Гватемала

Летище
Гватемала има голямо летище – La Aurora. Там дневно пристигат полети от САЩ, Мексико, Ел Салвадор, Хондурас, Коста Рика, Никарагуа и Панама.

На летището има таксита, само че трябва да внимавате, тъй като те са 2-3 пъти по-скъпи от обикновените таксита. Има също и автобуси, които могат да ви закарат до Зона 10 или Зона 1.

Автобуси
Обичайният начин да се придвижваш в Гватемала е с автобус или такси. Почти никой не ходи пеша. Пътуването в града с автобус ще ви струва 1 кетцал. Автобусите пътуват от рано сутринта до осем вечерта. Не е препоръчително да пътувате с автобус след смрачаване. Обирите в автобуси е често срещано.

Таксита
Има два вида таксита, едните се плащат на метър, а при другите трябва да се договорите предварително за цена до крайната дестинация. Най-добрите услуги от такситата на метър ще ви предложат Taxis Amarillo (Жълти таксита, Тел: 1766, servicioalcliente@amarilloexpress.com ). Не можете да хванете тези таксита от улицата, трябва да ги повикате по телефона. Другият вид таксита са бели. С тях трябва да се пазарите за цената и ако сте добри в преговорите е възможно да ви излезе по-евтино с белите таксита. Имайте предвид, че има и доста нерегистрирани бели таксита, така че там е и въпрос на сигурност.

Забележителности около Гватемала
ВЕЛИКДЕН 2019 на остров ЛЕФКАДА + 4 БОНУСА
от 229 лв.
ВЕЛИКДЕН 2019 на остров ЛЕФКАДА + 4 БОНУСА
3 нощувки
Автобус