Начало / Статии / Статии - Мавриций

Екзотика на хоризонта: Кои слънчеви дестинации да посетим тази зима

Автор

/

Това, че идва зима, не означава, че непременно трябва да ви е студено през цялото време.

Има толкова много места по света, където предстоящите месеци се падат в разгара на лятото!

Ако сте почитатели на екзотичните дестинации, на поръбените с палми плажове със ситен бял пясък и вечното лято, ето накъде да се отправите тази зима:

Кабо Верде

Снимка: iStock by Getty Images

Кабо Верде звучи екзотично, топло, с палми - истински субтропичен рай, все още непознат за мнозина. Заради редките полети до страната и туристите не са много, а зимата в тази част на Африка е истинско лято.

От България се предлагат пакетни почивки на остров Сал, известен с чудесните си локации за сърф и уиндсърф, пясъчните си плажове и дюни. Дори в най-известните курорти няма тълпи от туристи и това го прави идеална дестинация за тези, които търсят усамотение.

Мавриций

Екзотичният остров отдавна е сред любимите на почитателите на нереално сините води, чистото море, кораловите рифове и дивата природа. Страната отваря за туристи през октомври тъкмо навреме, за да ви предложи бягство от родния студ.

Ще ви посрещнат със слънце и гирлянди от цветя, а ако изберете почивката ви да е в затворен комплекс, непременно го напуснете, за да откриете всички невероятни пазари, водопади, природни паркове и необикновени музеи в Мавриций.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Мавриций!

Малдиви

Малдивите са дългогодишна зимна класика за тези, които държат лятото да се задържи… ако може завинаги! Заради разпръснатите атоли, на които често са разположени само по 1-2 хотелски комплекса, през първата зима след началото на пандемията островната държава стана изключително популярна за туристите от цял свят. Малдивите са място, на което посетителите откриват уединение, красота и истинско бягство от забързания си живот.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Малдивите!

Мексико

Има много причини да тръгнете към Мексико тази зима - невероятните плажове, посещавани от безброй световни знаменитости, красивата природа, пълната с вкусове и аромати мексиканска кухня и вроденото безгрижие и стремеж към забавление на местните.

Може би една от най-трудните задачи ще бъде да си изберете плаж в Мексико, защото изборът е огромен и категоричен номер едно просто не съществува.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Мексико!

Доминикана

В Доминикана дори палмите се полюшват в ритъма на бачата и салса - карибската държава ще ви посрещне с безкраен празник и безкрайни божествени плажове. Тук пясъкът на плажа е фин и ослепително бял, а водата е кристално чиста. Има къде да карате уиндсърф и къде да се гмуркате в спокойни води. Има безкраен избор от all inclusive курорти с перфектни бюфети и уединени вили на закътани плажчета. Има музеи и китове за виждане. С две думи - има от всичко, което бихте искали да притежава вашето зимно бягство на топло.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Доминикана!

Занзибар

Занзибар е още една точка на африканския континент, която предлага незабавна смяна на сезоните. Слънчевият остров с едни от най-дружелюбните местни, които ще срещнете по света, е дом на плажни комплекси от мечтите - с крайбрежни вили и барове под палмите.

Почивката на остров Занзибар е преди всичко за търсещите слънце през зимата, но няма да разочарова и почитателите на културата и природата с опциите за допълнителни екскурзии на място.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Занзибар!

>
06 октомври 2023 г.

Тагове

екзотика

любопитно

плажове

романтични места

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти