Начало / Почивки / Почивки - Мадейра

Почивка на о.Мадейра, юни 2018 - гарантирана чартърна програма!

Номер на оферта

/

212830

Дати & цени

Цената включва

допълнителни услуги и екскурзии по програмата
входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
градски транспорт
разходи от личен характер.

Цената не включва

допълнителни услуги и екскурзии по програмата
входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
градски транспорт
разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Програма:
1
Ден 1: СофияФуншал

Заминаване с директен чартърен полет от летище София. Кацане във Фуншал и трансфер до хотела. Настаняване по стаите. Свободно време и нощувка.
2
Ден 2: Свободен ден или полудневна разходка във Фуншал и кабинков лифт до Тропическата градина в Монте

Закуска. Среща за информиране. Следобед – избор между свободно време и полудневна разходка до Фуншал, в цената на която влизат таксата за Ботаническата градина и дегустиране на вино. Разходката започва от хотела, откъдето се стига до центъра на Фуншал. Там можете да видите най-интересните монументи, музеи, църкви и други постройки от обществена значимост. В програмата на разходката влиза паркът „Санта Катарина“. Градините са любимо място за разходка и в тях освен спокойствие и свежест ще откриете и много растителни видове, събрани от цял свят. Невероятната гледка към града е една от най-привлекателните черти на парка. Катедралата „Успение Богородично“ е следващата ни спирка. Тя представлява първата епископална църква в отвъдморските територии на Португалия. Изградена е в характерния за Португалия стил мануелин или пламтяща готика. Разходката ще мине и през фермерския пазар, където ще имате достъп до местните продукти и изделия, сред които и богатство от морски дарове. Следва Ботаническата градина, в която е представена в цялата им екзотична прелест широката палитра от местни цветя и дървета. Програмата за деня завършва с дегустиране на вино от района и прибиране обратно в хотела. След разходката можете да избирате между свободно време и (самостоятелно) изкачване с кабинков лифт до Тропическата градина в Монте. Билетът за лифта е ок. 11 евро, а за Тропическата градина – ок. 12,50 евро. Нощувка.
3
Ден 3: Свободен ден или екскурзия „Най-доброто от източната част на острова – Сантана“

Закуска. Избор между свободен ден и целодневна екскурзия „Най-доброто от източната част на острова – Сантана“, в цената на която е включен обяд. Екскурзията започва от хотела, откъдето се тръгва към Камаша – живописно селце, популярно с названието „селото на кошничарите“. Разположено е съвсем близо до Фуншал, по хълмовете на изток, и е добило известност с фестивала на ябълките, който се провежда там през есента. Пътят ни по-нататък ще премине през Пико до Ариейро – третия по височина връх на Мадейра и популярна туристическа спирка, от чиято тераса се разкриват спиращи дъха гледки към голяма част от острова. Следва Рибейро Фрио – природен парк, в който можете да се докоснете до автентичната растителност на Мадейра. Пътуването продължава към Фаял – малко красиво село на североизточния бряг на острова. Името си то взима от местен вид бук (Myrica Faya). Нататък следва Сантана, известна със своите изключително любопитни къщи с характерни сламени покриви. Обядът се сервира в традиционния хотелски комплекс „Quinta do Furao“, построен сред масиви от лозя. Мястото се отличава с прекрасната гледка, разкриваща се към източните предели на острова. Разходката продължава към селцето Порто да Круш, сгушено в източната част на Орловата скала – монументална крайбрежна скала, която доминира над пейзажа. Пътят ни ще ни заведе към панорамната площадка „Портела“, откъдето се открива невероятна гледка към същата тази Орлова скала. Последната спирка е град Машико – оригиналната столица на Мадейра. Следва връщане обратно в хотела. Нощувка.
4
Ден 4: Свободен ден или разходка Левада да Сера – Вале Параисо и „Джип сафари“ тур

Закуска. Избор между свободен ден и полудневен хайкинг тур от Левада да Сера до Вале Параисо. Разстоянието на тура е 6 км, а продължителността – 2 часа. Натовареността е лека. Представлява освежаваща разходка сред долина от пищна зеленина, по продължение на която се разкриват различни впечатляващи гледки към притихнали в далечината селца и към Камаша. По време на тура ще имат възможност да се докоснете до многообразната и изобилна растителност на Мадейра, а мозайката от невероятни пейзажи ще се запечата в спомените ви завинаги. Следва връщане във Фуншал. Следобед имате възможност да участвате в полудневен тур "Джип сафари". Турът обикаля по тесни пътища навътре из горите на острова – същите пътища се ползват от местните хора за транспортиране на продукти на селското стопанство. Джипът тръгва от пристанището на Фуншал и се насочва право към планините Естреито де Камара де Лобош и Жардим да Сера. Освен скритите горски кътчета, друго впечатляващо място, което ще посетите, е Кабо Жирао – най-високият нос в Европа с почти вертикален скална фасада, издигаща се на 580 метра над бурните води на Атлантическия океан. Желаещите могат да се разходят по стъклената площадка, изградена на върха му. Връщане в хотела. Нощувка.
5
Ден 5: Свободен ден или полудневен мини круиз със "Santa Maria de Columbus".

Закуска. Избор между свободен ден и полудневен мини круиз с кораба "Santa Maria de Columbus" – една уникална възможност да усетите поне част от емоцията на Христофор Колумб в пътешествието му към нови и нечувани открития. Корабът е реплика на галеона на великия италиански мореплавател. Построен за една година от 1997 до 1998 г., "Santa Maria de Columbus" представя португалското вино "Мадейра" на изложение в Лисабон. Тогава само за 25 дни той е посетен от 97 016 души. Впуснете се в приключение сред костенурки, китове и делфини недалеч от крайбрежието на Фуншал и Камара де Лобош. Връщане в хотела. Вечеря по желание в ресторант „O Lagar” с фолклорна програма. „O Lagar” е типичен ресторант в Камара де Лобош, известен както с приятната си атмосфера, така и с говеждите си шишчетата. Вечерята включва традиционен аперитив "Понча", домашно приготвен чеснов хляб "bolo do caco", говежди шишчета, бяло или червено вино, минерална вода, десерт, кафе и диджестив. Нощувка.
6
Ден 6: Свободен ден или екскурзия „Най-доброто от западната част на острова – Порто Мониш“

Закуска. Избор между свободен ден и целодневна екскурзия „Най-доброто от западната част на острова – Порто Мониш“, която включва в цената си обяд и такса-вход за Кабо Жирао. Екскурзията стартира с посещение на красивото рибарско селище Камара де Лобош, намиращо се западно от Фуншал. По-нататък продължаваме с изкачване до Кабо Жирао (580 м) – най-високия нос в Европа и втори по височина в света. Следва посещение на живописното селце Рибейра Брава. Маршрутът продължава към панорамната площадка „Енкумеада“, изградена на височина 1007 м на хребета на планината. От тук се разкрива неповторима гледка към дълбоките долини на Рибейра Брава на южното крайбрежие и Сао Висенте на северния бряг. След това поемаме през най-голямото плато на Майдера – Паул да Сера, където се намира част от включените в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО лаврови гори на острова. Следва Порто Мониш, известен със своите каменни басейни, образувани естествено от изстинала лава. Обяд в местен ресторант. Пътят ни се насочва към разположеното на север селище Сао Висенте – едно от най-пленителните и романтични кътчета, които можете да си представите. Маршрутът преминава през впечатляващ пейзаж с множество разхвърляни водопади, където наситеното зелено на дивата растителност контрастира с плътното синьо на морето. Връщане във Фуншал. Нощувка.
7
Ден 7: Свободен ден или полудневна екскурзия „Ейра до Серадо“

Закуска. Избор между свободен ден и полудневна екскурзия „Ейра до Серадо“. Екскурзията стартира с кратка спирка на панорамна площадка „Пико дош Барселош“ (335 м), откъдето се разкрива невероятна панорама към залива на Фуншал. Пътят ни продължава към Ейра до Серадо (1094 м), откъдето можете с притаен дъх да се насладите на могъществото на заобикалящите планини и долината на Курал даш Фрейраш – основано върху кратера на затихнал вулкан малко селце. Следва Монте – малко населено място в покрайнините на Фуншал, известно с тучната си зеленина и църквата „Дева Мария от Монте“ – покровителка на острова. В селцето се намира гробът на последния австрийски император Карл Франц Йозеф. Друга популярна дейност тук, която можете да изпробвате, е спускането с тобоган от плетена ракита. В миналото този метод се е използвал за превозване на дървесина от планината. Таксата се заплаща на място и се равнява на ок. 15 евро на турист. Връщане във Фуншал. Нощувка.
8
Ден 8: ФуншалСофия

Закуска. Транспорт до летището. Отлитане за България. Кацане на летище София.
Допълнителни екскурзии:
Полудневна екскурзия във Фуншал - 33 EUR за възрастен / 28 EUR за дете от 2 до 10.99 г. (с включена входна такса за ботаническата градина и дегустация на вино)
Целодневна екскурзия „Най-доброто от източната част на острова – Сантана“- 53 EUR за възрастен / 45 EUR за дете от 2 до 10.99 г. (с включен обяд) ;
Полудневен хайкинг тур от Левада да Сера до Вале Параисо - 23 EUR за възрастен / 20 EUR за дете от 2 до 10.99 г
Целодневна екскурзия „Най-доброто от западната част на острова – Порто Мониш“- 55 EUR за възрастен / 47 EUR за дете от 2 до 10.99 г. (с включен обяд и входна такса за Кабо Жирао
Полудневна екскурзия „Ейра до Серадо“ - 25 EUR за възрастен / 22 EUR за дете от 2 до 10.99 г
Вечеря в типичен ресторант „O Lagar” с фолклорна програма - 45 EUR за възрастен / 39 EUR за дете от 2 до 10.99
Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 25 записани туристи. Предварителното записване и заплащане е препоръчително.
При наличие на свободни места екскурзиите могат да се заявят и на място, като се заплатят в евро.
Ако не е посочено друго, входните такси за посещаваните обекти не са включени е цената и се заплащат индивидуално от туристите на място.
Последователността на провеждането на екскурзиите се определя на място!
Условия за резервация:
депозит - 600 лв на турист;
пълно плащане - до 45 дни преди началната дата.
Условия за анулация: до 100 дни преди началната дата - без неустойка;
99 дни - 90 дни -10% неустойка;
89 дни - 60 дни - 30% неустойка;
от 59 дни до 45 дни - 50% неустойка;
от 44 дни до 30 дни - 75% неустойка;
от 29 дни до началната дата на пътуване - 100% неустойка.
Деца до 2 г. (ненавършени) – безплатно на допълнителните екскурзии
Деца под 2 години заплащат само такса за полета в размер на 160 лв.
Срок за анулиране на екскурзията поради несъбран минимум - 30 дни преди началната дата.
Минимален брой туристи, необходим за провеждане на почивката - 150 човека.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Допълнителна информация

Специални цени за деца:
Деца до 1,99 г. заплащат само 160 лв без да ползват легло;
Дете от 2 до 11,99 г. на допълнително легло с двама възрастни:
222 лв за хотел 3* "Do Carmo"
187 лв за хотел 4* „Jardin D`Ajuda“
324 лв за хотел 4* „Alto Lido“
475 лв за хотел 4* "Golden Residence" /от 2 до 11.99 г./
904 лв за хотел 5* „Pestana Casino Park“ /от 2 до 10.99 г./

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Мадейра |  Почивки - Португалия |  Почивки - Мадейра |  Лято в чужбина - Португалия |  Лято в чужбина - Мадейра

Избрани оферти