Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лещен

Уикенд в Банско, Добърско, Лещен и Ковачевица

Номер на оферта

/

225021

Дати & цени

Цената включва

- автобусен транспорт;
- 1 нощувка със закуска в хотел "При Спаска**" с. Баня;
- екскурзоводско обслужване
- мед. застраховка

Цената не включва

- входни такси на посещаваните обекти - около 5 лв.

- застраховка "Отмяна на пътуване"


Условия за резервация: депозит в размер на 50% от стойността на резервацията, доплащане 10 дни преди датата на пътуване.

Минимален брой туристи: 30. Уведомление за несъбран минимум: най – късно 7 дни преди пътуването.

Програма на пътуването

1 ден

Отпътуване в 8:00ч. от пл. "Ал. Невски", гр.София за с. Добърско. Посещение на уникалната църква “Св.св.Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, която според официалните данни е строена през 1614 година, а според други е от XI век. Тя е включена в списъка на ЮНЕСКО, обявена е за национален паметник на културата и е един от 100-те национални туристически обекта. В нея се намира прочутият стенопис с Исус Христос в ракета. Уникалният й иконостас е дело на майстори от дебърската художествена школа. Селото е изключително живописно.

Отпътуване за Банско. По желание се посещава църквата „Света Троица, построена през 1835 г. и е една от най-големите трикорабни църкви без купол, издигнати в българските земи по това време. В двора на църквата се издига 30 метрова кула с часовник. По избор може да се посетят някои от експозициите на Музейния комплекс БАНСКО, който включва: Къща – музей „Никола Вапцаров”, Дом на изкуствата, Етнографска изложба-базар, Постоянна иконна изложба, Къща - музей "Велянова къща" - паметник от епохата на Възраждането и Къщата-музей „Неофит Рилски“. Нощувка в хотел "При Спаска"** в с.Баня.

2 ден
Закуска.Отпътуване за архитектурния резерват Ковачевица, селото с най-невероятните и красиви къщи в България. В Ковачевица всяка сграда е паметник на културата и е проява на гениалната мисъл на местните архитекти от преди 150-220 години.
Отпътуване за екотуристическото селце Лещен с накацалите по стръмните склонове на планината къщички, изградени в ковачевския архитектурен стил, запазили истинския дух на българското село. Посещение на църквата „Св. Параскева” и Килийното училище. След обяд отпътуване за София.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Лещен |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Лещен |  Лято в България - България |  Лято в България - Лещен

Избрани оферти