Начало / Екскурзии / Екскурзии - Петра

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ЙОРДАНИЯ И ИЗРАЕЛ - 7 нощувки

Номер на оферта

/

186987

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Тел Авив - София с АК България Ер;
Летищни такси - 150 евро (295 лева) към 01.10.2016;
Входно-изходни такси на границата с Йордания - 50 $;
7 нощувки със закуски в хотели 3*/4* (1 в Тел Авив или Нетания, 1 в Тверия, 1 в Аман, 1 в Петра, 1 в Акаба, 2 в Витлеем);
7 вечери;
Трансфери по програмата;
Еднодневна екскурзия до древният град Петра с включена входната такса;
Туристическа обиколка в Джераш и Аман;
Туристическа обиколка на Йерусалим;
Посещение на Витлеем, река Йордан, Галилейско море, Капернаум, Табха, Назарет, Тверия;
Медицинска застраховка за периода на пътуванетона ЗД ЕВРОИНС за 5000 евро;
Местен екскурзовод на български/руски език;
слушалки по време на беседите
Водач от агенцията;
Свидетелство за хаджийство;

Цената не включва

входна такса за Масада - 20 $ / за деца до 14 г. няма входна такса;
Разходи от личен характер;
Бакшиши за екскурзовод и шофьор ~ по 5 $ на ден (40 $)

Програма на пътуването

Да посетите Израел и Йордания означава да се върнете назад във времето, да разгледате места, описани в Библията и да видите света такъв, какъвто е бил по времето на Исус и римляните, на кръстоносците и бедуините, на Лоурънс Арабски и цар Давид. Ако искате да усетите духа на свещенните земи тази екскурзия до Израел е само за вас.Програмата е базирана на допълнителен полет на АК ”ЕЛ АЛ” с цел да се обогати престоя и да се разгледат най-интересните и значими обекти в Израел и Йордания!

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 27.04.2017
Цена на турист в двойна стая - 2098 лева
Единична стая - 2425 лева
Трети възрастен - 1985 лева
Дете до 12 г. с 2- ма възрастни - 1985 лева

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:

1 ДЕН: София - Тел Авив
Отпътуване от летище София 17.00 ч с АК Bulgaria Air. Пристигане на летище Бен Гурион в 19.30ч. Трансфер. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН: Назарет - р. Йордан - Табха - Капернаум - Тверия
Отпътуване за Назарет и разглеждане на базиликата „Благовещение”, работилницата на Йосиф, параклиса „Св. Архангел Гавраил” и православната църква с кладенеца на Дева Мария. Отпътуване за река Йордан, където Исус Христос е покръстен от Йоан кръстител. Следва обиколка по местата, където Исус е извършвал чудеса около Галилейско море - Табха (мястото където е станало чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби – възможност за обяд в ресторант, където сервират същия вид риба, с който Исус е нахранил петте хиляди човека); планината на Блаженството, където Исус избира дванайсетте си ученика измежду всички свои последователи; разглеждане на руините на древния Капернаум, където в къщата на Симон (Петър) е живял самия Исус. Настаняване в хотела в Тверия. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН: Тверия - Джераш - Аман
Закуска. Отпътуване за Йордания. Туристическа обиколка на Джераш - древен град населяван още от бронзовата епоха и известен като „Помпей на Средния Изток” със запазени до наши дни останки от римски храмове, театри, улици ии сгради. Отпътуване за столицата на Хашемитското кралство - Аман - панорамна обиколка на града. При възможност и ако остане време посещенние на Цитаделата и археологическия музей. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН: Аман - Мъртво море - Мадаба - Небо - Керак - Петра
Закуска. Отпътуване за Мъртво море - най-ниската точка на сушата на планетата. Свободно време за къпане в Мъртво море. Пътуване до Мадаба (на 30 км от Аман), едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. В продължение на два века (от V до VII) стотици мозайки са подредени в църквите на Мадаба и обикновените домове, като тази, покриваща пода на гръцката православна църква „Св. Георги”, е най-впечатляваща (оригиналният размер на мозайката е 15,6 х 6 м - 94 кв. м, като само една четвърт е запазена до днес). Пътуване към планината Небо, едно от най-почитаните свети места в Йордан, и посещение на мястото, където се твърди,че е погребан Мойсей. Продължаваме по пътя на кралете с панорамна гледка към каньона Ал Мухеб. Пътуване към Керак и посещение Замъка на кръстоносците (двореца Керак), който е дълъг 220 м и широк 125 м в северната си част и 40 м в южния си край. В замъка ясно се различават два типа архитектура – грубата зидария на кръстоносците и меката обработка на варовик, използван в късните арабски здания. Замъкът, който виждаме днес в Керак, датира от XII в. и е служил за крепост още от библейски времена. Пътуване към Петра. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН: Петра
Закуска. Екскурзия в „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Местният екскурзовод разказва за историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Посещение на пустинята Вади Рум - едно удивително място, почти недокоснато от човешка ръка. Тук времето и ветровете са изваяли високи пясъчни „небостъргачи” , познати като „Долината на луната” - мястото, където принц Фейсал бин Хюсейн и Лоурънс Арабски са установили щабовете си по време на арабското въстание срещу османците през Първата световна война. Настаняване в хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН: Акаба - Ейлат - Масада - Йерусалим
Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Попътно посещение на най-популярния израелски курорт Ейлат, на брега на Червено море. *По желание, и ако остане време (заплаща се допълнително) посещение на най-голямата атракция на Ейлат - аквариумът и най-впечатляваща подводна обсерватория - стотонната стоманена кула, забита в морето, около която от естествени материали е изграден коралов риф. Посещение на Масада - древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала. Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Сдомом и Ен Геди. Пристигане в Йерусалим. Разглеждане на светите места: Маслиновия хълм – мястото на Възнесение Христово, Гетсиманската градина и базиликата в нея. Настаняване в хотел в Йерусалим. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН: Витлеем - Йерусалим
Закуска. Посещение на Витлеем и базиликата „Рождество Христово”, на чието място е роден Иисус Христос. Пешеходна обиколка на Стария град на Йерусалим. Разходка из арменския, арабския и еврейския квартал на града по „Виа Долороса“ (Пътя на Страданието), по който е вървял Исус към Голгота. Поклонение на Божи гроб – след което всички вече са хаджии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН: Йерусалим - София
Ранна закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод. Отпътуване за Тел Авив. Разглеждане на стария град Яфо (Яфа): Мостът на желанията, старото пристанище, часовниковата кула. Трансфер до летище „Бен Гурион”. Отпътуване за България в 20.30ч. Пристигане на летище София в 23.10ч. след полунощ.

Примерни хотели по програмата:
Margoa hotel Natanya / Deborah hotel Tel Aviv
Astoria, Tiberias
Liwan Hotel, Amman
Petra Palace - Petra
Paradise - Витлеем

Условия за записване:
копие от международен паспорт
депозит от 700 лева на човек
доплащане – 1 месец преди датата на заминаване
цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD= 1.75 лв.!

Срокове за анулации и неустойки:
До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка;
От 59 работни дни до 30 дни – 600 лева;
От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването;

Забележки:
цената е валидна при група от минимум 30 плащащи туристи
Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации
Срок за уведомление за несъбран минимум - 7 дни, преди заминаване
посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Допълнителни екскурзии:
Към програмата няма екскурзии за доплащане;

Необходими документи:
Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца от датата на връщане.
За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!

Тагове

Оферти - Йордания |  Оферти - Петра |  Екскурзии - Йордания |  Екскурзии - Петра |  Майски празници - Йордания |  Майски празници - Петра

Избрани оферти