Мексико

За града

Оферти

Статии

Мексико / Meksiko

Мексико (Ciudad de México) е рай за туристите, натъпкан с множество противоположни идентичности: пустинни пейзажи, снежни вулканични върхове, древни руини, гъмжащи индустриални градове, затворени във времето колониални градчета, бляскави курорти, пусти плажове и единствени по рода си и богатството си флора и фауна. Смесицата от модерно и традиционно, клиширано и сюрреално, е ключът към очарованието на Мексико без значение дали страстта ви е да изпивате на един дъх коктейли Маргарита, да слушате оглушителните писъци на маймуните, да сърфирате по Мексиканските брегове, да се катерите по руините на крепостта на Маите или просто да разширите колекцията си от скелети, разхождащи се на празника на ”Денят на мъртвите скелети”, честван от мексиканците на 1 ноември.

Забележителности

Националния антропологически музей

Една екскурзия до този музей гарантирано съживява епохата в Мезоамерика преди появата на конкистадорите в целия блясък и великолепие. Сред най-хубавите антропологически и археологически музеи в света, неговите колекции се помещават в една награждавана сграда, напомняща за непреходното величие на ацтекски храм.

Забележителности в района

Теотиуакан

Теотиуакан е монументален град от пирамиди, дворци и храмове. Смята се, че е заселен около 100 г. пр.н.е. и е имал над 100 000 жители (по някои пресмятания са били двойно повече) към 500 г.За първите шест века след Христа Теотиуакан е бил вероятно най-влиятелният център на политическа, религиозна и културна власт в Централна Америка. Ацтеките, които идват по-късно, вярват, че космосът е създаден тук. Теотиуакан (Teotihuacán) се намира на 53 км североизточно от Мексико Сити.

 

 

 

 

 

Забележителности около Мексико

Избрани оферти