Начало / Почивки / Почивки - Инсбрук

Last Minute - ски преди Коледа

Номер на оферта

/

210631

Дати & цени

Цената включва

• пет нощувки със закуски на блок маса
• лифт карта за пет дни
• ползване на всички удобства на хотела, в това число закрит басейн (11 х 6 метра) с температура на водата 29.5 градуса
• ползване на спа центъра на хотела с финландска сауна, парна баня, хидротерапевтичен басейн (кнайп), инфрачервена сауна (инфрачервена кабина), джакузи, водна каскада и зона релакс с панорамна гледка
• безжичен интернет
• паркинг
• пакет Ski Plus с безплатен ски гайдинг и посещение на Коледния базар в Инсбрук

Цената не включва

транспорт до Австрия и обратно

Програма на пътуването

ПРЕДКОЛЕДНА АВСТРИЯ НА НАЙ-ДОБРА ЦЕНА

Не се колебайте и резервирайте още сега! Става въпрос за Last Minute предложение с ограничен брой места, което е толкова изкусително, че не е нужно дори да се замисляте!


ОФЕРТАТА

Офертата се отнася за минимум пет нощувки в периода между 10.12 (пристигане) и 22.12.2017 (с освобождаване на 23.12.2017). Настаняването е в хотел Кютаер Шльосл (4 ****) и включва:
• пет нощувки със закуски на блок маса
• лифт карта за пет дни
• ползване на всички удобства на хотела, в това число закрит басейн (11 х 6 метра) с температура на водата 29.5 градуса
• ползване на спа центъра на хотела с финландска сауна, парна баня, хидротерапевтичен басейн (кнайп), инфрачервена сауна (инфрачервена кабина), джакузи, водна каскада и зона релакс с панорамна гледка
• безжичен интернет
• паркинг
• пакет Ski Plus с безплатен ски гайдинг и посещение на Коледния базар в Инсбрук


ЦЕНИ

• 355.00 €/човек при настаняване в двойна стая
• 480.00 €/човек при единично настаняване в двойна стая
• детски намаления и намаления при настаняване на повече от двама души в едно помещение - по запитване
• допълнителни нощувки (над пет) - по запитване

За изготвяне на индивидуална оферта, изпратете е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg


ХОТЕЛЪТ

Хотел Кютаер Шльосл се оценява от нашите гости като отличен (9.3 от 10). Разположен е на самите писти (Ski in/Ski out) и съчетава в себе си традионно алпийско гостоприемство с модерна визия. От стаите и от общите помещения се откриват чудесни гледки към заобикалящия алпийски пейзаж. В близост се намират магазини за спортни и хранителни стоки, барове, ресторанти, пицарии и много други.


КУРОРТ И СКИ ЗОНИ

Счита се, че първият турист в Кютаи е херцог Леполд Пети още през далечната 1622 година. Тогава по негова заръка е построен ловен замък, а само две години по-късно и път, който води до отдалечената местност на над 2000 метра надморска височина. Макар и да се намира на само 37 километра от Инсбрук, дълго време Кютаи е бил трудно достъпен и остава в сянката на най-популярните австрийски курорти.
Дори и до ден днешен посетители тук са най-вече самите австрийци, както и гости от Германия. Очакванията са това много скоро да се промени, а всички предпоставки да се случи са налице – удобна пътна връзка, модерни съоръжения (предимно кабинкови и седалкови лифтове), писти на всички нива на трудност, старт от Световната купа (FIS) и резултиращата реклама, и т.н.

Лифт картата е валидна за общо 82 км (по някои сведения 85 км) писти, разделени в две отделни ски зони с най-висока точка 2520 метра н.в. Зоните се намират на само 8 км една от друга и са свързани с шатъл, като пътуването отнема 10-12 минути. Спокойно може да се каже, че заради характеристиките си, те се допълват взаимно, а най-хубавато е, че и двете зони притежават страхотно ранообразие: писти за всички нива (от начинаещи до експерти), възможности за фри райд и фън паркове.

Ски зона 1, до която се намира хотелът разполага с много модерни съоръжения (предимно седалкови и кабинкови лифтове) и общо 42 км маркирани писти и маршрути. Създава усещане, че е доста по-голяма отколкото е в действителност, а 42-та км се разпределят на 6 км сини, 26 км червени и 7 км черни писти, плюс 2 км маркирани маршрути за извънпистово каране.

В ски зона 2 има както нови съоръжения (в това число две кабинки), така и няколко малко по-стари седалкови лифтове. Тук се намират две изключително приятни (средно ниво на трудност) и дълги писти, които човек може да пуска многократно, без да му омръзнат. Дължината на всяка от тези писти е около 5 километра. Общо в зоната има 40 км маркирани писти и маршрути, които се разпределят на 12 км сини, 21 км червени и 3 км черни писти, плюс 3 км маркирани маршрути за извънпистово каране.

И в двете зони ще имате шанса да попаднете на традиционните и уютни алпийски хижи (чайни). Ако желаете, с удоволствие ще Ви покажем нашите фаворити – по две във всяка зона. Освен алпийските ски и фрирайда, тук има отлични възможности за практикуване на ски дълго бягане ("писалки"), за каране на шейнички, за зимни преходи с/без снегоходки и т.н. От средата на декември нататък два до три пъти седмично има и "нощно", което силно препоръчваме.


ХРАНА

Включената в пакета закуска е под формата на блок маса, с много високо качество, сервира се между 8:00 и 10:00 часа.
На обяд можете да се храните на самите писти. За разлика от някои често коментирани практики в България, тук няма съществена разлика между цените в курорта и на пистите.
В пакета не е включена вечеря, но в самия хотел има функциониращ а-ла-карт ресторант (работно време на кухнята до 20:30 часа). На пешеходно разстояние, в центъра на курорта, се намират още и разнообразни кулинарни възможности – ресторанти, пицарии, бързо хранене и други.
В един от дните ще Ви предложим разходка до Инсбрук (намира се на само 37 км) с посещение на приказния Коледен базар. Там може да се похапне вкусно и традиционно за този период от годината! В Инсбрук има, разбира се, и огромен брой алтернативни места за вечеря.


ПАКЕТ SKI PLUS

"Пакет Ski Plus" е наша запазена марка и е валиден в подбрани локации в Алпите. Участието в посочените мероприятия няма задължителен характер, но го препоръчваме, за да изживеете по-пълноценно ваканцията си като спестите време и средства. Включва:
• посрещане и информационна среща
• ски гайдинг
• организация на едно вечерно мероприятие - например разходка до Инсбрук с посещение на известния Коледен базар
• предоставяне на актуална информация за състоянието на пистите - според атмосферното време и други местни особености
• предоставяне на актуална информация за интересни събития в самия курорт или в близост
• съдействие от общ характер по време на престоя
• консултация за застраховка и съдействие за сключването ? (преди отпътуването от България или на място, при пристигането в Австрия)
• възможност за обучение по методология на Австрийското ски училище (срещу допълнително заплащане)


СКИ ГАЙДИНГ

Четиричасово пътешествие в компанията на квалифициран ски гид, който познава отлично ски зоната (ски зоните). Предполага информираност за техническите възможности и умения на участниците. От английски guiding – водене; guidе – водач, гид.

Съобразявайки се с възможностите на скиорите (бордистите), гидът "намира" най-слабо натоварените писти и маршрути за фрирайд и "уцелва" подходящите атмосферни и снежни условия. По време на ски гайдинга излизат наяве "малките тайни" в ски зоната - от пистите и възможностите за фри райд до най-вкусния щрудел и чайната като от приказките от "1001 Нощ"! Добре подготвеният ски гид познава в детайли не само зоната, но и целия район, и говори свободно местния език. Предоставя актуална информация за интересни обекти, събития и атракции както в зоната, така и в близките градчета и селца. Ски гидът притежава правоспособност като ски инструктор и би могъл, при желание от страна на гостите, да даде съвет как те да подобрят техниката си на каране. Макар и с доказана практическа полза, тези съвети не бива да бъдат възприемани като пълноценно обучение. Обучението изисква повече време и не би било съвместимо с концепцията на ски гайдинга.


НАШИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ

Лъчезар Димов е свързан професионално с Алпите от 2004-та година и неслучайно определя себе си като скиор-пътешественик „в напреднал стадий на пристрастяване”. Сертифициран ски инструктор в Австрийското ски училище, говори свободно немски език.

Освен на ски, харесва да пътешества по вода, с колело и пеша. През лятото и есента ще го откриете на Канарските острови, Мадейра и Кабо Верде. Приятелите му шеговито го наричат "откривател на малки тайни", а той самият най-много цени откритията встрани от утъпканите туристически маршрути. Любимото му хоби е да споделя пътешествията си със съмишленици, а перфектния завършек на деня си представя под формата на разговорка в рибарско ресторантче на малък остров, в автентичен бар или чайна някъде в Алпите, на импровизиран концерт или под звуците на традиционна музика.
...


УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ

Ski Plus е част от групата на Пилгрим БГ ООД / Travel Plus, притежаващ лиценз за туроператор № 04566 от 05.05.2011. Заплащането на капаро в размер на 30% се извършва до два дни след потвърждаване на резервацията. Доплащането е дължимо най-късно два дни преди датата на пристигане в Австрия.

За резервация и подробности ни изпратете е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg
...

Допълнителна информация

детски намаления и намаления при настаняване на повече от двама души в едно помещение - по запитване
намаления за допълнителни нощувки (над пет) - по запитване

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Инсбрук |  Почивки - Австрия |  Почивки - Инсбрук |  Ски почивки 2023 - Австрия |  Ски почивки 2023 - Инсбрук

Избрани оферти