Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

Екскурзия в Македония и Албания

Номер на оферта

/

192568

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
• Една нощувка със закуска и празнична вечеря със жива музика в хотел “Klimetica” 3* www.hotelklimetica.com.mk в Охрид;
• Три нощувки със закуски и вечери в хотел “Benilva” 3* www.hotelbenilva.al в Дурас;
• Транспорт с автобус;
• Медицинска застраховка с лимит 2000 €;
Цената не включва:
• Допълнителните такси;
• Допълнителна екскурзия до Круя и Тирана - 10 euro; • Разходи от личен характер;
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.

Програма на пътуването

Албания е разположена на стратегическо място на Балканския полуостров, на важен кръстопът, водещ от северна Италия до Константинопол, столицата на света по времето на Византийската империя, а по – късно Истанбул. По тази причина множество завоеватели са минали по тези земи, оставайки следи от своята култура, които са видими и до днес. В сърцето на Средиземно море, на Адриатическо и Йонийско море, Албания се превръща в един от най – интересните дестинации в света. Все още непокътната от глобалицацията, туристите ще бъдат вдъхновени от невероятна смесица от култури и цивилизации, което прави тази страна уникално място за посещение.
Програма:
1 ден: София - Охрид
Отпътуване в 07.00 ч. от град София. В пристигане в Охрид Настаняване в хотел. По желание срещу допълнително заплащане от 5 евро - пешеходна туристическа програма на стария град с местен екскурзовод: Паметника на Св. Св. Кирил и Методий, Площада и пристана на града, Паметника на Св. Климент Охридски - патрона на града, Къщата на братя Робеви, Работилницата за ръчна изработка на хартия по стар традиционен китайски начин, Катедралната църква “Св. София”, Амфитеатъра, Църквата “Св. Богородица - Перивлепта”, Галерията на икони, Църквата “Св. Панталеймон и Св. Климент (Плаошник)”, където се намират мощите на Кл. Охридски, Раннохристянската базилика, Самуиловата крепост , Църквата “Св. Богородица Каменска”, Стария чинар - хилядолетното дърво в града и др. Връщане в хотела. Вечеря в ресторант с жива музика. Нощувка.
2 ден: Охрид – Дурас
Закуска. Отпътуване от Охрид в посока Албания. Пристигане в Дурас Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3 ден: Дурас – Круя – Тирана - Дурас
Закуска. Свободно време в Дуръс или по желание: целодневна екскурзия до Круя и Тирана.Посещение на Круя, малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Разходка по старата османска чаршия и посещение на крепостта с музея на Скендербег и етнографския музей. Отпътуване за Тирана. Панорамна обиколка - централният площад "Скендербег" с паметника на албанския национален герой, джамията на Етем бей, часовниковата кула, кварталът "Блок", Пирамидата - някогашен мавзолей на албанския първи секретар на комунистическата партия Енвер Ходжа. Свободно време. Връщане в Дуръс. Вечеря. Нощувка.
4 ден: Дурас
Закуска. Свободно време в Дуръс. Подготовка за концертната програма. Вечерта в 18.00 часа Концерт. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден: ДуръсСофия
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Пролет 2024 - Албания |  Пролет 2024 - Дуръс

Избрани оферти