Начало / Екскурзии / Екскурзии - Охрид

ЕКСКУРЗИЯ ДО МАКЕДОНИЯ - ОХРИД,БИТОЛЯ,СКОПИЕ, ХОТЕЛ 4*

Номер на оферта

/

185707

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
* транспорт с лицензиран туристически автобус;
* 2 нощувка със закуски в СПА хотел “Epinal” 4* http://www.hotelepinal.com/;
* Безплатно ползване на спа съоръженията в хотела – вътрешен басейн, турска баня,сауна,джакузи и фитнес център.
* 1 вечеря с жива музика и напитки в ресторант в Битоля;
* Туристическа програма в Прилеп;
* Туристическа програма в Скопие;
* Туристическа програма в Битоля;
* всички пътни и магистрални такси;
* медицинска застраховка с Асистанс с покритие 2000 евро;
* водач по време на пътуването и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
* Екскурзия до Охрид и манастира Свети Наум – 30 лева;
* допълнителна вечеря в ресторант с жива музика – 20 лева;
* разходи от личен характер и входни такси на посещаваните обекти.

Допълнителните екскурзии и мероприятия се осъществяват при минимум 20 записани туристи.

Програма на пътуването

Едно пътуване, което съчетава докосването до места запазили древната българска история и красивата природа на езера, планини и старини.

Програма: София-Прилеп-Битоля-Охрид-Свети Наум-Скопие-София

3 дни/2 нощувки

Дати: 29.04. – 01.05.2017

1 ден: Отпътуване от София в 07:00 ч. От стадион „В.Левски” по маршрут София-Благоевград-ГКПП Ст.Лисичково-Велес-Прилеп-Битола. Пътуване с комфортен туристически автобус /около 360 км/. По пътя спирка в град Прилеп- градът с Крали Марковите кули и възрожденските храмове „Св.Благовещение” и „Св.Преображение Господне. Прилеп е четвъртият по големина град в Македония. Градът е основан върху руините на древния град Стибера. За първи път се споменава под името Прилеп през 1014 г. В периода от 1371 до 1395 г., по времето на крал Марко Мърнявчевич (Крали Марко) градът е столица на държавата му. Пристигане в Битоля. Посещение на руините на древния град Хераклеа Линкестис. Настаняване в спа-хотел „Епинал”4* централно разположен в Битоля, срещу Културния център на града. Битоля е вторият по големина град в страната, разположен в южната част на долината Пелагония, Югозападна Македония. Заобиколен е от планините Баба (Пелистер) и Нидже, а през него минава буйната планинска река Драгор. В Античността днешна Битоля е важен град наречен Хераклея Линкестис. През 4 и 5 век е седалище на епископи и метрополити. Впечатляващи в града са няколкото църкви, както и паметници от османския период. Битоля е сред градовете, които са пример за мирното съжителстване на различните религиозни групи. Туристическа програма в Битоля – пешеходна разходка: Католическата църква „Св.Богородица”, Бялата джамия - строената от прочутия майстор Синан, храма „Св.Вмчк. Димитър Мироточиви Чудотворец”, Часовниковата кула, Старата чаршия (безистена). Свободно време. По случай празника – богата вечеря с жива музика и напитки в типичен местен ресторант.Нощувка.

2 ден: Закуска. Свободен ден за почивка и ползване СПА центъра на хотела *или по желание /срещу заплащане/- Целодневна екскурзия до Охрид и манастира „Св.Наум”.Каквото и да кажем за Охрид няма да бъде достатъчно. Това място е най-добре да се види със собствени очи. Ще се позовем само на легендата за името на града,датираща още от времето на великия български владетел цар Самуил. Когато той изкачил хълма, днес там се извисява крепостта му, възкликнал „ Ох риде” при въздействието на градската панорама. За останалото града говори сам, когато го опознаете. Отпътуване за Охрид . Пешеходна обиколка на стария град с местен екскурзовод , която започва от : стария чинар – хилядолетното дърво в града, площада и пристана на града , паметниците на “Св. Св. Кирил и Методий” и на “Св. Климент Охридски” – патрона на града , паметника на Св. Наум , къщата на братя Робеви , работилницата за ръчна изработка на хартия , църквите “Св. София”, “Св. Богородица Перивлепта ”, “Св. Панталеймон и „ Св. Климент „ / Плаошник / с мощите на Климент Охридски , Амфитеатъра , галерията за икони , Самуиловата крепост – застанала като корона над града и други.Свободно време за обяд и шопинг. След обяда –отпътуване за манастира "Св. Наум". Манастирът Свети Наум – последната българска светиня в югозападните македонски покрайнини - над самото Преспанско езеро, Отсреща е албанският бряг и Поградец. Манастирът датира от края на 9 век, а негов основател е ученикът на Св. Кирил и Методий - Св. Наум. През вековете манастирът е преустройван няколко пъти, поради това сегашният му архитектурен облик е уникален. В него и до ден днешен се пазят мощите на светеца. По пътно разглеждане на Билянините извори и развъдника за пъстърва – както македонците я наричат „ пастръмка „ . Пътуване покрай националния парк “ Галичица ”, разделящ Охридското и Преспанското езеро . Посещение на църквата " Св. Архангел Михаил и Гаврил ", параклиса " Св. Петка " със светена вода , чудесно оформения манастирски комплекс с многобройните фазани. Свободно време за снимки. Връщане в хотела в Битоля. Свободно време за вечеря или *по желание –посещение на типичен македонски ресторант с жива музика. Нощувка.

3 ден: Закуска. Отпътуване за България през град Скопие. Македонската столица придоби през последните години един коренно нов облик. Колосални паметници на войни и царе, огромни сгради и множество мостове, от които струят различни светлини, кораби по река Вардар - всичко това е само малка част от строителството в центъра на града. Туристическа програма в Скопие: Посещение на църквата " Св. Спас " с паметника на Гоце Делчев, паметника на Скендербек, къщата на Майка Тереза, мостовете над Вардар, свободно време за разходка и снимки на впечатляващите монументи. Отпътуване за България през ГКПП Гюешево.Пристигане в София късно вечерта .

Цена на човек в двойна и тройна стая -197 лв.
Дете до 8 год. с двама възрастни в стая –77 лева.
Дете от 8 до 12 год. с двама възрастни – 147 лева
Доплащане за единично настаняване –147 лева

Hotel “Epinal” 4*
Хотел „Епинал” се намира в Битоля, идеално разположен на главната улица "Широк сокак", 175 километра от летище Скопие, 180 км от Солун и само на 15 км от границата с Гърция. Независимо по какъв повод сте в града, хотела може да ви предложи професионална услуга, като същевременно предлага разнообразни удобства, за да направят престоя ви най-приятен. Удовлетворението на клиентите е приоритет номер едно, за да могат всички гости да се насладят на любезно обслужване и най-топлото гостоприемство с усмивка. Всяка от 66 просторни и комфортни стаи за гости, 6 луксозни стаи и 2 президентски апартамента в хотел Епинал са стилно обзаведени с модерно оборудване: самостоятелна баня, климатик, интернет връзка , сешоар, кабелна телевизия и телефон с директно избиране. Хотела разполага с ресторант „Градска кафана”, предлагащ месна и интернационална кухня. На разположение на гостите са още снек-бар и казино „Le Grand”. Сред достойнствата му е и зоната за СПА и релакс - 22 метров, отопляем басейн, сауна, джакузи и парна баня, напълно оборудван фитнес център, възможности за масаж и пълна релаксация на тялото. Зоната за релакс е идеалното място да се възстанови баланса на тялото и ума след активен ден.

Тагове

Оферти - Македония |  Оферти - Охрид |  Екскурзии - Македония |  Екскурзии - Охрид |  3 Март 2024 - Македония |  3 Март 2024 - Охрид

Избрани оферти