Начало / Екскурзии / Екскурзии - Акаба

Екскурзия до Израел и Йордания - 8 дни - 19.02.2018 г. - полет от София

Номер на оферта

/

145464

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Тел Авив – София с авиокомпания Wizz Air с включен салонен багаж;

1 нощувка в хотел Margoa 3* (или подобен) на база закуска и вечеря в Натания;

1 нощувка в хотел Dona Grazia 3* (или подобен) на база закуска и вечеря в Тиберия;

1 нощувка в Liwan hotel 3* (или подобен) на база закуска и вечеря в Аман;

1 нощувка в La Maison 3* (или подобен) на база закуска и вечеря в Петра;

1 нощувка в Raid Suites (или подобен) на база закуска и вечеря в Акаба;

2 нощувки в Paradise 3* (или подобен) на база закуска и вечеря във Витлеем;

Всички екскурзии и входни такси, описани в програмата;

Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус;

Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро;

Екскурзовод на български език;

Входна виза за Йордания

Цената не включва

Бакшиши - 54 лева (заплащат се предварително в България);

Обяди;

Лични разходи

Регистриран багаж до 20 кг. - 240 лева

Програма на пътуването

Израел и Йордания - мечтата на всеки пътешественик: библейски земи, изгубени градове, история, пясък, море и още много...

Маршрут: СофияТел Авив - Натания – ТиберияАман – Петра – АкабаВитлеемСофия

ДАТА: 19.02.2018 г.

8 дни / 7 нощувки

ЦЕНА на човек: 1949 лв.

-------------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

ПРОГРАМА:

Първи ден / летище Бен Гурион / Тел АвивНетания
Пристигане на летище Бен Гурион, посрещане от представител на местния туроператор – партньор. Отпътуване за Нетания, настаняване в хотел, вечеря и нощувка.

Втори ден / Галилейско море, Назарет, Капернаум, Tабха
Отпътуване от Нетания и продължаване по крайбрежния път на Галилейско море към Назарет - градът, където Исус прекарва детството си. Посещение на църквата Св. Йозеф. Продължаване през Кана към хълма на Блажествата, преминаване през Галилейско море, следва посещение на Капернаум и разглеждане на руините на древната Синагога, където Исус е преподавал. Посещение на Табха, мястото на Чудото с рибата и хлябовете - намира се в подножието на Голанските възвишения. Продължаване към Ярденит, известото място, на което се предполага, че Йоан Кръстител е покръстил Исус. Продължаване към Тиберия, настаняване в хотел, вечеря и нощувка.

Трети ден / Ажлун – Джераш – Аман
След закуска отпътуване към граничен пункт Шейх Хюсеин и влизане в Йордания. Посещение на Ажлун и Джераш, продължаване към Аман, настаняване в хотел, вечеря и нощувка.

Четвърти ден / АманМадаба – Планината Небо – Мъртво море – Петра
След закуска посещение на Мадаба и Планината Небо. Ще разгледате Мадаба - градът на мозайките: тук се намира една от най-добре запазените мозаични карти, разкриващи изселването на Мойсей, гръцката Ортодоксална църква Св. Георги, църквата на Апостолите, Археологическия и Фолклорен музей. Продължавате към планината Небо - най-библейскто място в Йордания, където е погребан Моисей. От върха ще видите огромна панорамна гледка към долината на река Йордан, Мъртво Море и Йерусалим.
Следва Мъртво море - най-ниската точка на земята и най-соленото море (езеро) в Света – Мъртво, прочуто с лечебните си свойства. Свободно време. Продължаване към Петра, настаняване в хотел, вечеря и нощувка.

Пети ден / Петра – Акаба
Закуска. Целодневна екскурзия в скалния град Петра.
Пригответе се за едно незабравимо посещение на скалния град Петра, столицата на Набатейците. Град изпълнен с мистериозен чар и „създаден, за да предизвика възхищение у всеки посетител”. Съкровищницата, това е най-известният монумент, разположена в края на огромен каньон-вход с дължина от 1 км., обграден от големи отвесни скали. Там ще видите многобройни фасади, изсечени в скалите, Амфитеатърът със 7 000 места, Манастирът и Византийската църква, храмовете и гробниците на Набатейците, Дворецът, Храмът на летящите лъвове.
Очаква Ви дълго ходене през този ден, за целта се препоръчват удобни обувки. Продължаване към Акаба, настаняване в хотел, вечеря и нощувка.

Шести ден / Акаба – граница Арава – КумранВитлеем
След закуска отпътуване към граничен пункт Арава и влизане в Израел. Отпътуване към Йерихон. Минаване през Юдейската пустиня към Йерихон (Градът на палмите), най-стария град в света, за да видим мястото, където според библейските писания Исус Христос прекарал 40 дни в пост и молитва, като отхвърлял изкушенията на Дявола. Посещение на Кумран. Продължаване към Витлеем, настаняване в хотел, вечеря и нощувка.

Седми ден / Стария град на Йерусалим и Витлеем
Започване на деня с обиколката във Витлеем с разглеждане на "Църквата на пастирите", яслите, в които е бил поставен Младенеца, мястото със сребърната звезда, където ангелите обявяват раждането на Исус . Продължаваме към „майката“ на всички църкви – "Рождество Христово" - най-голямата забележителност на града. Построена е тук, за да се помни, че това е рожденият град на Исус. Разположената на площад Мангер църква е един от най-старите действащи християнски храмове. Състои се от две части – базиликата и църквата Св. Катрин. Базиликата е православна, а църквата Св. Катрин – римокатолическа, изградена в готически стил. Следва обиколка на Йерусалим, която включва Eлеонския хълм, от където се разкрива прекрасна гледка към града. Продължаваме на югозапад от Стария град към хълма Сион – очарователно място с уникални находки, които спират дъха и е незабравимо преживяване. Тук се намира и католическото немско абатство “Успение на Пресвета Богородица” – построено преди около 100 години, в чиито сутерен е статуята на спящата Богородица, а в съседство е сградата, в която е стаята на Тайната вечеря т.е. Горницата, където Христос извършва последната вечеря с апостолитe. Tук е и гробът на цар Давид. Следва Стената на плача - най-свещеното място за евреите. Тук между пукнатините на масивните стени, които са руините на Соломоновия храм, поклонниците поставят бележки с молитви, съкровени и искрени пожелания. В близост до нея се намират други важни еврейски обекти – тунелите, еврейският квартал с великолепното Кардо и цитаделата на Давид. След това ще преминем през 14-те спирки на Пътят на страданието - Via Dolarosa - това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Исус Христос към мястото на разпятието Голгота .... и стигаме до храмовия комплекс на Гроба Господен – най-святото място за Християнския свят. В Църквата на Божи гроб са най-важните християнски светини включително камъкът на помазването (на който е било положено тялото на Христос след свалянето му от кръста) и гроба на Исус. Църквата на Божи гроб е място за поклонение на милиони християни от цял свят. Вълнението е неописуемо... Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Осми ден / Тел Авив / Яфа, полет от летище Бен Гурион
След закуска ще отпътувате за Тел Авив- център на бизнеса и развлеченията в Израел, познат още като „Белия град“ и обявен от ЮНЕСКО за град на световното културно наследство. Продължавате към Яфа, древния пристанищен град, който се смята за един от най-старите в света. Намира се на възвишение от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Посещение на древните руини и разходка в квартала на артистите. Панорама на Неве Цедек – първия квартал на Тел Авив, построен през 1887 година.
Трансфер до летището за обратен полет за България.

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за записване:
-Подписване на договор за организирано пътуване;
-Депозит 50% при резервация;
-Доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване


Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане

Хашемитско кралство Йордания
Посолство на Република България в Йордания
Адрес: Um Uthaina, 7, Al Mоsel Str., 11195 Amman, P.O.Box 950578
Тел.: +962 6 5529391; +9626 5539392
Факс: +962 6 5539393
Дежурни телефони в извънработно време:
+962 776 376 422 ; +962 777 999 983
Работно време: Нд - Чт, 8.30 - 14.30 ч.
E-mail: Embassy.Amman@mfa.bg
Website: www.site.mfa.bg/embassies/jordan
Консулска служба
Телефон: +962 6 552 93 91; +962 6 553 3243
Работно време: Нд - Чт, 9.00 – 12.00 ч.
E-mail: Consulate.Amman@mfa.bg

==============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==============================================================

Тагове

Оферти - Йордания |  Оферти - Акаба |  Екскурзии - Йордания |  Екскурзии - Акаба |  Екзотична почивка 2024 - Йордания |  Екзотична почивка 2024 - Акаба

Избрани оферти