Начало / Екскурзии / Екскурзии - Белград

Майски празници Белград – градът на балканските ритми - 3 дни

Номер на оферта

/

120866

Дати & цени

Цената включва

* транспорт с автобус ***
* 2 нощувки със закуски в Белград в хотел HOLIDAY INN EXPRESS BELGRADE CITY 3*+
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* посочената туристическа програма в Белград и Ниш
* представител на фирмата, придружаващ групата

Програма на пътуването

Екскурзия Белград – градът на балканските ритми; градът между Сава и Дунав

Маршрут: СофияБелград – Нови Сад – Сремски Карловци – НишСофия

ДАТА: 06.05.2017 – 08.05.2017 г.

3 дни / 2 нощувки

ЦЕНА:
Промоционална цена: 159 лв. на човек в двойна стая
+ Задължителни такси:
* пътни такси – 10 евро / 20 лв. (заплащат се в деня на отпътуване)

Крайна промоционална цена на пътуването:
179 лв. на човек /осн.пакет+пътни такси/

=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛ Holiday Inn Express 3*:

Рейтинг в booking.com ПРЕВЪЗХОДЕН 9.2.
Линк тук: http://bit.ly/1nRws7G

Хотелът е перфектно разположен само на 20 минути пеша от историческия център на града, а с непосредствения достъп до обществен транспорт, можете лесно да достигне до всички атракции на Белград. Този нов, красив и модерен хотел отваря врати през месец май 2015 г. и съвсем заслужено печели своя рейтинг в booking.com ПРЕВЪЗХОДЕН 9.2. На разположение на гостите са 123 комфортни и стилно обзаведени стаи. Всяка от тях е оборудвана с климатик; телевизор с плосък екран, международни канали; поднос с чай и кафе; личен сейф.

Със своите услуги: безплатен Wi-Fi достъп, безплатни международни наземни разговори и включена богата закуска на шведска маса, хотелът е чудесна възможност както за индивидуални туристит, така и за семейни почивки в стаи за двама до четирима души.
Holiday Inn Express Белград има две многофункционални конферентни зали с естествена светлина, в размер на 97 кв.м общо.
По всяко време на деня можете да се насладите на питие или лека закуска в бар Рузвелт.

==================================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1 / 06.05.2017 г.:

Отпътуване в 7.30 ч. от площад Руски паметник, София по маршрут София – Калотина – НишБелград (400 км). Туристическа програма в Белград: катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава - основоположник на сръбската православна патриаршия, повлияна в архитектурен план от църквата Св. София в Истанбул; Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбския парламент; улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради. Пешеходна разходка в крепостта „Калемегдан” - тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава, е издигната каменната колона на победата през 1928 г. Тя е увенчана с бронзова фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата - гълъб, символ на победата и мира. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.


ДЕН 2 / 07.05.2017 г.:

Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Белград. По желание екскурзия до Нови Сад – столицата на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Често наричат Нови Сад „градът на падащите мостове”, защото за последните 100 години мостовете над Дунав са разрушавани 11 пъти; за последен път през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Негова най-голяма забележителност е крепостта Петроварадин, дала убежище на десетки малки ателиета и художествени студия, Катедралата и Синагогата, площадът с Кметството, малките улички на Стария град. Посещение на Сремски Карловац - уникален жив музей на миналото. Пешеходна разходка: Патриаршеския дворец, семинарията Свети Арсений, Карловската гимназия Бранко Радичевич с надалеч известния официален салон и още по-известната библиотека, Стефанеума, ортодоксалната църква Свети Николай, римокатолическата църква Света Троица. В центъра на площада се намира фонтан - чешма с четири лъва изработена от рядък червен мрамор. За тази чешма се разказва една легенда, че този който отпие вода от чешмата, трябва отново да се върне в Карловац и там да остане. Отпътуване за Белград. Свободно време. Нощувка.


ДЕН 3 / 08.05.2017 г.:

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване и пешеходна разходка в Ниш: Площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г.; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Националният театър; Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Наисус; дворецът “Бановина”, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Свободно време. Отпътуване за София.

=================================================================

Услуги по желание:

* екскурзия до Нови Сад и сремски Карловци – 10 евро при група минимум 20 души
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 6 лв., над 65 год. – 12 лв.
* застраховка ”отмяна на пътуване”

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка:
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Белград |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Белград |  Майски празници - Сърбия |  Майски празници - Белград

Избрани оферти