Начало / Почивки / Почивки - Занзибар

Екзотична почивка в Занзибар - островът на подправките и тюркоазените плажове!

Номер на оферта

/

178641

Дати & цени

Цената включва

Полет: София - Занзибар - София, с включени летищни такси. Полетът е през Доха (с трансферна нощувка) или Истанбул.
Настаняване в двойна стая, 7 нощувки в 3 звезден хотел на плажа с 7 закуски. При желание има възможност за изхранване на полу или пълен пансион, както и отсядане в 4 звезди хотел срещу допълнително заплащане!
Транспорт - самолет, такси/миниван.
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Цената не включва

Виза за Танзания - 50 щ. долара - заплаща се на летището, при пристигане (желателно е туристите да платят с банкнота от 50 долара на цяло)
Всички допълнителни екскурзии.
Бакшиши за местните екскурзоводи - около 40 лева.
Пари за лични разходи
Възможност за настаняване в по- висока категория хотел срещу допълнително заплащане.

Програма на пътуването

Период на пътуване от 01.06.2017 г. - 31.10.2017 г., като са калкулирани за дата с най-ниска, цена за хотелско настаняване и най-ниска тарифа на самолетните билети.
Програмата не е обвързана с набиране на минимален брой участници. Свържете се с нас за да изберем заедно най - оптималната цена за желаните от вас дати на заминаване.

Програмата е индивидуална и по време на пътуването и престоя туристите не са придружени от представител на агенцията!

Цената може да се калкулира и за различен брой нощувки!

Офертата не е валидна за Коледните и Новогодишните празници!

Занзибар е истинско райско кътче от земята, разположено Индийския океан. Съдържа два големи острова – Занзибар (Унгуджа) и Пемба и множество малки острови. Бивша португалска, след това и британска колония, а преди да стане автономна част от Танзания, каквато е в наши дни, Занзибар е била отделна държава с дълга търговска история с арабския свят. Известена още като островът на Подправките днес е едно от малкото места в света, където се произвежда шафран и все още е един от най-големите производители в света на карамфил, ванилия, индийско орехче и кардамон.

Занзибар задоволява всеки вкус събрал в себе си прекрасни бели плажове, приказни коралови лагуни, средновековни малки каменни улички с история, тропическа природа и прекрасна храна и аромат на подправки.Столицата Стоун таун привлича много посетители и заради това , че тук е роден и израснал великият Фреди Меркюри. Неговата родна къща пълна с негови портрети и грамофонни плочи и е отворена за посещение!

Ден 1/2- Полет от София до Занзибар (през Доха или Истанбул). трансфер от летището и настаняване в хотел.

Ден 3 - 7 - Свободно време за плаж и допълнителни екскурзии.

Препоръчваме Ви разходка из историческия Стоун Таун, за да се докоснете до местната суахили култура, да се загубите из малките потайни улички, да изпиете чаша горещ джинджифилов чай на пътя, да посетите пазарите, ухаещи на подправки и екзотични плодове, да хапнете в местен ресторант, да посетите къщата на Фреди Меркюри.
На няколко километра с лодка от Каменният град се намира Oстровът на затворниците (Prison island), където днес обитатели са огромните Сейшелски костенурки, изпратени като дар в далечната 1919г. На гърба им са изписани техните години, а чувството да погалиш и нахраниш столетни костенурки е невероятно! Островът предлага и красив плаж осеян с цветни морски звезди и чуден риф, където силно Ви препоръчваме да се гмурнете с шнорхел.
Може да прекарате цял ден на лодка доу сред девствените островчета за залива Менай, както и да плувате в кристалната вода на плажовете в Nungwi - прекрасно място за дайвинг и гмркане с шнорхел.

Ден 8- Отпътуване за София


Визов режим
Изискват се визи за българи - 50 щ. долара, заплаща се на летището при пристигане.

Валута
Най- доброто място за обмяна на валута - Каменния град. Банкомати има само в там. не е разпространено плащането с карти. Почти навсякъде може да се плаща със щатски долари.

Здраве
Няма задължителни медицински и здравни изисквания. Препоръчителна е ваксинация за жълта треска - около 80 лв., 1 седмица преди отпътуване

Задължително си вземете
Репелент против комари и други насекоми с висок Deed (N,N-диетил-м-толуамид активно вещество)
Слънцезащитен крем с висок фактор
Слънчеви очила
Шапка за слънце
Фенер
Връхна дреха в ръчния ви багаж
Маска с шнорхел (има възможност за наемане на място) и обувки за вода (има възможност за наемане на място).


Записване за екскурзията
Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път. Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски- обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение!
Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
Изпращане на копие на международния Ви паспорт.
Важно! Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване. Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа по редовни авио- линии и подлежат на препотвърждение при конкретна заявка.


Банкови данни:
Воаяж Би Травел ЕООД
Инвестбанк
Сметка в лева
IBAN: BG43IORT80481087100900
BIC: IORT BGSF
Моля, на платежното нареждане отбележете:
1. Основание: Екскурзия до Занзибар
2. Получател: Воаяж Би Травел ЕООД
3. Наредител: Вашето име.

Тагове

Оферти - Занзибар |  Оферти - Занзибар |  Почивки - Занзибар |  Почивки - Занзибар |  Екзотична почивка 2024 - Занзибар |  Екзотична почивка 2024 - Занзибар

Избрани оферти