Начало / Екскурзии / Екскурзии - Баку

ЕКСКУРЗИЯ ДО АЗЕРБАЙДЖАН И ГРУЗИЯ

Номер на оферта

/

218668

Дати & цени

Цената включва

-Самолетен билет София-Баку с авиокомпания Buta Airways с включен чекиран багаж 23 кг.;
-Самолетен билет Кутаиси-Солун с авиокомпания Wizzair
с включен чекиран багаж 20 кг.;
-Летищни такси;
-Трансфер с комфортен автобус летище Солун-София;
-2 нощувки + закуски в Баку в двойна стая;
-1 нощувка + закуска в Шеки в двойна стая;
-3 нощувки + закуски в Тбилиси в двойна стая;
-1 нощувка + закуска в Кутаиси в двойна стая;
-Всички трансфери и екскурзии, описани в програмата;
-Входни такси;
-Вечеря за посрещане в Баку в традиционен местен
ресторант;
-Виза за Азербайджан;
-Водач на групата от България.
-Медицинска застраховка с покритие 10 000 Евро.

Цената не включва

ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. Пакетната цена не включва лични разходи, обеди и вечери (включена е само празнична вечеря за добре дошли на първата вечер).
2. Пакетната цена е валидна при заплащане на депозита по пътуването до 8 март включително. След този срок пакетната цена се завишава както следва: 1050 Евро, 1210 Евро и 1370 Евро съответно за пакет с настаняване в хотел 3*, 4* и 5*.
3. Офертната цена е калкулирана при цена на самолетните билети за полетите от 158 Евро към дата 15.01.2018 г. При промяна на тази цена, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.
4. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е в размер на 248 Евро за хотели 3*, 293 Евро за хотели 4* и 458 Евро за хотели 5*, за всичките седем нощувки.
5. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи е възможно завишаване на цената в рамките на 40 - 60 еврo на човек, в зависимост от броя на пътуващите и от избраната категория хотели.
6. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR USD 1 = 0.92 EUR. При промяна на курса с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
7. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:
1. Да платите в брой или да преведете в срок до 8.03.2018 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на 500 евро по фиксинга на БНБ за деня на плащането.
2. Да получим в срока от т.1 попълнена, заявката за записване в групата, копие от платежното нареждане за превода (при заплащане по банков път) и задграничния паспорт.
3. Да платите в брой или да преведете в срок до 16.03.2018 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на остатъка от пакетната цена по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

Програма на пътуването

Баку, Абшерон, Гобустан, Шеки, Сигнахи, Тбилиси, Ананури,Казбеги, Мцхета, Гори, Уплисцихе
1 – 8 май 2018 г.

ПРОГРАМА

1 май
11:55 -16:05 директен полет София – Баку, Азербайджан. Трансфер до хотела и настаняване. Празнична вечеря за добре дошли в местен ресторант с традиционна кухня, музика и танци от Азербайджан.

2 май
Закуска в хотела. Отпътуване за екскурзия до Национален парк Гобустан – красив скален музей под открито небе, символ на Азербайджан, световно известен със своите скални гравюри, паметници на първобитната култура, причудливи знаци и древни надписи. През 2007 г. Гобустан е обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО, считан за "изключителна универсална стойност" заради качеството и съвършенството на скалните гравюри.
Следва посещение на калните вулкани на Азербайджан, уникални и единствени по рода си образувания, наподобяващи лунни кратери. Броят на калните вулкани в Азербайджан е около 300 или 30% от общия брой на калните вулкани по целия свят. Някои от калните вулкани са подземни лаборатории, в които се произвежда петрол.
Целодневната туристическа програма продължава със Стария град на Баку: портите Шамахи, Кулата на девицата от 12-ти век, Джума джамия от 12-ти век, Кервансарай (14-15 век) и музейния комплекс "Дворецът Ширваншах" (15-ти век). Разходка по централните улици на Баку Торговая и Низами.
Турът продължава с храмът на поклонниците на огъня Атешгах от 17-ти век, почитан в различни епохи от зороастрийците, индусите и сикхите. Храмът е номиниран за обект на Световното наследство на ЮНЕСКО. Азербайджан е исторически известна страна като "Земя на огъня" поради богатите си нефтени и газови ресурси. Природният огън, който пламти в различни части на страната в продължение на хилядолетия, оказва силно влияние върху вярванията и традициите на местното население и е обожествяван в литературни и художествени произведения. Туристическата обиколка продължава с пример за този природен феномен – “горящата планина“ Янардах. Природният газ, който попада на повърхността, дава на тази планина известния си "изгарящ" външен вид. За да защити Янардах и да привлече туристите тук, тази област е обявена за исторически, културен и природен резерват през 2007 г. Днес резерватът Янардах е любима дестинация за туристи, които посещават страната.
Връщане в Баку и нощувка.

3 май
Закуска в хотела. Отпътуване за Шеки. По пътя посещение на Шамахи – един от най-важните градове по пътя на коприната и известната местна джамия, построена през 10-ти век и оцеляла на многобройните земетресения, разтърсвали града в миналото. Пристигане в Шеки и настаняване в хотела.
Туристическа обиколка на Шеки. Посещение на двореца Шаки хан, построен през 1762 г., с уникална архитектура и свои специални оригинални техники за строителство. Турът продължава с посещение на църквата в село Киш, най-известният пример от многобройните християнски архитектурни паметници на кавказка Албания. Официалната дата за полагането на основите на църквата е 1 век, когато територията на Азербайджан е била част от албанската кавказка държава. Храмът "Киш", построен от варовик, е първият храм от тип зала с купол, създаден в ранното Средновековие. В момента историческият и архитектурен паметник работи като музей.
Връщане в Шеки и нощувка.

4 май
Закуска и напускане на хотела в Шеки. Пресичане на границата между Азербайджан и Грузия. Туристическа програма в източна Грузия: посещение на Манастирът "Свети Нино" в Бодбе - грузински православен манастирски комплекс, датиращ от четвърти век, едно от най-свещените места в Грузия, където се намира гробницата на Света Нино, девицата от Кападокия, която е разпространила християнството в Грузия през 4 век. Обиколката продължава със Сигнахи – “градът на любовта” - популярна туристическа дестинация, благодарение на местоположението си в сърцето на лозаро-винарските райони на Грузия, както и на живописните си пейзажи, пастелни къщи и тесни калдъръмени улички. Разположен на стръмен хълм, Сигнахи гледа към голямата долина Алазани, с величествените планини Кавказ, които се виждат от разстояние. Посещение на семейна изба в Нумиси. Тук можете да видите много стара и уникална изба и да се запознаете с историята на производството на вино. Можете да участвате в изработването на местното сладкарско изделие чурчхела и изпичане на грузинското национално тестено ястие хачапури. Пристигане в Тбилиси, настаняване в хотела и нощувка.

5 май
Закуска в хотела. Туристическа обиколка на Тбилиси. Посещение на символа на града – катедралния храм Тсминда Самеба (Св. троица) на грузинската православна църква. Обиколката продължава с посещение на стария град на Тбилиси – историческото сърце на града, църквата Метехи, издигната от крал Вакханг Горгасали през 5-ти век и световноизвестните серни минерални бани. Турът включва и посещение на градската джамия, красивата крепост Нарикала, предлагаща панорамни гледки към целия град и Моста на мира, символизиращ прехода на Тбилиси от миналото към по-добро и светло бъдеще. Посещение на местния битов пазар на Тбилиси с известните местни сувенири. Обиколката продължава с грузинския национален музей, след което изкачване с фуникуляр до парк Мтатсминда, предлагащ красиви панорамни гледки към Тбилиси от огромното виенско колело на хълма.

6 май
Закуска в хотела. Целодневна екскурзия по Грузинската военна магистрала до величествените Кавказки планини, започваща с посещение на приказно красивата крепост и дворцови комплекс Ананури, живописно разположен на брега на лазурно сините води на язовир Жинвали. Наблюдение на връх Казбек – величествен стратовулкан, от панорамна площадка. Туристическата обиколка продължава с църквата "Гергети Троица", разположена на 2170 метра надморска височина – обект на милиони туристически снимки, корици на книги и пощенски картички. Екстериорът на църквата е богато украсен с рисунки на лозови насаждения, животни и слънца. Църквата е обградена от великолепието на снежната покривка на връх Казбек и е един от най-важните моменти на всяко пътуване до Грузия. По обратния път пътуване през живописното дефиле Даряли. Връщане в Тбилиси и нощувка.

7 май
Закуска в хотела. Екскурзия до Гори и Мцхета. Посещение на музея на Йосиф Сталин, лидер на Съветския съюз, роден в Гори, посветен на живота му. Обиколката продължава с Уплисцихе, древен скален град в източната част на Грузия и манастира Джвари - един от шедьоврите на грузинската архитектура и понастоящем включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Манастира е построен на хълм близо до Мцхета, с изглед към устието на двете реки, Мтквари и Арагви. Следва посещение на катедралата Светицковели - погребално място за грузински царе, построена на мястото, за което се смята, че е погребана ризата на Исус Христос. Отпътуване за Кутаиси. Нощувка в Кутаиси.

8 май
Освобождаване на хотела и трансфер до летището.
Полет КутаисиСолун.
Трансфер с комфортен автобус СолунСофия.

Тагове

Оферти - Азербайджан |  Оферти - Баку |  Екскурзии - Азербайджан |  Екскурзии - Баку |  Майски празници - Азербайджан |  Майски празници - Баку

Избрани оферти