Крит
Крит / Krit
  виж голяма карта

Реалност и митология, традиции и развитие – страхотната комбинация от всичко това прави Крит (Crete) една от най-популярните дестинации в Средиземно море.
Остров Крит (Crete) е най-големият гръцки остров, разположен на площ от 8336 кв.км. Неговата култура, естествената му красота и климат, топлото лятно слънце и хладното море, в комбинация с усмихнатите хора, превръщат острова в най-големия и модерен туристически център на Гърция.

Ираклион (Heraklion) е най-големият град на острова и е административен, търговски, индустриален и агрикултурен център на Крит. Странната съвместимост между старо и ново, и смесицана от различни видове архитектура правят града наистина интересен и привлекателен. Можете да се разхождате по венецианското пристанище и да се наслаждавате на гледки от античността, а след две минути да пиете кафе в някое модерно заведение.
Площада Елефтерий Веницелос (Platia Eleftheriou Venizelou), Лъвският площад, както го знаят местните, е центърът на града. Всеки ден това може да е вашата първа и последна дестинация. В този район са търговските улици на града. Има и много ресторанти и таверни, които предлагат критски специалитети, както и барове и кафета.

В източната част на префектурата Ираклион има няколко големи курорта близо до морето като Херсонисос (Chersonisos) и някои интересни археологически забележителности като Малиа (Malia), както и множество византийски църкви. Само на 5 км от центъра на Ираклион може да видите Кносос (Knossos) - най-големия център запазен от Минойската цивилизация. Страхотните плажове, лудият нощен живот, страхотната кухня и интересната игра между старо и ново гарантират незабравима почивка на острова.

Важна информация

Валута: Евро

Интернет страници за Крит: www.crete.tournet.gr, www.explorecrete.com, www.4crete.gr, www.visitcrete.com

Спешни телефони
Полиция: 100 (от местен телефон)
Пожарна: 199

Туристическа информация
Туристически офис Ираклион
Тел: +30 2810 228 203 / 226 081
Уеб сайт: www.greeka.com/crete/crete-tourism.htm

Какво трябва да знаете?

Аптеки
На всяка аптека в Ираклион има списък, който показва кои са отворени след нормалното работно време и адресите им.

Поща
Централна поща в Ираклион
Адрес: Daskalogianni Square
Тел: +30 2810 234 468

Телефонни кодове
Код на страната: +30
Код на област Ираклион: 2810

Електричество
230V, 50Hz
 

Забележителности около Крит