Начало / Статии / Статии - България

6 неща, които опитните пътешественици правят различно

Автор

/

Знам, че обичаш да пътуваш. Също така подозирам, че го правиш отдавна и сам си осъзнал колко много те променя това. Ето няколко неща, които опитните пътешественици правят различно:

1. Отделяш време да се насладиш на красивите места вместо да претичваш през тях

Осъзнаваш, че туризмът не е спринт през забележителностите, а наслада за душата. Лесно да е забелязваш местата, миризмите, звуците, когато си на съвсем ново място, но опитният пътешественик успява да запази сетивата си изострени дори и след цял месец на едно и също място. Фокусирането върху красивите моменти е най-добрият начин да си създадеш трайни спомени.

2. Нямаш против да чакаш на опашки

Летища, гранични пунктове, закъснели влакове – нищо не може да те извади от равновесие защото ти цениш моментите, които те принуждават да спреш. Това е перфектен момент да се „изключиш“, да дишаш дълбоко, да медитираш или просто да огледаш пъстрия свят около себе си..

3. Наслаждаваш се на времето си без телефон

Използваш телефона си, когато се налага (преглеждаш картата, изчисляваш валути, добавяш нови приятели във фейсбук), но си дори по-добър в това да изключиш телефона си и да забравиш, че съществува. Харесва ти да си говориш с хора, особено ако те имат различни виждания за живота от твоите, а събирането на лайкове във фейсбук е нещо, което не те вълнува особено.

4. Определяш пътуванията си спрямо новите приятелства

Създаването на човешки взаимоотношения е много по-важно за теб от правенето на снимки.

5. Планираш следващото пътуване по време на текущото? Не и ти!

Много хора са толкова обсебени от идеята да земат всичко от живота, че не успяват пълноценно да се насладят на хубавите неща, когато ги получат. Ти обаче знаеш, че фокусирането на вниманието върху бъдещето те лишава от насладата от настоящето.

6. Не купуваш сувенири, а носиш подаръци със смисъл

Не си от хората, които изцяло отричат материалния свят, просто повече оценяваш преживяванията и подаръците, в които е вложен смисъл вместо сувенирите, купени от първата сергийка. Твоите приятели по-скоро очакват да донесеш рецепта и да ги поканиш на вечеря след последното си пътуване, отколкото да добавиш по още един магнит на хладилниците им.

>
17 август 2017 г.

Тагове

любопитно

мисли за пътуване

Забележителности наоколо

Избрани оферти