Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

Албания - Земята на орлите

Номер на оферта

/

215071

Дати & цени

Цената включва

v Транспорт с лицензиран автобус;
v 4 нощувки със закуски и вечери в хотели кат.2/3* (2 в района на Дуръс, 1 във Вльора и 1 в Саранда);
v Туристическа програма в Дуръс , Круя, Тирана и Берат с местен екскурзовод на руски или английски език и превод на български от водача на групата;
v Посещение на Вльора, Гирокастро, Саранда, екскурзия до Бутринт /без включен вход/;
v Кратък престой в Охрид и Янина;
v Пътни такси;
v Представител на Географски свят по време на цялата програма;
v Медицинска застраховка;

Цената не включва

v Разходи от личен характер;
v Хранения неупоменати в програмата;
v Входни такси на посещаваните обекти;
v Застраховка „Отмяна на пътуването” с Евроинс – около 2,5% от пакетната цена. За повече информация моля обърнете се към наш представител в някой от офисите ни.
v Доплащане за застраховка за лица от 65 до 80 години – 5 лева;

Програма на пътуването

Албания - Земята на орлите
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/

Период: 06.04.2018г. - 10.04.2018г.
5 дни/ 4 нощувки
Цена: 399,00 лв.

1-ви ден София - Охрид - Дуръс
Отпътуване от София в 06.00ч. (от Пловдив в 04.00ч.) по маршрут: София -Охрид. Около обяд пристигане в Охрид. Кратък престой в града и разглеждане на Стария град, църквите “Св. София”, “Св. Климент”, Античния театър. Заминаване за Албания и вечерта настаняване в хотел в района на Дуръс. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден Дуръс- Круя - Тирана - Дуръс
Закуска. Отпътуване за гр. Круя – родния град на националния герой Скендербег. Възможност за посещение на средновековната крепост, музея на Скендербег и стария базар. Заминаване за столицата Тирана. Разглеждане на централния столичен площад с многобройните административни сгради и паметника на Скендерберг. По желание посещение на националния исторически музей. Отпътуване за Дуръс - някогашната българска крепост Драч. Пешеходна разходка в града с възможност за разглеждане на Античния амфитеатър, римските бани, археологическия музей. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден Дуръс- Арденица - Берат - Вльора
Закуска. Заминаване за манастира „Рождество Богородично”, разположен до селището Арденица. Разглеждане на манастира със запазените стенописи на „Св. Седмочисленици” и „Св. Йоан Кукузел”. Посещение на древния град Берат, съхранил християнството през вековете. Разглеждане на Стария град с величествените крепостни стени запазили многобройните църкви в сърцето на града. Разходка из тесните улички с характерните сгради с широки фасади и големи прозорци, наподобяващи възрожденската ни архитектура от XIX век. Привечер настаняване в хотел в гр. Вльора, разположен на брега на Адриатическо море. Кратка разходка в крайбрежния град и свободно време. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден Вльора -Гирокастро - Саранда
Закуска. Отпътуване за Гирокастро. Името на града означава Сребърна крепост на гръцки. Градът е известен със старата си част, включена в списъка на ЮЕСКО и като родно място на комунистически лидер Енвер Ходжа. Кратка разходка в старата част. Отпътуване за Южното крайбрежие на Албания (Северен Епир). Посещение на селището Бутринт (национален парк, защитен от ЮНЕСКО). Легендата свързва Бутринт с водените от Еней троянци към Италия. Разглеждане на запазените крепостни стени, античния Амфитеатър от III век, храма на Асклепий и Базиликата от римско време. Настаняване в хотел в Саранда. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден Саранда - Янина - София
Закуска. Отпътуване за Гърция - Южен Епир. Посещение на главния град на областта - Янина. Кратка пешеходна разходка в Янина и фотопауза на брега на езерото Памвотис с малкото островче. Заминаване за България и късно вечерта пристигане в София (Пловдив).

ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100001113/12.12.2016 „ЗД Евроинс” АД
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
44

Допълнителна информация

v Доплащане за тръгване от Пловдив - 20 лева;
v Доплащане за тръгване от Варна /при група от минимум 25 туристи/ - 60лв.
v Доплащане за тръгване от Велико Търново - 30лв.
v За ученици, студенти и пенсионери – 10 лвОхрид:
v вход за църквата Св.София - 100 денара
v вход за църквата Св.Богородица - 100 денара
v Дуръс - амфитеатър и археологически музей - 300 лека (2 евро);
v Круя - музей на Скендербег – 200 лека (1.5 евро);
v Тирана - Национален исторически музей – 200 лека (1.5 евро);
v Берат - вход в крепостта - 100 лека (1 евро)
v Берат - Музей Онуфрий - 100 лека (1 евро);
v Бутринт - 500 лека (4 евро);
v Македония (македонски денар) : 100 MKD= 3лв ; 1лв = 31MKD
v Албания (албански лек) : 1 лев = 68 леки; 1 евро = 133 леки
v Минимален брой участници: 30
v Срок за уведомяване за ненабран брой: 14 дни преди датата на отпътуване
v Условия за записване и начин на плащане:
v Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
v Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
v Необходими документи:
v Лична карта или паспорт;
за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
v Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Великден 2024 - Албания |  Великден 2024 - Дуръс

Избрани оферти