Оферта номер: 229968

ПРАЗНИК НА ЛАВАНДУЛАТА в Карлово

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Карлово и Екскурзии в България.

Дати и цена
Цената включва
транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване
Цената не включва
лични разходи, входни такси в археологически парк Тополница
Заповядайте на Празника на Лавандулата, етерично – маслените растения и лечебните билки на 22-ри юни в Карлово.

Ще можете да се срещнете с с царица Роза и Лавандуловата фея. Това е празник, който има дълбоки корени свързани с вярванията в чудодейната лековита и любовна сила на билките, в животворната сила на водата и обреди към култа на слънцето.

В двора на Патева къща самодейци ще пресъздадат ритуала „Еньова буля“ и обичая „Жътва на Лавандула“. Минете за здраве през Еньовденският венец и си вземете китка за късмет и берекет. Ще имате възможността и да опитате обредни питки с мълчана вода, продукти от роза и лавандула, ще дегустирате чай от лавандула, гюлова ракия и ликьор.

Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски. Пристигане в Карлово, участие в празника.Разходка по желание до парка на Карлово и водопад Сучурум. Свободно време. Следобяд отпътуване за археологически парк Тополница и планинското село Чавдар.

В близост до забележителното село Чавдар, в местността Света Петка се намира археологически парк Тополница. Той е открит през 2012 г. и за краткото време, през което съществува, привлича целогодишно хиляди туристи и постепенно придобива огромна популярност. Състои се от 5 неолитни жилища и работилница за каменни и керамични изделия. Експонатите връщат посетителя 7200 години назад в човешката история. Проектът е разработен от екип с ръководител Христо Ковачев, главен консултант професор Кънчо Кънчев и архитект Йордан Иванов. Чавдар може да се нареди сред най-ранните извори на европейската цивилизация на Балканския полуостров. Край селото е открито уникално селище от праисторически период. Този феномен археолозите наричат "Култура Чавдар I". Чавдарската раннонеолитна селищна могила се е намирала край река Тополница. Селищната могила е открита случайно през 1967 година при подготовка на терен за засаждане на овощна градина. Разглеждане и време за снимки.
http://www.chavdar.eu/gallery/

Време за разглеждане и почивка сред природата в чудното село Чавдар. ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПРЕХОДИ-РАЗХОДКА ДО ВОДОПАД КАЗАНИТЕ ВМЕСТО ПОСЕЩЕНИЕ НА НЕОЛИТНОТО СЕЛИЩЕ.
Водопад Казаните е уникална природна забележителност намираща се в с. Чавдар. Интересна водна каскада,представляваща големи скални образувания,през които тече вода. Тя се разбива от един“казан“ в друг,образувайки малки езера под всеки скален праг.
Времетраене и трудност:
Маршрут: начинаещи и среднонапреднали туристи
Преходът до горната част на водопадите е около 1 час и 30 мин., по коларски път с лек наклон. Продължителността на целия преход е 3 часа. Пътеката покрай водопада е тясна и стръмна.

Отпътуване за София.
Екскурзията се потвърждава 2 дни преди тръгване при минимум 19 записани туристи.

Туроператорът си запазва правото на промяна реда на провежданите посещения.


Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Нова година в Парк Хотел Пловдив 3*
от 202 лв.
Нова година в Парк Хотел Пловдив 3*
2 нощувки
Собствен превоз
Нова година в Хотел Филипополис 3*- Пловдив
от 174 лв.
Нова година в Хотел Филипополис 3*- Пловдив
2 нощувки
Собствен превоз
Карлово
Транспорт - Карлово Хотели - Карлово Забележителности - Карлово
Празник на лавандулата в Карлово
Долината на розите - Карловска котловина
Село Плана - параклис и будистка ступа на 30 км от София