Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сараево

Босна и Херцеговина: Сараево и Босненски пирамиди

Номер на оферта

/

225502

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
2 нощувки със закуски в хотел 3 * в Сараево;
посещение на Вишеград;
пешеходен тур в Сараево;
посещение на Дрвенград (не включва входна такса - около 2,5 евро или 250 сръбски динара);
застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро към ЗАД "Армеец";
водач от ТА

Цената не включва

Екскурзия до Босненските пирамиди (при минимум 20 записани): 22 евро (входен билет за Пирамидата на Слънцето и входен билет за Тунела, беседа с местен екскурзовод - беседата е на руски или босненски език);
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма;
разходи от личен характер.

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Цена за човек в двойна стая: 199 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от София в 01:00 – за Сараево. Транзитно преминаваме през Сърбия

ВТОРИ ДЕН:
Спирка за посещение на Дрвенград – етно село, построено от режисьора Емир Костурица на хълма Мечавник, на границата между Босна и Херцеговина и Сърбия, в близост до планинското село Мокра гора. Селището, наричано "културния оазис на Балканите", се състои от 35 дървени къщи, има църква „Св. Сава“, кино „Ъндърграунд“, библиотека „Иво Андрич“, магазин за еко продукти. Преминаване на границата между Република Сърбия и Босна и Херцеговина.
Пристигане в Сараево следобед. Пешеходна разходка в града, известен като Балкански Йерусалим, заради многобройните храмове на различни религии и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи, ще видим още Баш чаршията, чешмата "Себиль", катедралата „Сърце Исусово“. Ще направим фотопауза при Латинския мост, където е извършен сараевският атентат, станал причина за избухването на Първата световна война. Настаняване в хотел. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. По желание (срещу доплащане) посещение на Босненските пирамиди в градчето Високо. Откритие на археолога Семир Османагич, пирамидите се превръщат в един от най-големите археологични проекти в света - за разкопките, разучаването и съхранението им са наети археолози и хиляди доброволци от цял свят. Османагич твърди, че това са най-древните и най-големите пирамиди, откривани досега. Според изследванията, Пирамидата на Слънцето е на поне 25 000 години и може би се отнася дори към последния етап от Ледниковата епоха.
Отпътуване за подземния лабиринт. Изкачване около 200-300 м и влизане в подземните тунели. Около 550 м от тунелите са отворени за посетители. Престой в „стаята на здравето” и докосване до големия мегалит К-2 - идеално място за медитация (45-90 мин.). Изследванията сочат, че „коремът” на камъка е керамичен, съставен от непознати пиезокристали, които преработват енергиите в полезни трептения. Той е поставен точно където дълбоко отдолу се пресичат две огромни и силни реки, доказани с апаратура. Тяхното мощно течение и особено срещата им, поражда гигантско геомагнитно разрушително поле, което долната страна на камъка поема и трансформира в полезни вибрации. Завръщане в Сараево. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за България. По пътя - спирка във Вишеград. Възможност за разходка по моста над река Дрина – един от най-красивите мостове, създаден от архитекта Синан през XVI век на мястото на брод, откъдето е минавал главният път от Цариград за Босна. Известен от романа на Иво Андрич „Мостът на Дрина“, той се е превърнал в символ на общото и различното в културите на хората, живеещи от двете страни на реката – босненците и сърбите. Вишеградският мост е под защитата на ЮНЕСКО.
Пристигане в София късно вечерта.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Босна и Херцеговина |  Оферти - Сараево |  Екскурзии - Босна и Херцеговина |  Екскурзии - Сараево |  6 септември 2023 - Босна и Херцеговина |  6 септември 2023 - Сараево

Избрани оферти