Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ниш

Пирот и Ниш -29 лв.,25.11. , еднодневна

Номер на оферта

/

210423

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
* Транспорт с комфортен туристически автобус от София;
* Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

Цената не включва:
* Доплащане за качване от Пловдив – 15 лв. Минимален брой туристи за тръгване от Пловдив 20 човека
* Медицинска застраховка до 65 г - 1 лв. , над 65 г-2 лв.
* Входни Такси на посещаваните обекти – входна такса за Челе Кула около 120 сръбски динара

Програма на пътуването

Едноденвна екскурзия,организиран транспорт,Пирот и Ниш,туристическа програма
Пловдив - София - Пирот - Ниш - София - Пловдив
Цена от: 29.00 лв.


25.11.2017 от 29 лв.

ПИРОТ и НИШ
Цена за тръгване от София 29 лв

Програма на пътуването

Тръгване в 05:30 ч. от Пловдив /7.30 ч.от Стадион „Васил Левски“ - София. Отпътуване за Сърбия.
Пристигане в град Пирот. Посещение на центъра на града, известен с пиротския си пазар и старата крепост Калето. Свободно време за пазаруване или кафе.
Следобяд отпътуване за град Ниш. Пристигане в гр. Ниш – древният Наисус, където през 272 г. е роден първият християнски римски император – Константин Велики. Посещение на "Челе кула” - уникална кула построена през 1809 г. по заповед на султан Махмуд II. В стените на кулата са зазидани черепите на над 900 сърбски войници, убити в битката на хълма Чегар, където войвода Стефан Синджелич и неговите четници са разгромени от многочислената турска армия. Пешеходна разходка в Ниш:, ул. “Казанджийска”, запазила своя облик от 18 век със своите магазини и работилници, Площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на кметството, турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Наисус, а днес са запазени оръжейницата, превърната в галерия, една джамия, превърната също в галерия и няколко турски работилници, действащи в момента като кафенета и сувенирни магазини. Свободно време за посещение на търговския център „Калча” или да се насладите на чаша ароматно кафе на „Казанджииското сокаче” – запазена част от старата Нишка чаршия.
Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София / Пловдив вечерта.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им! Необходимо е ползването на градски транспорт!
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Ниш |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Ниш |  Уикенд почивка - Сърбия |  Уикенд почивка - Ниш

Избрани оферти