Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ключ

Водопади в Беласица

Номер на оферта

/

229969

Дати & цени

Цената включва

В цената са включени: транспорт с туристически автобус и екскурзовод по време на пътуването, беседа на местен екскурзовод в Самуиловата крепост

Цената не включва

входна такса Самуилова крепост- 2 лева възрастни, 1 лев учщи се и пенсионери

планинска застраховка

Програма на пътуването

Маршрут: с. Ключ-водопади Чергата и Метлата-Самуилова крепост-с. Камена-Срамежливият водопад-Петрич

Отпътуване в 7 часа от стадион Васил Левски. Пристигане в района на село Ключ и изкачване до водопади Чергата и Метлата-около 1-1,20 минути отиване и връщане. Посещения на Самуиловата крепост. Отпътуване за село Камена и изкачване до Срамежливия водопад-около 2 часа пешеходен преход отиване и връщане.

Отпътуване за София с кратка почивка в Петрич.



Информация

Беласица

В най-югозападния край на България, на границата ни с Гърция и с Македония, се издига малката и невисока планина Беласица. Точно на раздела между трите държави се намира връх Тумба, а склоновете на планината се спускат и в трите посоки. Около една трета от планината, най-високата й част, е на наша територия със своя първенец връх Радомир /2029 м/. През 2007 г. тя бе обявена за най-новия български природен парк. Той е част от „Балканския зелен пояс” и от европейската екологична мрежа „Натура 2000”.

Беласица е малко изучена планина, тъй като допреди две десетилетия бе гранична зона със специален режим на достъп. Затова все още крие приятни изненади за науката, а и за пътешествениците. Тази малка планина е със силен характер. Усещаш го още в подножието й. Отвесните й ридове създават усещането за висока и непристъпна стена на юг от Петрич. Беласица е може би най-стръмната планина в България. Планината изненадва и с необичайния видов състав на горите си. Преобладават питомният кестен и чинарът. Изобилства от буйни реки и много на брой малки водопади.


Ключки водопади

Водопадите Чергата и Метлата/наименованията са дадени от местните хора/ са част от няколкото водопада над село Ключ. Очаква ви приятна разходка сред кестенови гори.



Срамежливият водопад

Водопадът се намира на река Камешница между селата Самуилово и Камена. Заключен е от скала с формата на буквата "П", която огражда цялото дере, започващо от водопада. Висок е 21 метра, като това го прави най-високия водопад в планина Беласица.

Екскурзията се потвърждава 2 дни преди тръгване при минимум 19 записани туристи.

При непредвидени обстоятелства/лошо време, проблеми в групата, пътната настилка и др. водачът има право да промени последователността на маршрута, както и да приложи всички необходими мерки за сигурността на хората. Молим, съобразявайте пешеходните си възможности!!!Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът. Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми.

Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, обувки с токче, цвички и т.н не са вариант за преходи от този тип /, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани Носете суха храна. Желателно е да имате планинска застраховка, която можете да сключите в туристическата агенция, в случай на инцидент агенцията не носи отговорност, ако туристът не е застрахован.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!



Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Ключ |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Ключ |  Еднодневни екскурзии - България |  Еднодневни екскурзии - Ключ

Избрани оферти