Момичета на пиано“ на Реноар, "Абсент" на Дега, „Жътва“ на Писаро са само част от световноизвестните платна, представени в музея. В рамките на 2 часа, водени от нашия опитен екскурзовод, ще разгледате най-впечатляващите експонати на прочутите художници от средата на 19 век до началото на 20 век, представени по един изключителен начин. След приключване на беседата при желание може да продължите разглеждането на музея и самостоятелно.
Нощувка.

ПОСЛЕДЕН ДЕН
ПарижСофия
Закуска.
Трансфер до летището. Отпътуване за България.

Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.

===============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание*:
FB 431 SOFCDG 0720 0920
FB1432 CDGSOF 1235 1615
или
W6 4321 SOFBVA 0610 0710
W6 4322 BVASOF 0930 1310
*Възможни са промени от страна на авиокомпанията.

Начин на плащане:
депозит – 450 лв на чвоек;
доплащане – 31 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: няма.

Транспорт: Самолет и автобус

===============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

"Духът на Монмартър"- пешеходен тур с посещение на базиликата Сакре Кьор с местен екскурзовод на български език (Продължителност на екскурзията: около 2 часа; ползва се градски транспорт): 79 лв

"Лувъра и неговите шедьоври" с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса, такса резервация; продължителност на беседата: около 2 часа): 98 лв

"Шедьоврите на музея Орсе" с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса; продължителност на беседата: около 2 часа): 98 лв

"Величието на двореца Версай" - полудневна екскурзия с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса за двореца - без градините и еднопосочен трансфер; продължителност на екскурзията - около 3 часа): 139 €/ 272 лв за възрастен; Намалена цена за деца и младежи 3-25 г.: 99 €/ 194 лв.
Специална отстъпка за екскурзията "Величието на Версай", валидна при мин. 4 записани пълноплащащи туристи с общ договор: -40% (139-40%= 83,40 € на човек)
Програмата за Версай е организирана с възможност за самостоятелно връщане в Париж с влак, което ще ви даде възможност да останете по желание за самостоятелна разходка /и без ограничение във времето/ в прочутите Версайски градини - Големия Канал и алеите с прекрасни фонтани, посветени на различни божества от митологията, Големия Трианон, Малкия Трианон, "селцето на кралицата" - фермата на Мария Антоанета или да се насладите на реномираната кухня на шеф Ален Дюкас в ресторант "Ore", разположен в една от сградите на двореца.
За връщането в Париж се ползва обществен транспорт (билетът за транспорт не е включен в цената, закупува се на място) - екскурзоводът ще даде най-подробни упътвания и ще окаже при нужда съдействие при закупуването на билети - гарата е много удобно разположена в непосредствена близост до двореца, ориентировъчна цена за билет: 3,50 €. В случай че туристите не желаят да останат допълнително време в градините на двореца, връщането в Париж може да е заедно с екскурзовода, веднага след приключване на беседата в двореца.

Полудневна екскурзия "По стъпките на Винсент Ван Гог в Овер-сюр-Оаз" с влак (включва обслужване на български език от местен лицензиран екскурзовод; продължителност на тура: около 6 часа; Задължително доплащане на място: билет за влак - около 16 €; входни такси - по желание):

при 4 и повече записани туристи*: 139 лв
при 9 и повече записани туристи: 99 лв
*При по-малко записани е възможно провеждане на тура с доплащане - на запитване

Полудневна екскурзия "На гости на Клод Моне в Живерни" с влак (включва обслужване на български език от местен лицензиран екскурзовод; продължителност на тура: около 6 часа; Задължително доплащане на място: билет за влак - около 16 €; входни такси - по желание):

при 4 и повече записани туристи*: 139 лв
при 9 и повече записани туристи: 99 лв
*При по-малко записани е възможно провеждане на тура с доплащане - на запитване

***

Билети за посещения на атракции:

• Дисниленд: цена на запитване. Самостоятелно придвижване с влак RER от спирка на метро Nation или друга - за подробности вижте по-долу в "Полезна информация";
• Мулен Руж: от 120 € до 150 € в зависимост от избрания ден и час за посещение. Цената включва такса резервация, напитки (1/2 бутилка шампанско). Моля при интерес резервирайте своевременно, възможно е местата да бъдат изчерпани. (Дрес код: спортно-елегантно облекло. Не се допускат деца под 6 г.; Продължителност на представлението: около 2 часа; Възможни часове: 19:00 ч.; 21:00 ч.)
Доплащане за слушалки по време на посещението на Лувъра (3 €) - на място
Доплащане за слушалки по време на посещението в двореца "Версай" (3 €) - на място
Доплащане за слушалки по време на пешеходните турове (3 € на човек) - на място
Разходи за градски транспорт: карнет 10 билета - 14,50 € за зони 1-4 (към 07.02.2017) - на място

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

***

Информация за входни такси (заплащат се по желание, на място):

Входни такси за музеи, обекти и прояви /посещават се по желание, в свободното време; цените са с ориентировъчен характер/:
Айфелова кула: 11 € за I-ви и II-ри етаж или 17 € за I-ви, II-ри и последен III-ти етаж - възможна е предварителна самостоятелна онлайн резервация (при наличие на свободни часове) на www.toureiffel.paris или закупуване на място
Градините на двореца "Версай": 9,50 EUR - на място
Кулите на катедралата „Нотр-дам дьо Пари“: 10 €, безплатно за младежи под 25 г.
Триумфалната арка: 12 €; безплатно за младежи под 25 г. - на място
Музея Помпиду: 12 € - на място
Музея Пикасо: 12,50 € - на място
Музея Оранжри: 9 € - на място

***

Полезна информация:

До Дисниленд може да се стигне самостоятелно с удобен градски транспорт за 40 минути: Линия влак RER A (червена); Посока: Marne-la-Vall?e (Внимание: RER линия A4 - да не се бърка с A2, с която имат обща посока в голяма част от маршрута); Име на спирките, от които можете да се качите в Париж: Auber, Chatelet Les Halles, Gare de Lyon, Nation | Име на спирката в Дисниленд: Marne-la-Vall?e — Chessy (намира се в непосредствена близост до входа на парка)
Ориентировъчна цена на билет за зона 5 /в едната посока/: 7,60 € за възрастен; 3,80 € за деца под 10 г. - могат да се закупят от всички гари/ метростанции - от автомати за билети или гишета (информацията за цената на билетите за влака RER е актуална към 03.02.2017).
Продължителност на пътуването: 39-45 мин. | Първи/ Последен влак (на база спирки Gare de Lyon – Disney): 05:22 / 00:39 ч.
Честота на влаковете: на всеки от 15 до 30 минути.
Карта на метрото в Париж: http://parisbytrain.com/wp-content/uploads/2014/01/paris-metro-mini-map-2014.pdf
Карта на влака RER: http://parisbytrain.com/wp-content/uploads/2014/01/paris-rer-map-2014.pdf

--------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Круизи 2024 - Франция |  Круизи 2024 - Париж

Избрани оферти