Начало / Почивки / Почивки - Занзибар

Танзания и Занзибар - групова екскурзия - 27.02.2018 г.

Номер на оферта

/

200191

Дати & цени

Цената включва

• Самолетни билети София – Килиманджаро/Занзибар – София с Катарски авиолинии;
• Самолетни билети Серенгети (Серонера) - Аруша – Занзибар с включени летищни такси;
• 2 нощувки в Серенгети, 2 нощувки в Нгоронгоро в лоджове 4* по програма;
• 3 нощувки на полупансион в Dream of Zanzibar 5* или подобен на о-в Занзибар;
• 7 закуски, 3 обяда и 7 вечери;
• Всички трансфери и сафарита с джипове 4х4 по програма;
• Входни такси за резерватите;
• Водач-преводач на Профи Травъл Център;
• Опитен местен гид-шофьор;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове;
• Подробна туристическа информация за Танзания и о-в Занзибар;
* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (29.06.2017) са в размер на 618 лв и се фиксират към датата на доплащане – 22.12.2017 г.
** Държавна такса, наложена от Правителството на Танзания да влезе в сила на 01.07.2017 година - 50 USD на вечер в Серенгети

Цената не включва

• Такса за танзанийска виза – 50 USD на човек/заплаща се на летище при влизане в страната/;
• Доплащане за единична стая: 650 лв;;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец”за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове – 20 лв на човек;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини – по желание и към момента на подписване на договора;
• Напитки по време на хранене в хотелите, бакшиши и лични разходи.

Програма на пътуването

Кратера Нгоронгоро – Клисурата Олдувай - Национален парк Серенгети – Остров Занзибар

10 дни/ 7 нощувки

ДАТА: 27.02. - 08.03.2018 г.

ЦЕНИ при записани 12 туристи:
Промо пакет до 20.10.2017 г.
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 6 689 лв.

Стандартна цена:
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 6 889 лв.

-----------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Предимства на програмата:

-Гарантиран хотелски комфорт– настаняване в 4* и 5* лоджове и хотели!
-Посещение на два от най-известните резервати в света –Нгоронгоро и Серенгети!
-Гарантирана среща с пет от големите на Африка – лъв, слон, жираф, бивол и хипопотам!
-Включени 3 нощувки в 5* хотел на остров Занзибар – вашата ваканция в рая!
-Включени 7 вечери и 3 обяда !
-БОНУС - посещение на клисурата Олдувай , където са намерени едни от първите находки, свидетелстващи за произхода и еволюцията на човешкия вид!
-Включени 2 вътрешни полета!

Оставяйки зад гърба си всички отъпкани пътища и всички следи от човешко присъствие, с тази екскурзия ще забравите за ежедневието си и ще откриете един нов свят, недокоснат от цивилизацията! На суахили думата сафари означава само „пътуване”, но за пътешествениците, тя е много повече. Само при споменаването на думата „сафари” пред очите ни изникват безкрайни златисти савани, ръмжащи лъвове и страховито препускащи стада от гну, а в съзнанието ни изплуват картини от такива вълнуващи места като Серенгети и Нгоронгоро.
Освен незабравимо сафари, нашата специално подготвена програма включва и релаксираща почивка в луксозен 5* хотел на остров Занзибар – един истински рай! С широката си плажна ивица, комплексът е перфектното място за отмора след изпълнените с впечатления сафарита. „Отивам на сафари в Африка!” е и винаги ще си остане мечтата на всеки пътешественик!

=================================================================

ПРОГРАМА

Ден 1 /27.02.2018, вторник/ София – Доха - Килиманджаро

Излитане от летище София в 19:45 ч за Доха с полет на Катарски авиолинии. Кацане в Катар в 01:20 ч.

Ден 2 /28.02.2018, сряда/ Доха – Килиманджаро – Нгоронгоро

Излитане от Доха за Килиманджаро в 08:20ч сутринта. Кацане в Танзания в 14:20ч. Посрещане, трансфер до кратера Нгоронгоро и настаняване в Ngorongoro Sора Lodge или подобен, откъдето се открива разкошна панорама към калдерата на загасналия вулкан и могат да се наблюдават вълшебни африкански залези. Вечеря в лоджа и нощувка.

Ден 3 /01.03.2018, четвъртък/ Нгоронгоро

Закуска. Целият ден е посветен на опознаването на този природен феномен. Спускане с джипове в кратека, обяд пикник сред дивата природа и разглеждане на богатия животински свят. Тук е едно от малкото места в Африка, където може да се срещне черногрив лъв и черен носорог. Често този резерват е наричан „Ноевият ковчег” – легендата разказва, че Бог решил в рая да има място и за дивите животни и създал Нгоронгоро. Този огромен естествен зоопарк, в който може да се разположи територията на град София, се намира на 2000 м н.в. и вечната пролет тук благоприятства наличието на постоянна вода и храна за животните. Връщане в лоджа. Вечеря и нощувка с изглед към един от най-интересните природни декори в света.

Ден 4 /02.03.2018, петък/ Нгоронгоро – Серенгети

Закуска. Ранно отпътуване към националния парк Серенгети с попътно сафари. По пътя разглеждане на музея и клисурата Олдувай, съхранил човешки вкаменелости от Homo Habilis, живял тук преди милиони години и останал като доказателство за първите хора, обитавали нашата планета. Пристигане в Серенгети и настаняване в лодж Serengeti Sopa Lodge 4*. или подобен. Серенгети е най-големият парк в Танзания и неговата територия навлиза и в югозападната част на Кения, където е известен под името Масай Мара. Ако искате да видите огромно разнообразие от диви животни, то Серенгети е правилното място. Следобедно сафари. Вечеря и нощувка.

Ден 5 /03.03.2018, събота/ Серенгети

Закуска. Целият ден е посветен на разглеждане и наблюдение на дивите животни в най-големия Национален парк на Танзания. От ранна сутрин до здрачаване ще имате възможност да направите невероятни снимки на животните, включително и на пет от големите на Африка (лъв, слон, жираф, бивол и хипопотам). Вечеря и нощувка в лоджа.

Ден 6 /04.03.2018, неделя/ Серенгети – Аруша – Занзибар

Ранна закуска. Трансфер до летището на Серенгети и излитане за Аруша. Пристигане в Аруша и продължение за Занзибар. В рамките на деня е предвиден обяд. Кацане на остров Занзибар, посрещане и трансфер до хотел Dream of Zanzibar 5* или подобен. Настаняване за три нощувки на полупансион. Вечеря и нощувка.

Дни 7 и 8 /05.03 и 06.03.2018, понеделник и вторник/ Занзибар

Два свободни дни за почивка, в които имате възможност за ползване на прекрасните условия на комплекса. Dream of Zanzibar е разположен на източното крайбрежие на Занзибар, директно на просторния бял плаж. Комплексът е изграден в арабско-африкански стил, предлагащ всички удобства, и е създаден с любов към всеки детайл. На разположение на гостите са 9 ресторанта, суши бар, прекрасна градина с басейн, Wi-Fi (без доплащане), различни спортни активитети - йога, водна гимнастика, плажен волейбол, шнорхелинг, каяк, сърф. Можете да се запишете и на гмуркане в Rising Sun Dive Centre – един от 250-те центрове за гмуркане на Нашънал Джеографик, или да посетите луксозния СПА център (услугите се заплащат на място).
По желание можете да се запишете и на допълнителни екскурзии до Каменния град на Занзибар или до Prison Island, известен със своите гигантски костенурки.
Тези дни са предназначени за Вашето пълно удоволствие и релакс.

Ден 9 /07.03.2018, сряда/ Занзибар – Доха

Закуска и освобождаване на стаите до обяд. Трансфер до летище Занзибар за полет до Доха в 17:20 ч. Кацане в Доха в 23:10 ч. При желание ползване на Oryx Lounge на летище Доха срещу допълнително заплащане. На летище Доха има и безплатни стаи за отдих на разположение на пътниците.

Ден 10 /08.03.2018, четвъртък/ Доха - София

Излитане за България в 06:40 ч. Кацане на летище София в 10:55 ч.

================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

• Цената на екскурзията е валидна при минимум 12 записани туристи.
• Необходими документи за записване: копие от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), подписан договор с фирмата организатор и внесен депозит от 2000 лв на човек;
• Краен срок за гарантиране на групата: 03.11.2017;
• Дата за доплащане: 08.12.2017;
• Плащането става с кредитна карта в офисите на фирмата или по банков път.
• За посещение на Танзания няма задължителни ваксини;
• Смяната на посочените хотели и лоджове с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
• Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1.72 лева на ОББ към 29.06.2017 г. При промяна на валутния курс на щ.долар към лева с повече от 3%, фирмата организатор си запазва правото да актуализира и промени цената на екскурзията към момента на доплащане.
• Фирмата организатор не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.

-----------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Занзибар |  Оферти - Занзибар |  Почивки - Занзибар |  Почивки - Занзибар |  Екзотична почивка 2024 - Занзибар |  Екзотична почивка 2024 - Занзибар

Избрани оферти