Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тбилиси

Екскурзия до Грузия и Армения

Номер на оферта

/

192783

Дати & цени

Цената включва

* Самолетни билети с авиокомпания Lufthansa, Austrian или LOT;
* 4 нощувки със закуски в избрания хотел в Ереван;
* 5 нощувки със закуска в избрания хотел в Тбилиси;
* транспорт по време на цялото пътуване;
* англо/рускоговорящ гид по време на цялото пътуване;
* две вечери и един обяд описани в програмата;
* Всички екскурзии и входни такси за обектите, упоменати в програмата:
- туристическа обиколка на Ереван
- посещение на катедралата Ечмиадзин
- дегустация в арменска фабрика за коняк
- посещение на храма Гарни и манастира Гегард, библиотеката Матенадаран
- пътуване покрай езерото Севан и преминаване през Дилиджан
- туристическа обиколка на Тбилиси
- посещение на Гори и Мтксхета
- туристическа програма в Казбеги
- посешение на Синяни, манастира Бодбе
- дегустация в местна винарна
* Водач на групата от България при група от минимум 12 човека.

Цената не включва

*летищните такси, които към 17.03.2017 г. са 193 евро;
*обедите и вечерите, които не са включени в пакета услуги.

Програма на пътуването

ЕКСКУРЗИЯ АРМЕНИЯ И ГРУЗИЯ
Ереван, Гарни, езерото Севан, Дилиджан, Тбилиси, Мтксхета, Казбеги
14 – 23 юни 2017

ПРОГРАМА:
14 Юни
Полет София - Ереван с прекачване в Европа.

15 Юни
Пристигане рано сутринта, трансфер до хотела и настаняване за почивка. След обяд – туристическа обиколка на Ереван – мемориала и музея, посветени на арменския геноцид, пазара за плодове, отворения базар Вернисаж. Вечеря в местен ресторант.

16 Юни
Посещение на катедралата Ечмиадзин – центъра на арменската църква и една от най-старите християнски църкви, построена в края на трети век. Посещение на руините на храма Зварноц, включен в списъка за културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на фабрика за производство на коняк и дегустация.

17 Юни
Отпътуване за храма Гарни – езически храм, който след приемането на християнството е служил за лятна резиденция на владетелите. Следва пътуване покрай дефилето на река Азат и посещение на манастира Гегард, изграден от скала и включен в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО. Връщане в Ереван и посещение на библиотеката Матенадаран, където се пазят древни документи от цяла Европа и Азия, както и първата арменска Библия.

18 Юни
Напускане на хотела и отпътуване от Ереван към езерото Севан, намиращо се на 1900 метра надморска височина. По пътя се преминава през известния планински курорт Дилиджан, средновековният архитектурен комплекс Хахпат. Прекосяване на границата и пътуване през Грузия. Нощувка в Тбилиси.

19 Юни
Туристическа обиколка на Тбилиси – стария град, църквата Метехи, Синагогата, Катедрала Сиони, крепостта Нарикала и серните бани. Следобяд разходка по Руставели Авеню. Вечеря в местен ресторант и нощувка в Тбилиси.

20 Юни
Посещение на древната столица и религиозен център на Грузия – Мтксхета и местните забележителности – Манастира Джвари и Катедралата. Отпътуване към град Гори и посещение на Каменния град Уплистсикхе, където е преминавал пътя на коприната. Посещение на родната къща и музея на Сталин в Гори. Нощувка в Тбилиси.

21 Юни
Пътуване по Грузинската Военна Магистрала през Кавказките планини. По пътя посещение на архитектурния комплекс Ананури, където двете църкви и крепостта предлагат гледка към язовир Жинвали. Следобяд пристигане в Казбеги и посещение на църквата Гергети, разположена на 2170 метра надморска височина. По обратния път пътуване през живописното дефиле Даржали. Вечеря и нощувка в Тбилиси.

22 Юни
Отпътуване към винарския район Кахети. Посещение на винарната Кинджмарауил и дегустация. Обяд в местна фермерска къща. Посещение на укрепения град Синяни. Градът е запазил типичната си архитектура и предлага отлични гледки към заобикалящите го Кавказки планини. Посещение на манастира Бодбе, датиращ от четвърти век, където се намира гробницата на Света Нино, девицата от Кападокия, която е разпространила християнството в Грузия през 4 век. Отпътуване и нощувка в Тбилиси.

23 Юни
Рано сутрин – трансфер до летището и полет Тбилиси - София с прекачване в Европа.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети към дата 10.03.2017 от 270 евро + 193 евро летищни такси и такса чекиран багаж. В случай на промяна на тези цени пакетната цена ще се актуализира съгласно цената на билетите към момента на резервация.
2. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е в размер на:
- 242 евро при настаняване в хотели 3*
- 320 евро при настаняване в хотели 4*
- 386 евро при настаняване в хотели 4*+
3. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR USD 1 = 0.93 EUR. При промяна на курса с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
4. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване поради медицински или немедицински причини. Повече информация за продукта можете да намерите ТУК.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА
Град Хотели 3* Хотели 4* Хотели 4*+
Ереван Хотели 3* - Silachi 3*; Хотели 4* - Ani Plaza 4*; Хотели 4*+ - Historic Yerevan 4*
Тбилиси Хотели 3* - Oriental 3*; Хотели 4* - Laerton 4*; Хотели 4*+ - Coste 4*

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:
1. Да платите в брой или да преведете в срок до 07.04.2017 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец,левовата равностойност на 800 евро по фиксинга на БНБ за деня на плащането.
2. Да получим в срока от т.1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт на пътуващите.
3. Да платите в брой или да преведете в срок до 12.05.2017 г., в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на остатъка от пакетната цена и летищните такси по фиксинга на БНБ за деня на плащането

Тагове

Оферти - Грузия |  Оферти - Тбилиси |  Екскурзии - Грузия |  Екскурзии - Тбилиси |  Лято в чужбина - Грузия |  Лято в чужбина - Тбилиси

Избрани оферти