Начало / Почивки / Почивки - Дубай

Екскурзия до Дубай през ноември на промо цена

Номер на оферта

/

204861

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Дубай – София с авиокомпания „Флай Дубай“

Летищни такси

Трансфери летище – хотел – летище

5 нощувки със закуска в хотел по избор в Дубай

Обзорна екскурзия на Дубай с екскурзовод на български език

Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 години*

Представител на ТА по време на целия престой

Екскурзоводско обслужване на български език в Дубай

Включен багаж 20 кг. на човек + 7 кг. ръчен багаж

Цената не включва

Допълнителните екскурзии

Такса „Туристически Дирхам” в Дубай заплащат се лично от туриста при напускане на хотела

Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 69 години – 10 лв.

Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 години до 79 години – 20 лв.

Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“, Ви предлага и Застраховка “отказ от пътуване“ ,която обикновенно е от 1,5 до 3,5% от общата пакетна цена на екскурзия ,като този процент зависи от броя дни оставащи до началото на екскурзията .

Програма на пътуването

Дубай, някои го наричат „Перлата на персийския залив, „Рай в Ориента”, „Осмото чудо на света” и прочие суперлативи. И той наистина отговаря на подобни определения. Няма как човек да не оцени в какво е превърната една пустиня за има-няма 40 години. Няма как човек да остане равнодушен виждайки до какви нива може да стигне креативността и човешките възможности, когато се обединят фантазиите и инженерните знания и когато те са подплатени с много, много пари.

Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“, отново искаме да Ви заведем на това уникално място ,да Ви разкажем тази арабска приказка ,но в едно друго време – есента на 2017г. Какво по-добре време още от сега да планирате своята почивка през есента на промоционална цена от

604 евро за 6 дни / 5 нощувки и голям избор от хотели



ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ :


03.11.2017г.

17.11.2017г.

24.11.2017г.





ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

Първи ден 03.11.2017г.
Отпътуване от София от 2-ри терминал с директен полет на авиокомпания Флай Дубай – FZ 758. Кацане на Терминал 2 на международното летище в Дубай в 22:05ч. и трансфер до хотела. Настаняване и свободно време за разходки в района около хотела и първи впечатления от неоновия мегаполис. Нощувка.



Втори ден 04.11.2017г.
Закуска. Следва полудневна обзорна обиколка на Дубай с екскурзовод на български и разглеждане на символите на емирството (включена в цената). Дубай е ярък, многолик и космополитен град, разположен върху сините води на южния залив и златните пясъци на пустинята. Той е съчетание на старинното с модерното, на свръхмодерното с типичното и е уникална трансформация на обикновено рибарско селище в блестящ метрополис с авангардна и дръзка архитектура. Този тур ще Ви даде възможност да се запознаете от близо с културата, историята и религията на Дубай. От хотела ще се отправим към изкуствения остров „Палмата“, ще преминем по „стъблото“, за да достигнем емблематични хотел „Атлантис“. Ще направим фото-спирка за снимки, след което се отправяме друг от символите на Дубай:„Бурж Ал Араб“, отново за снимки. Нашият тур ще продължи през един от най-скъпите райони в Дубай: „Джумейра“. Ще преминем покрай най-голямата джамия в Дубай „Джумейра Моск“, преди да се отправим към старата част на града, там където всичко е започнало. Първата ни спирка ще бъде Музеят на Дубай. Там ще се потопим в миналото на града, ще научим повече за откриването на петрола и как се е променил животът на местните хора. Ще продължим с пешходна обиколка през текстилния пазар и най-старата част на Дубай: Бастакия. Ще вземем Абра (водно такси), за да отидем в търговската част на града: Дейра. Там ще имаме свободно време за пазар в най-известните два пазара: за подправки и за злато. Турът завършва с посещение на Дубай мол и се комбинира с качване на най-високата сграда в света – Burj Khalifa (за тези, които имат закупени билети). Връщането в хотелите се осъществява самостоятелно от клиентите с такси или метро.



Трети ден 05.11.2017г.
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или по желание – целодневна екскурзия до Абу Даби с екскурзовод на български. Абу Даби е модерен град, разположен на множество острови. Градът съчетава в себе си традиционни арабски сгради, с модерни стъклени небостъргачи. По време на посещението на града ще имате възможност да посетите Бялата Джамия, най-голямата джамия в страната. .Тя е носителка на няколко световни рекорда – за най-дълъг тъкан килим , втория по големина полюлей,в света , който е направен с милиони скъпоценни камъни на Сваровски и позлатена медна основа.Ще имате възможност да научите интересни неща за историята, културата и религията на местното население. Архитектурата на Джамията предлага възможност за футуристични снимки, с които да запечатите споменът от посещението си в Абу Даби.

Турът продължава с фото-спирка пред Emirates Palace. Ултра-луксозен 7* хотел, отговор на Дубайския Бурж Ал Араб. Следва свободно врема за обяд в традиционен арабски ресторант разположен в най-красивата част на Абу Даби “Corniche” , точно на брега на морето, или бърза храна в Marina mall. След обяд се отправяме към „Heritage village”, където ще може да видите как са живяли хората преди откриването на петрола. Продължаваме към „Садият“– островът на който се строи Арабският Лувър ( очаква се да бъде завършен до краят на 2017). Тук ще можете да разгледате музеят на музеите, в който ще научите интересни подробности за бъдещите проекти в Емирствата. В съседната зала може да се насладите на културна изложба. ( Изложбите са различни в зависимост от периодът). Турът завършва с фото-стоп при най-големият тематичен музей в света “Ferrari world”, в който се намира най-бързото влакче в света, развиващо скорост от 240 км/ч. Гостите, имат възможност за разходка в „Yas Mall’, който е свързан с музея.



Четвърти ден 06.11.2017г.

Закуска. Свободно време за плаж, a следобед по желание – сафари с барбекю в пустинята. Очаква ви вълнуващо пътуване с мощни климатизирани джипове. Това незабравимо арабско приключение, ще ви отведе далеч от шумния Дубай, сред златистите пясъчни дюни на пустинята . Тук ще можете да си направите уникални снимки в пустинята на фона на залязващото Слънце ,а след това под звуците на “Бели денс“ да се насладите на кръшна танцьорка както и да се върнете крачка назад във Времето , като похапнете вкусни специалитети в истински лагер на бедуините – хора населявали в миналото Дубайската пустиня.


Пети ден 07.11.2017г.

Посещение на аквапарка Atlantis, разположен на върха на палмата.



Шести ден 08.11.2017г.
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет FZ 757 на Флай Дубай в 10:50ч.и незабравими спомени от ОАЕ !

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Дубай |  Почивки - Дубай (ОАЕ) |  Почивки - Дубай |  Почивка на море 2024 - Дубай (ОАЕ) |  Почивка на море 2024 - Дубай

Избрани оферти