Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Инсбрук
Инсбрук / Insbruk

Инсбрук е провинциалната столица на областта Тирол и петият по големина град в Австрия. Три пъти селището е домакинствало на Зимните олимпийски игри. Разположен близо както до Мюнхен, така и до Северна Италия, това е задължително място за посещение, ако сте любители на зимните спортове.    

Инсбрук се  превръща в столица на Тирол през 1429 г., а в края на XV в. става политически и културен център на Европа, когато император Максимилян I преместил императорския двор там. Много старинни сгради от Средновековието, а и от по-скорошни времена, са се запазили и до днес в Стария град.

Градът е известен със спортните си съоръжения, особено за през зимата, тъй като е разположен в Алпите и е заобиколен само от планини. На територията му или съвсем близо до него са разположени няколко ски комплекса. През 90-те години тук бе един от центровете за сноубордисти и тази култура живее в града и до днес, като се подържа и от многото събития през годината, свързани със сноуборда, на които идват хора от цял свят.

В града има няколко университета и колежа с над 25 000 студенти. Взети заедно с големия брой италианци, които идват тук, те правят нощния живот в града доста интересен.              

Областта Тирол е толкова различна от останалата част на Австрия, че ви се струва, че сте пресекли някаква граница. Всъщност, на практика вие наистина сте го направили. Границата между околностите на Залцбург и Тирол представлява планини, а през тях се минава през четири прохода.  Самото име на провинция Тирол призовава посетителите с прелестните, вечно покрити със сняг планински вериги, виещи се в далечината алпийски долини, проливни планински дъждове и зрелищни ледници, издигащи се от дълбините като брилянтни, ледени диаманти. През зимата ще се наслаждавате на тонове дълбок, ослепително бял пухкав сняг; ски-спортовете и пързалянето с шейни нямат равни на себе си, а ексцентрични зимни карнавали с гротескно маскираните актьори ще ви пленят завинаги. Дойде ли лятото, можете да се наслаждавате на изключителна алпийска гледка с хладни планински езера и разходки из горите. През цялата година има местни жители с кожени панталони и широкополи шапки, пеещи тиролски песни и свирещи на цитри, и разбира се, онзи специфичен звук на звънците на кравите.            

Важна информация  

Население: 140 000 души

Валута: Евро

Телефонен код за страната: +43

Телефонен код за Инсбрук: 512

Туристическа информация: Burggraben 3, тел. +43-512-53560, имейл: info@innsbruck.info, работно време: 9:00 - 18:00 (всеки ден)

Интернет сайтове за Инсбрук: www.innsbruck.infowww.innsbrucktravel.com,

www.innsbruck.at

Климат: Отдалечеността на Инсбрук от брега и надморското равнище определят континенталния климат на мястото. Зимата е студена и с много сняг, а лятото общо взето е топло, но с доста променливо време. Съвсем нормално е в топлите месеци температурата да достига над 30°C, но на моменти може да падне и до 17°C. Но винаги вечерите тук са студени и дори и в най-горещите дни, ще ви трябва връхна дреха.     

Забележителности около Инсбрук
Свързани Пътеписи за Инсбрук