Начало / Екскурзии / Екскурзии - Братислава

БРАТИСЛАВА

Номер на оферта

/

214297

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ – БРАТИСЛАВА – СОФИЯ С АВИОКОМПАНИЯ „УИЗ ЕЪР”;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 САЛОНЕН БАГАЖ (ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ 55Х40Х23 СМ);
4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3 ЗВЕЗДИ В БРАТИСЛАВА;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ - ХОТЕЛ И ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
ТРАНСПОРТ С ЛУКСОЗЕН АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА БРАТИСЛАВА;
ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 32 КГ;
ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, КОРАБЧЕТА, ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX) И ПР.;
КРУИЗ ПО Р. ДУНАВ ДО ВИЕНА;
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЗАМЪКА ЛЕДНИЦЕ И ГРАДЧЕТО МИКУЛОВ В ЧЕХИЯ;
ЕКСКУРЗИЯ ДО КРЕПОСТТА ДЕВИН;
ЗАСТРАХОВКА „МЕДИЦИНСКИ РАЗНОСКИ ПРИ ПЪТУВАНЕ.

Програма на пътуването

Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки в Братислава и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Братислава, възможност за круиз по р. Дунав до Виена, екскурзия до замъка Леднице и Микулов в Чехия и екскурзия до замъка Девин. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел 3 звезди. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър” (в цената са включени летищни такси и 1 салонен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см). Вътрешните трансфери в Словакия, Австрия и Чехия се извършват с автобус.

ПЪРВИ ДЕН – 18.07.2018 - 20:40 ч. – отпътуване от летище София за Братислава с директен полет на авиокомпания „Уиз Еър”. 21:15 ч. – пристигане в Братислава. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 19.07.2018 - Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Братислава: Старо место, Операта, Катедралата (отвън), централната градска улица, замъка на Братислава. Свободно време с възможност за посещение на музеи, посещение на панорамната тераса, разположена на въжения мост „НЛО“ над р. Дунав, разходки или пазаруване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 20.07.2018 - Закуска. Свободен ден в Братислава или туристическа програма по желание – целодневен круиз с хидрофойл по р. Дунав до Виена (с доплащане 89 лв. за възрастен и 59 лв. за дете до 15 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва двупосочен билет за хидрофойла, пешеходна разходка на български във Виена; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Круизът започва от моста „НЛО” в Братислава около 09:00 ч. и пътуването до Виена трае около 1 час и 45 мин. Пристигане във Виена около 10:45 ч. и придвижване до центъра на града с метро. Пешеходна разходка из старата част на Виена – Хофбурга (отвън), Операта, Площада на героите, ул. „Грабен”, колоната на Чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, „Кертнерщрасе”. Свободно време. Около 17:30 ч. – отпътуване от Виена за Братислава с хидрофойл. Пристигане около 19:00 ч. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 21.07.2018 - Закуска. Свободен ден в Братислава или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до замъка Леднице и градчето Микулов в Чехия (с доплащане 85 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната туристическа програма и екскурзоводско обслужване на български език; цената не включва входната такса за замъка Леднице, която е около 150 чешки крони и се заплаща на място; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Замъкът Леднице е част от културно-природния комплекс Леднице-Валтице, който е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1996 г. Построен е от известния род Лихтенщайн и представлява блестящ бароков комплекс, проектиран от едни от най-добрите архитекти. Дворцовият ансамбъл се състои от няколко части, които стоят сред красив парк на брега на река Дийе, съвсем близо до град Микулов. Микулов освен, че се намира в област, в която се правят много качествени вина, е и град с богата история и традиции. Счита се за един от най-живописните градове в Чехия, а интересът към множеството паметници на архитектурата и историята се съревновава с популярността на белите му вина. Завръщане в Братислава. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 22.07.2018 - Закуска. Свободен ден в Братислава или туристическа програма по желание – полудневна екскурзия до крепостта Девин – една от най-старите крепости и една от най-големите исторически ценности в Словакия, разположена на скалист хълм над мястото, където р. Морава се влива в р. Дунав (с доплащане 85 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната туристическа програма и екскурзоводско обслужване на български език; цената не включва входната такса за замъка Девин, която е около 4 евро за възрастни и около 2 евро за деца и се заплаща на място; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Средновековният замък Девин е разположен на 10-тина километра от Братислава. Сравнително добре запазените укрепления на Девин доминират над околния район, който е предградие на Братислава и се отличава с красивата си и чиста природна среда. На отсрещния бряг на Дунав остава Австрия. Смята се, че в замъка Девин е погребан Св. Методий. Около 18:30 ч. – трансфер до летището в Братислава. 21:50 ч. – отпътуване за София с директен полет на „Уиз Еър“. Кацане на летище София в 00:25 ч. (на 6-я ден).

18.07.2018 - 22.07.2018 638 лв. 588 лв.

цена на възрастен в двойна стая 588
цена на човек в индивидуална стая 715
цена на трети възрастен в стая 558
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 538
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 558

Възможно е през 2018 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Тагове

Оферти - Словакия |  Оферти - Братислава |  Екскурзии - Словакия |  Екскурзии - Братислава |  Лято в чужбина - Словакия |  Лято в чужбина - Братислава

Избрани оферти