Начало / Статии / Статии - Мавриций

Забележителности на остров Мавриций

Автор

/

Мавриций е остров, паднал от рая, с божествени плажове и лазурносини води. Често хората посещават остров Мавриций за почивка в затворени комплекси. Тук обаче има и много повече от плажове и коктейли.

Снимка: Thinkstock/Gulliver

Напуснете шезлонга за малко и вижте кои са забележителностите в Мавриций, които си струва да посетите:

Парк Франсоа Легуа

Посетете крайния остров Родригес и намиращия се на него парк Франсоа Легуа (Parc Francois Leguat). Тук на свобода живеят повече от 2000 костенурки, както и десетки други местни видове животни и растения. В парка има и малък музей, разказващ историята на острова, както и няколко пещери.

***

Централният пазар в Порт Луи

Централният пазар в град Порт Луи е прочуто място за търговия и живот още от викториански времена. Тук ще откриете всичко – от сувенири до пресни плодове и зеленчуци, пъстър живот, шум и интересни хора. Добра идея е да се пазарите.

***

Водопадите Тамарин

Снимка: Thinkstock/Gulliver

Водопадите Тамарин си заслужават да бъдат посетени – намират се на централното плато, близо до селцето Енриета. Смятани са за труднодостъпна дестинация, но си наемете гид и се пригответе за малко изкaчване – гледката си заслужава!

***

Ле Морн Брабан

Снимка: Thinkstock/Gulliver

Още един начин да поддържате форма – направете преход през скалистия полуостров Ле Морн Брабан в най-югозападната част на острова. Час и половина преход и ще бъдете възнаградени със спираща дъха гледка.

***

Любопитния кът в Шамарел

Любопитният кът (Curious Corner of Chamarel) в град Шамарел е неочаквана атракция на Мавриций, която предлага разходка сред оптически илюзии, трикове и други заигравки за мозъка, като например обърната с главата надолу стая.

Вижте още: Почивка на остров Мавриций!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до остров Мавриций!

Виж още: 

Почивка на Малдивите

Почивка на Сейшелите

Почивка на Карибите

21 декември 2020 г.

Тагове

водопади

любопитно

острови

плажове

природни забележителности

романтични места

семеен туризъм

трекинг

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти