Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

Великден 2018 в ЛИСАБОН, самолет от София, 5 дни, хотели 4* и 5*

Номер на оферта

/

218013

Дати & цени

Цената включва

Цената включва :

* Самолетен билет: София - Лисабон - София с включени летищни такси в размер на 120 евро.
* Трансфер: летище-хотел-летище.
* 4 нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел.
* Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро на ЗАД Армеец.

Цената не включва

Цената не включва :

* Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
* Допълнителни екскурзии и разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Великден в Португалия: ЛИСАБОН, самолетна програма от София


Дата: 05-10.04.18

Цена от 639 евро

5 дни / 4 нощувки

Програма :

ден първи 05.04.2018
Програмата започва със среща на летище София с представителя на туроператора за директен полет до Лисабон. След кацане в Лисабон Ви посреща представител на фирмата-партньор в Португалия за трансфер и настаняване в избрания от Вас хотел.
Нощувка.

ден втори 06.04.2018
Закуска. Свободно време за почивка или възможност за присъединяване към организирана допълнителна екскурзия: Полудневен тур на Лисабон , която се провежда на Руски език! Тръгване от хотелите сутринта около 08:30ч- 09:00ч.
Цена при минимум: 20 човека- 31 евро; 15 човека- 40 евро
Нощувка.

ден трети 07.04.2018
Закуска. Свободно време или възможност за присъединяване към вариант 1 организирана целодневна екскурзия: Обидош-Назаре-Баталя-Фатима, която се провежда на Руски език! Тръгване от хотелите около 08:00ч. сутринта.Цена при минимум: 20 човека- 51 евро; 15 човека- 64 евро
или вариант 2 целодневна екскурзия: Порто , която се провежда на Руски език!Тръгване от хотелите около 7:00ч.Цена при минимум: 20 човека- 70 евро; 15 човека- 86 евро
Нощувка.

ден четвърти 08.04.2018
Закуска.Свободно време или присъединяване към организирана целодневна екскурзия до Евора , която се провежда на Руски език! Тръгване от хотелите около 7:00ч.
Цена при минимум: 20 човека- 51 евро; 15 човека- 64 евро
Нощувка.

ден пети 09.04.2018
Закуска в хотела и освобождаване на стаите до 12:00ч. или според правилата на съответния хотел.
Свободно време или възможност за присъединяване към организирана целодневна екскурзия: Синтра- Кабо Да Рока- Кашкайш , която се провежда на Руски език! Тръгване от хотелите около 08:00ч. сутринта.
Цена при минимум: 20 човека- 43 евро; 15 човека- 55 евро
Вечерта предстои организиран трансфер до летище Лисабон за полет до София.

ден шести 10.04.2018
Директен полет за София в 00:05часа

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!

Хотели и цени:
Real Parque Hotel 4*, BB - нощувка със закуска - 639 евро

Hotel Turim Europa 4*, BB - нощувка със закуска - 655 евро

Hotel Marques de Pombal 4*, BB - нощувка със закуска - 673 евро

Hotel Dom Pedro Palace 5*, BB - нощувка със закуска - 784 евро



* Програмата може да претърпи промени. Възможно е разместване на екскурзиите ден по ден.
* Екскурзиите се заявяват само предварително от България и се провеждат на Руски език само при събрания необходим минимум.


Допълнително се заплаща по желание на клиента :

* Допълнителни екскурзии - заявяват се и заплащат предварително от България. Провеждат се на Руски език!
* Застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец.

Eкскурзии по желание срещу допълнително заплащане:

1. Eвора - целодневна екскурзия
Впуснете се в еднодневно пътуване до град Евора - част от световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО. Евора е своеобразна смесица от култура, история и традиции. Градът е истински музей на открито, в които може да откриете голям брои добре запазени паметници на културата. Оставяйки Лисабон зад гърба си, преминавате през моста на река Тежу и се отправяте към Евора. Разходете се из тесните улички на града и се насладете на изкуството и паметниците от минали епохи - римския храм, готическата катедрала, църквата Сао Франциско и прилежащата костница, университета. Ще имате възможност да се запознаете с голямото разнообразие от занаяти и ръчно изработени изделия от корк, керамика и мед. Не пропускайте възможността да опитате типични португалски ястия в някои от местните ресторанти. Обядът не е включен в цената. След обяд, всеки които има желание, може да опита чаша местно вино във винарна Azeit?o (включено в цената).

Eкскурзията се заявява и заплаща предварително от България. Провежда се на Руски език! Цена при минимум 20 човека: 51 евро Цена при минимум 15 човека: 64 евро

2. Полудневна обиколка на Лисабон
Запознаването Ви с Лисабон ще започне с посещението на района Белем. Там ще откриете най–красивите и исторически значими паметници от 15 и 16 век. Ще направите кратка спирка до Кулата Белем, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тя е била отправна точка на някои от Португалските морски експедиции. Обиколката продължава със спиране до Паметника на откривателите, построен в чест на 500-ната годишнина от „смъртта” на Хенри Мореплавателя. В този район се намира и Манастира Жеронимуш, чиято сграда се счита за архитектурен шедьовър на стила Мануелино и е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обиколката продължава по протежението на река Тежу и ще достигнете до Алфама – един от най-старите райони на Лисабон, където в атмосферата на малките и тесни улички са се съхранили традициите на града. Прекосявайки централната част на града, района Байша (Baixa) ще се насладите на красотата на най-известните площади в Лисабон – Търговския площад (Pra?a do Com?rcio), площад Rossio, наричан още „сърцето на града” и емблиматичния Restauradores. Разходката продължава по красивия булевард Avenida Liberdade и завършва на площад Marques de Pombal, където се издига величествена статуя на португалски държавник от 18 век, който е отговорен за реконструкцията на Лисабон след едно от най- опустошителните земетресения в историята на Лисабон през 1755г.

(По желание може да се посети Манастира Жеронимуш - входна такса около 13 евро)

Екскурзията се заявява предварително от България. Провежда се на Руски език! Цена при минимум 20 човека: 31 евро Цена при минимум 15 човека: 40 eвро

3. Обиколка на Порто - целодневна
Порто, най- големият град в северна Португалия е една от най–старите туристически дестинации в Европа и предпочитано място за много посетители. Разположен е на устието на река Дору при вливането в Атлантическия океан. Богатото и величествено културно наследство и винените изби за портвайн са само част от причините, които привличат хиляди туристи в града. Порто е обявен за дестинация номер едно на 2013 г. от Lonely Planet.
Рано сутринта (около 7часа) ще отпътувате към Порто. Ще имате възможността да се насладите на прецизните дърворезби в Църквата Св. Франциско, както и на сградата на Стоковата Борса, уникална за архитектурата на Порто. Ще имате възможност да се разходите из китните улички на стария град, да достигнете до Катедралата и до площада пред кметството. Не пропускайте да усетите атмосферата на рибарския район Ribeira и местния пазар “Bolh?o”. Който има желание ще има възможност да опита някои от известните португалски вина (цената на дегустацията започва от 10 евро и зависи от вида на вината).

Екскурзията се заявява и заплаща предварително от България. Провежда се на Руски език! Цена при минимум 20 човека- 70 евро Цена при минимум 20 човека- 86 евро

4. СИНТРА, КАБО ДА РОКА, КАШКАЙШ, ЕЩОРИЛ – целодневна екскурзия
В рамките на един ден ще имате възможността да се запознаете с романтичната и красива Синтра и крайбрежието на запад от Лисабон. Разходката в Синтра започва с Националния Дворец и преминава по малките тесни улички на градчето. Тук ще имате свободно време, за да се разходите и сами да усетите вълшебната атмосфера, служеща като вдъхновение на много поети, да се насладите на множеството занаятчийски работилнички и кафенета и да опитате от вкусните традиционни местни сладкиши "queijadas" и “travesseiros”. Пътуването Ви продължава до Cabo da Roca – най-западната точка на континентална Европа. Ще имате възможност да се насладите на впечатляващия плаж Guincho по крайбрежието до красивите скали Boca do Inferno. Отново по крайбрежието достигате и красивия курорт Кашкайш, с малки плажове и красиво яхтено пристанище. На път към Лисабон ще минете и през курорта Ещорил, за да видите известното казино и градините пред него. Връщане в Лисабон в късния следобед.

(По желание може да посетите Националния дворец – входна такса около 11 евро).

Eкскурзията се заявява и заплаща предварително от България. Провежда се на Руски език! Цена при минимум 20 човека:43 евро; Цена при минимум 15 човека: 55 евро

5. Обидош–Назаре-Баталя-Фатима - целодневна
Екскузията Ви запознава с района на север от Лисабон. Първата спирка е в Обидош – малко селце, оградено с крепостни стени, с типични бели къщи, с балкони от ковано желязо и известната крепост Pousada do Castelo. След това ще посетите Назаре – едно от най-пъстроцветните португалски рибарски селища. При възможност ще отидете до Ситио, от където може да се насладите на красивата гледка към плажа и океана. След обяд следва посещението на Манастира Баталя (част от културно-историческото наследство на ЮНЕСКО), шедьовър в готически стил, с впечатляващи витражи (входната такса не е включена).
Обиколката продължава към град Фатима - най-святото място за поклонение в Португалия. Арабското си име дължи на една легенда от XII век, според която дъщерята на известен мавърски благородник, носеща името на дъщерята на пророка Мохамед, приема християнството от любов към рицар и бива погребана там. Връщането в Лисабон е привечер.

Входна такса Манастира Баталя е около 7 евро.

Eкскурзията се заявява и заплаща предварително от България. Провежда се на Руски език! Цена при минимум 20 човека: 51 евро; Цена при минимум 15 човека: 64 евро;

Информация за полетите :

Транспорт


дата полет летище излита каца летище
05-04-2018 FB 563 София, Терминал 2 20:50 23:00 Лисабон
10-04-2018 FB 564 Лисабон 00:05 06:00 София Терминал 2
* * Среща на летище София /Терминал 2/ 2 часа преди полета.

Забележка :

Условия за записване:
* Копие от лична карта или паспорт
* Депозит 50%
* Доплащане до 100% - 1 месец преди датата на заминаване
* Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт!

Задължително се заплаща :

* Горивна такса.
* Градска такса - 1 евро на ден на човек. Заплаща се на място в хотела.
* Доплащане за застраховка за възрастни от 70г. до 85г.: 6 евро за 6 дни.
0003

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  Великден 2024 - Португалия |  Великден 2024 - Лисабон

Избрани оферти