Ризул – да покарате ски по бански

Вижте галерия
1 от 7
 
Френският ски курорт Ризул е един от първите курорти, специално пригодени за сноубордисти и затова и до днес е любимо място за практикуване на този вид спорт. Намира се във Френските Алпи, много близо до италианската граница – което означава, че можете да комбинирате френско ски изживяване с италианско такова. Пък и отскачането до Италия винаги е добра идея, независимо с каква цел.
 
 
        Снимки: Patrick Gaudin
 
Един от най-добрите бонуси, на които можете да се насладите в Ризул обаче, е дългият сезон, който продължава до края на април. Тогава можете да се спускате по пистите буквално по къси ръкави (а защо не и по бански, ако не сте от зиморничавите?), докато снежната покривка си остава с отлично качество.
 
Освен това Ризул е част от ски зоната Ла Форе Бланш със 118 писти, за която се ползва общ ски пас - т.е., можете да изследвате ски пистите и в съседния курорт Вар. Името Ла Форе Бланш в превод означава Бялата лиственица заради многобройните дървета от този вид, които покриват склоновете на планината чак до 2200 м височина.
 
52-та лифта пък имат капацитет от близо 60 000 души на час, а това означава не повече от 5 минути чакане. И към всичко това прибавете много добрите цени в курорта и безплатния шатъл, който ви отвежда до пистите, както и многото слънчеви дни, заради които наричат Ла Форе Бланш „Ски курортът с полъх от Юга“.
 
Ако не сте любители на ските или сноуборда, няма да скучаете в Ризул – има писта за шейни, два маршрута за преходи със снегоходки, възможност за наемане на сноумобили и разбира се, ресторанти с невероятна алпийска и френска кухня.
 
Дата: 29 октомври 2013 г.
4/5, 4295 гласа
Забележителности около Париж