Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

Екскурзия до Албания - Нова Година в Дуръс 2018

Номер на оферта

/

209539

Дати & цени

Цената включва

v Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
v 3 нощувки със закуска и вечеря в Hotel Horizont 4*;
v Куверт за Новогодишната Гала Вечеря (с неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки) в ресторанта на хотела с програма и музика на живо;
v Целодневна панорамна екскурзия из забележителностите на Дуръс, Круя и Тирана с местен екскурзовод на руски или английски език и превод на български от водача на групата;
v Кратък престой в Струга;
v Кратък престой в Охрид;
v Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;
v Пътни такси;
v Представител на Географски свят по време на цялата програма;

Цената не включва

v Разходи от личен характер;
v Хранения неупоменати в програмата;
v Екскурзия до Берат и Арденица. Програмата в Берат е с местен водач на руски или английски език. Превод на български от водача на групата. Цена: 20 евро (40лв) на човек при минимум група от 20 туристи. Екскурзията се заплаща предварително от България. Туроператорът си запазва правото да информира клиента за набрания минимум туристи 14 дни преди реализирането на екскурзията.
v Входни такси на посещаваните обекти;
v Доплащане за застраховка за лица от 65 до 80 години - 5 лева;
v Доплащане за тръгване от Пловдив - 25 лева;

Програма на пътуването

Екскурзия до Албания - Нова Година в Дуръс 2018
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/


София - Струга - Дуръс - Круя - Тирана - Арденица - Берат - Охрид - София
Период: 30.12.2017г. - 02.01.2018г.
4 дни/ 3 нощуви
Цена: 399,00 лв за ранни записвания до 15.11.2017 г.

С включена обиколка на Дуръс, Круя и Тирана + Новогодишна вечеря и неограничени напитки !

1-ви ден 30.12.2017 - София - Струга - Дуръс
Отпътуване от София в 06.00 ч (от Пловдив в 04.00 ч.) за Македония. Около обяд кратка почивка за обяд в гр. Струга. Привечер пристигане и настаняване в хотел в района на град Дуръс. Вечеря и нощувка.
2-ри ден 31.12.2017 - Круя - Тирана - Дуръс
Закуска.
Отпътуване за гр. Круя - родният град на националния герой Скендербег. Възможност за посещение на Средновековната Крепост, музея на Скендербег и Стария базар. Заминаване за албанската столица Тирана. Като град, Тирана съществува от ХVІІ век, а столица на страната е от 1920 година. Това е най-големият град в Албания, който няма забележителностите на големите европейски столици, но пък има свой колорит. Площадът с паметника на националния герой Скендербег, джамията Етем бей от ХVІІ век, с великолепни стенописи, Пирамидата, замислена като музей на бившия комунистически диктатор Енвер Ходжа, Националния исторически музей, Двореца на президента, бункерът - едно от 700-те хиляди укрития от потенциална ядрена атака, приумица на стария режим, и още ред други „активи” от по-новата история на страната очертават съдържанието на сити тура в Тирана. Наред разбира се с новите лъскави сгради на банки, офиси, хотели и на първия местен небостъргач. Отпътуване за пристанищния град Дуръс - някогашната българска крепост Драч. Пешеходна разходка в града, с възможност за разглеждане на Античния Амфитеатър, Венецианската кула, Централния площад с фонтаните и Голямата джамия. Връщане в хотела.
Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела (с неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки).
Нощувка.
3-ти ден 01.01.2018 - Дуръс - Арденица - Берат - Дуръс
Късна закуска. Свободно време или полудневна екскурзия (от 11.00ч.) до светините на православното християнство в Албания - манастира „Рождество Богородично” в Арденица и град Берат, по желание (срещу допълнително заплащане). Манастирът е съществувал още от ХІІІ век и пази уникални стенописи от майстори-зографи, сред които вълнуващи са образите на светите Седмочисленици, дарили на славянството най-ценното - писмеността. Посещение на древния град Берат, съхранил християнството през вековете. Градът е включен в списъка Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на Стария град с величествените крепостни стени, запазили многобройните църкви в сърцето на града. Разходка из тесните улички с характерните сгради с широки фасади и големи прозорци, наподобяващи възрожденската ни архитектура от XIX век.
А самото градче, с българската крепост на един от хълмовете, е нещо като нашето Велико Търново - с накацалите амфитеатрално бели къщи с големи прозорци. Завръщане в Дуръс. Вечеря и нощувка.
4-ти ден 02.01.2018 - Дуръс - Охрид - София
Закуска. Отпътуване за България. Около обяд пристигане в Охрид. Свободно време за обяд, кафе и разходка в централната част на този забележителен град разположен на брега на Охридското езеро, включен в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Пристигане в България късно вечерта.
44

Допълнителна информация

v Минимален брой туристи: 30 човека;
v Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи - 14 дни преди реализирането на екскурзията;
v Подреждането в автобуса става по реда на записване;
v Редът на екскурзиите по програмата и часовете на провеждане могат да бъдат променяни;
v Необходими документи:
Лична карта или паспорт;
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
Без медицински изисквания за имунизации;
v Условия за записване и начин на плащане:
v Депозит 30% от стойността на пакета при резервация;
v Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване;
v Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
v Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
v Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100001113/
12.12.2016 „ЗД Евроинс” АД
v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Нова година 2024 - Албания |  Нова година 2024 - Дуръс

Избрани оферти