Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лондон

Англия и Франция - пътуване с EUROSTAR под Ла Манш - самолет

Номер на оферта

/

142517

Дати & цени

18 август 2024 г. - Цена от 2790 лв.

Цената включва

самолетен билет София – Лондон - Париж – София на BULGARIA AIR, летищни такси
1 брой чекиран багаж до 23 кг + 1 брой ръчен багаж до 10 кг + дамска чанта, малка раница
7 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 3 - в Лондон и 4 – в Париж
билетите за влака TGV Лондон – Париж
полудневна обиколка на Лондон с автобус и екскурзовод
панорамна обиколка на Париж с автобус и екскурзовод
пешеходна разходка в Латинския квартал и площад Монмартър
туристическа програма на български език
трансфер летище-хотел-летище
трансфер хотел-жп гара-хотел
водач - екскурзовод от агенцията
медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR

Цената не включва

входните такси за посещаваните туристически обекти
разходките с корабчета в Париж и Лондон
допълнителни екскурзии
мероприятия за свободното време
билетите за градски транспорт

Програма на пътуването

Екскурзия със самолет до Лондон и Париж - пътуване с влак EUROSTAR под Ла Манш

Маршрут: СофияЛондон - Париж - София

8 дни / 7 нощувки/ 7 закуски

ДАТА: 18.08.2024

ЦЕНА на човек: 2790 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден София - Лондон
Полет на авиокомпания BULGARIA AIR от аерогара София в 06.40 ч. за Лондон. Кацане в 08.05 ч. Начало на полудневната обиколка на Лондон с автобус, включваща Катедралата Сейнт Пол, Тауър и Тауър Бридж, Трафалгарския площад с колоната на адмирал Нелсън, Уестминстърското абатство, Парламента и часовниковата кула Биг Бен, Оксфорд и Риджънт стрийт, Пикадили, Бъкингамския дворец и паметника на кралица Виктория, казармите на Кралската гвардия Даунинг Стрийт, Хайд парк. Настаняване в хотел. Свободно време за посещение на Британския музей, Музея на Мадам Тюсо с восъчните фигури, Националната галерия, за да се повозите на Лондонското око и др. Нощувка.

2 ден Лондон
Закуска. Придружени от водача на групата, се предвижда разходка с корабче по р. Темза до Гринуич с посещение на обсерваторията и нулевия меридиан, където туристите могат да си направят снимки, стъпили едновременно в западното и източното полукълбо (има такса вход за Кралската Обсерватория и Къти Сарк). Свободно време или възможност да посетите Уестминстърското абатство – „кралският храм”, едно великолепно произведение на храмовата архитектура във Великобритания и рядък шедьовър на западноевропейската готика. Нощувка. Забележка: Придвижването в Лондон е с метро, с изключение на деня на провеждане на панорамната обиколка.

3 ден ЛондонОксфорд - Стратфорд на р. Ейвън – замъкът Уорик
Закуска. Свободно време. През този ден ви предлагаме еднодневна автобусна екскурзия (изисква се предварителна заявка при сключване на договора за пътуване и плащане с основния пакет) до университетския град Оксфорд, до Стратфорд на р. Ейвън – родното място на Уилиям Шекспир и до средновекорния замък Уорик, считан за една от главните туристически атракции в страната. Нощувка.

4 ден Лондон – TGV- Eurostar - Париж
Закуска. Освобождаване на стаите до 11.00 ч. /можете да си оставите куфарите в багажното отделение на хотела/. Свободно време в Лондон за посещение на някой от многобройните музеи като музея Виктория и Алберт, Британския Природонаучния музей – един от най-големите музеи в Лондон, който не трябва да пропуснете, за да направите едно пътешествие във времето чак до това на динозаврите. Трансфер до жп гарата. Отпътуване с TGV-Eurostar /най-бързия влак в Европа, минаващ през тунела под Ла Манш за Париж/. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден Париж
Закуска. Панорамна автобусна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език (включена в пакетната цена) – площад на Републиката, квартал Маре, площад Бастилията, Кметството, Консиержри, Нотр Дам дьо Пари – Парижката Света Богородица, Сорбоната, Пантеонът, Люксембургската градина, Сен Жермен де Пре, Градините Тюйлери, площад Конкорд, Инвалидите, Марсово поле, Айфеловата кула, Трокадеро, Триумфалната арка, Шан-з-Елизе, Елисейският дворец, Мадлената, Операта Гарние, площад Вандом. Следва разходка в квартала на художниците Монмартр. Посещение на базиликата Сакр Кьор, площада на художниците Тертр, Монмартрското лозе, ресторанта Пъргавото зайче и разходка по старинните улички на митичния хълм, от където се открива чудесен изглед към града. Възможност за закупуване на сувенири. Привечер разходка в Латинския квартал и по булевард Сен Мишел с тяхното кипящо студентско настроение. Нощувка.

6 ден Париж
Закуска. По желание разходка с корабче по Сена, чиито брегове в Париж са обявени от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Свободно време за посещение според вашите интересите: Дома на Инвалидите, музея Роден, Д"Орсе, Лувър /според новата политика на Лувъра, за индивидуално посещение, което е по желание, е необходимо онлайн закупуване на билети /необходима е предварителна заявка и плащане с основния пакет/. Възможност за изкачване на Айфеловата кула, от върха на която ще се насладите на невероятна гледка към града и парижката област Ил де Франс /подлежи на допълнително потвърждение, поради текущи ремонтни дейности/. Нощувка. Забележка: Придвижването в Париж е с метро, с изключение на деня на провеждане на панорамната обиколка.

7 ден Париж – Версай
Закуска. Екскурзия с водача на групата до двореца Версай, свързан с Великия век – епохата на Луи XIV, днес Музей на френската история (придвижването е с метро). Интерес представляват Галерията на Огледалата и големите апартаменти на Краля Слънце с имена на гръцки богове и богини, парка на Версай с многобройните езера и градини. Връщане в Париж. Придружени от водача на групата се предвижда разходка в квартала Дефанс с неговите футуристични небостъргачи и нова арка от стъкло и стомана. След това следва „променад”, както казват французите, по най - красивия булевард на света Шан-з-Елизе. Нощувка.

8 ден Париж - София
Закуска. Трансфер от хотела за летището. Полет на авиокомпания BULGARIA AIR в 10.15 ч. Кацане на аерогара София в 14.00 ч.

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за: единична стая – 865 лв.
мед. застраховка за туристи от 70 г. до 85 г. – 20.00 лв.
градска такса в хотелите – от 1.50 ЕUR-2.50 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията/
повишение на летищни и транспортни такси /обявява се 20 дни преди отпътуване/.

Намаление за: дете до 11.99 г. с 2-ма възрастни в стая – 200 лв.

Забележка: в хотела в Париж, няма възможност за настаняване на 3-ма възрастни в стая /само за 2-ма възрастни и дете до 11.99 г. Налага се настаняване в двойна и единична стая срещу съответно доплащане, което ще ви бъде предоставено допълнително.

Предвидени хотели по програмата: hotel Royal National 3*** или подобен в Лондон, Ibis Paris La Defense Esplanade 3*** или подобен в Париж.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди отпътуването.

Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на прибиране в България; няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин на плащане: депозит – 1000 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Великобритания |  Оферти - Лондон |  Екскурзии - Великобритания |  Екскурзии - Лондон |  Лято в чужбина - Великобритания |  Лято в чужбина - Лондон

Избрани оферти