Начало / Екскурзии / Екскурзии - Родопите

Тракийски светилища и изоставени села - три дни в планината на будните духове

Номер на оферта

/

197127

Дати & цени

Цената включва

2 нощувки в хотел Меаца-Боровица с включена закуска

Лицензиран планински водач

Ексурзоводско обслужване по маршрута

Разглеждане на тракийското скално светилище край село Небеска, скална крепост-светилище край Дженда, село Ненково, село Дойранци, пещера Утробата.

Цената не включва

Транспорт до/от хотел Меаца-Боровица

Разходи от личен характер

Туристическа застраховка и застраховка спасителни разноски в България на стойност 10 000 лева всяка – заплаща се задължително от всеки турист и е 25 лева на човек за целият период. За тези от туристите, които имат сключена такава застраховка, плащане не се изисква, след представяне на полицата.

Програма на пътуването

3 дни / 2 нощувки

ДАТА: 09.08-11.08.2017 г.

ЦЕНА: 149.00 лв.

------------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=================================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1: Тракийски светилища и скални гиганти

Отпътуваме за Източните Родопи, където ще прекараме три невероятни дни. Първата ни спирка е на тракийското скално светилище край село Небеска, където ще се докоснем до наследството на древните. Кратка разходка из селото ни оставя без дъх – преминаваме през стари къщи и махали, които сякаш са застинали във времето. Попътно отскачаме и до скалната крепост-светилище край село Женда, където с притаен дъх ще усетите една неповторима атмосфера. След дълга фото-пауза се отправяме към село Ненково и се разбягваме във всички посоки за да го обиколим. Над него има скален масив в който траките са изсекли десетки скални ниши за които се предполага, че са имали култово предназначение. Минаваме по стария римски мост над река Боровица и се настаняваме в хотел Меаца, Боровица. Вечерта прекарваме край огъня, говорим си и се наслаждаваме на звездното небе.

ДЕН 2: В планината на будните духове

След закуска тръгваме по планинските пътечки към изоставеното село Дойранци, в което живеят едва няколко човека. Пътят е дълъг около 2 часа, криволичи над урви и скални масиви, но гледката е невероятна и ще ви остави без дъх. Част от каменните къщи в селото са все още здрави и по-смелите от вас ще могат да се вмъкнат в няколко от тях и да ги изследват. Отскачаме до махала Хайранлар от която се открива страхотна панорамна гледка към цялата долина. В района има доста диви животни, така че срещи с лисици, вълци и дори мечки не са изключени. Целият ден е предназачен за снимки и разходки в района. Привечер се връщаме обратно в хотела и безуспешно се опитваме да заспим, все още впечатлени от видяното.

ДЕН 3: В Утробата

Закусваме и с нежелание събираме багажа си. Днес е последният ден и въобще не ни се иска да напускаме това вълшебно място. Отправяме се към пещера Утробата, която е едва на няколко километра от нас. Пещерата е култов храм, който за траките е бил символ на раждането. На тавана на пещерата има процеп по който в само един ден в годината се процежда слънчев лъч, постепенно достига до дъното и и опира във вдлъбнатина. Процесът символизира зачатието на Майката Земя от Бога Слънце и няма аналог на никое друго място по света. Тръгваме си заредени с емоции и огромното нетърпение отново да се върнем в Родопите, където да преживеем поредното си приключение.

==============================================================

Начин на плащане и записване:

Заявка за участие и резервация – до 14 дни преди датата на отпътуване. За месеците юли и август - 3 седмици преди датата на пътуване.

При резервация се заплаща 50% депозит.

Забележка:

Записване по програмата – 14 дни преди датата на отпътуване. За месеците юли и август - 3 седмици преди датата на пътуване.

Цената е валидна при група от 10 човека. При по-малък брой записани туристи, цената подлежи на препотвърждение.

Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси в туристическите обекти.

Задължително условие към туристите е да бъдат с удобни, затворени обувки, предназначени за планината.

Вечери могат да бъдат заявявани и заплащани на място във всички обекти за настаняване по програмата (в повечето от тях избора на вечеря е по меню)

Важно за всички туристи е носенето на суха храна за преходите и обядите, както и на вода.

Застраховат се само лица на възраст от 16 години до 69 години.

При лоши и непредвидени метеорологични условия (наводнения, свлачища и стръмни, хлъзгави терени , блокиране на участъци по маршрута, проливни дъждове и др.), водачът на групата си запазва правото да промени програмата и/или маршрута.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Родопите |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Родопите |  Алтернативен туризъм - България |  Алтернативен туризъм - Родопите

Избрани оферти