Начало / Екскурзии / Екскурзии - Монемвасия

Тайните на Пелопонес - автобусна екскурзия!

Номер на оферта

/

188127

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
транспорт с комфортен автобус 3*, оборудван с климатик, мини-бар и видео
5 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*, от които:
1 в района на Делфи
1 в района на Толо
1 в района на Гитио
1 в района на Каламата
1 в района на Нафпактос
туристическа програма в Делфи, Епидавър, Микена, Нафплион, Монемвасия, Ареополис, пещерите Диру, Спарта, Мистра, Олимпия.
медицинска застраховка с асистанс и покритие 5 000 евро/UNIQA life
водач от агенцията

Цената не включва

Входни такси за посещаваните обекти по желание:
Делфи – 12 евро. За ученици до 18г. – безплатно(срещу документ). За граждани на ЕС над 65 г. – 6 евро (срещу документ).
Микена – билет за комбиниран достъп с гробницата 12.00 евро. За ученици до 18г. – безплатно (срещу документ).
За граждани на ЕС над 65г. – 6 евро (срещу документ).
Епидавър - 6.00 евро, Музеят - 6.00 евро За ученици до 18г. – безплатно, срещу документ. За граждани на ЕС над 65г. – 3 евро (срещу документ).
Спарта - 6.00 евро
Мистра - 5.00 евро
Пещерите Диру - 12.00 евро
Олимпия - 12 евро. За ученици до 18г. – безплатно(срещу документ). За граждани на ЕС над 65г. – 6 евро (срещу документ).
Цените са с информативен характер.

Програма на пътуването

ПРАЗНИЦИ 2017 в ГЪРЦИЯ

Тайните на ПЕЛОПОНЕС

КЛАСИКА
И
НЕПОЗНАТИТЕ ПЕРЛИ НА п-в ПЕЛОПОНЕС -
НАФПЛИОН, МОНЕМВАСИЯ И МАНИ
с пещерите Диру

МАРШРУТ:
СОФИЯ - ДЕЛФИ - КОРИНТ - ЕПИДАВЪР - НАФПЛИОН – ТОЛО - МИКЕНА - МОНЕМВАСИЯ - ГИТИО - ПЕЩЕРИТЕ ДИРУ - СПАРТА - МИСТРА- КАЛАМАТА- ОЛИМПИЯ- НАФПАКТОС- ЙОАНИНА- СОФИЯ

Пакетна цена- 590лв.

22.09.17 – 27.09.17
07.10.17 – 12.10.17

6 дни/ 5 нощувки/ 5 закуски/ 5 вечери

ПРОГРАМА

1 ден – СофияСолун - Делфи - 682 км.
Отпътуване от пл. Александър Невски в 6.00 ч. по маршрут София - Благоевград - Кулата - Солун - Ламия - Делфи. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка в Делфи.

2 ден – Делфи - Епидавър - Нафплион - Толо - 359 км.
Закуска. Посещение на археологическият комплекс на Делфи - седалището на първия по значение оракул в Древна Гърция, и най- почитаното светилище по Средиземномориет, посветено на бог Аполон. Отпътуване към полуостров Пелопонес – през Коринтския канал, една от големите забележителности на днешна Гърция, към древния театър Епидавър. Посещение на Амфитеатъра /4 в.пр.н.е./, известен с изключителната си акустика, музея, съхраняващ останки и експонати от светилището на Асклепий – богът на лечителството, син на Аполон.
Следва разходка в живописния с неповторима атмосфера град Нафплион, първата столица на Гърция след освобождението й от турско робство и един от най-красивите градове на Пелопонес. Разходка по улиците на Стария град, съхранил до голяма степен паметниците на средновековната архитектура съчетаващи венециански и византийски елементи от второто владичество на венецианците тук /1686 -1715/ - площад „Синтагма”, Археологическия и Етнографския музей. Привечер настаняване в хотел в живописното курортното градче Толо. Вечеря. Нощувка в Толо.

3 ден – Толо – Микена - Монемвасия - Гитио - 295 км.
Закуска. През портокаловите плантации на Арголида отпътуване към древна Микена с разглеждане на величествения дворец, съкровищницата с ”Лъвската порта”, царските гробници.
Този ден е посветен на разглеждане на първия ръкав на полуострова, известен с името Лакония. Пътуване до Монемвасия, име почти непознато на масовия турист, но един от най-невероятните градове в Гърция. Разположен на малък остров и изграден върху огромна скала, градът-крепост е наречен „гръцкия Гибралтар”. Единствен е входът и изходът на това селище и от тази особеност произлиза и името на града - от две гръцки думи, MoNE и emvasia, което означава "единствен вход".
Миниатюрната красота на средновековната Монемвася, обградена от силно укрепени двойни стени, се допълва от четиридесетте византийски църкви, тесни калдъръмени улички, кокетни ресторанчета с изумителна гледка към морето и магазинчета за сувенири. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за Гитио - главният град на областта Мани. Настаняване в хотел в района на гр. Гитио. Вечеря. Нощувка в Гитио.

4 ден – Областта Мани: Ареополис - пещерите Диру – Ареополис- Спарта- Мистра - Каламата - 218 км.
Закуска. Начало на обиколката на областта Мани. Намира се на средния от трите ръкава на полуостров Пелопонес. Върхът му - нос Тенарон е най-южната точка на контининтална Гърция - магична и необикновена зона, където според преданието е входът за подземния свят Хадес. Пътуване по маршрут Гитио – Ареополис, градче на западния бряг на ръкава, изходен пункт за посещение на пещерите Диру. Разходка с лодка из лабиринта подземни канали, изпълнени със сталактити и сталакмити с изумителни отражения във водата.
Следва разглеждане на останките от древния град-държава Спарта. Пътуването продължава към Мистра - византийски град в развалини, един от основните туристически обекти в Пелопонес - Епископският съборен храм от 1309 г., манастирите ”Пресвета Богородица Всецарица” и „Богородица Преславна” от XIV в. Цитаделата на върха и др. са определили мястото на средновековния град в листа на паметниците под егидата на ЮНЕСКО.
Отпътуване към Каламата – вторият по големина град на полуострова, разположен на Месингския залив, с разнообразен нощен живот и изобилие от заведения и магазини. Градът дава името на специфичния сорт маслини, който вирее в този регион. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в района на Каламата.

5 ден – Каламата - Олимпия - Нафпактос - 420 км.
Закуска. Отпътуване за Олимпия – древно светилище на бог Зевс и мястото на което в древността са се провеждали олимпийските игри в продължение на повече от 1000 години. Тук се запалва олимпийският огън, с който се обявява началото на олимпийските игри. Обектът е включен в списъка на Световното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО.
След обяд, отпътуване за Нафпактос. Преминаване през моста „Рио – Антирио“ - най-големият мост в света, окачен на стоманени въжета с най-много отвори между подпорите.
Пристигане в Нафпактос. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в района на Нафпактос.

6 ден – Нафпактос - Йоанина - София - 769 км.
Закуска. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

Допълнителна информация

Пакетна цена за дете до 12г., настанено в стая с двама родители - 345 лв.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Монемвасия |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Монемвасия |  Майски празници - Гърция |  Майски празници - Монемвасия

Избрани оферти