Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тасос

ФОТОЕКСКУРЗИЯ "ПОЗНАТИЯТ И НЕПОЗНАТ ТАСОС"

Номер на оферта

/

217062

Дати & цени

Програма на пътуването

ФОТОЕКСКУРЗИЯ "ПОЗНАТИЯТ И НЕПОЗНАТ ТАСОС" 2018
2 - 5 март 2018 г.
Travel, Street, Архитектурна и Пейзажна фотография

Организатор:
- Сдружение Фото Клуб „Осмо Изкуство"
- ТА "Стил Травeл"

Със съдействието на:
- Фотографски Системи ООД

Тасос е най-северният гръцки остров, част от Североегейските острови (заедно със Самотраки), който се намира на около 10км от брега (5,8 м.м.). Площта му е около 380 км?, а бреговата линия - около 110 км, от които 95 км плажове. Има овална форма, като в посока север-юг максималната му дължина е 26 км, а изток-запад - 22 км. Средната част на острова е планинска, като най-високият връх (Ypsario или Psario) е с височина 1206 м. Смята се, че това част от Рило-Родопския масив, като често планината също се нарича Ипсари. В североизточната част на острова скалите надвисват над морето, докато югозападната е по-полегата и с по-широки плажове.
За да имаме възможност за повече фотографски преживявания и снимки на "точното място в точното време" решихме условно да разделим програмата за пребиваването си на острова на две части: Първата част - 3 март (събота) ще направим обиколка на по-интересните места на острова с автобуса. Втората част - или втория ден от пребиваването ни на остров Тасос - 4 март (неделя) ще дадем възможност на участниците да наемат автомобили или мотопеди и да посетят интересни места за снимане на острова, по което време решат.

Много от подходящите за снимане локации не могат да бъдат достигнати с автобус или пък времето от деня, в което можем да ги достигем с автобуса е неподходящо за снимане, така че се надяваме, възможността за придвижване на участниците посредством автомобил или мотопед под наем да доведе до заснемането на много повече красиви кадри по време на фотоекскурзията, което всъщност е нашата цел.

ПРОГРАМА

02.03.2018 - ПЕТЪК

06:30 - Отпътуване от Стадион Васил Левски в София /настаняването в автобуса започва 30 мин. преди часа на отпътуване/. Акредитиране на участниците - в автобуса.
- Пристигане рано следобед в Кавала, един от най - красивите градове на Северна Гърция, амфитеатрално разположен в подножието на планината Пангео. Пешеходна обиколка на старата част на Кавала: Имарета, Църквата Св. Богородица, Пристанището, Паметника и къщата на египетския халиф Мехмед Али, Аквадукта, Крепостната стена и др.
- Отпътуване за Керамоти, откъдето взимаме ферибота за о-в Тасос. Пристигане на о. Тасос и настаняване в СПА комплекс BLUE DREAM PALACE 4* до гр. Лименария (южната част на острова). Вечеря на блок маса.

03.03.2018 - СЪБОТА

07:00 - 08:00 - Закуска.
08:00 ч. - Обща снимка пред хотела
Потегляне на обиколка на остров Тасос с автобус.
- Сутрешна фоторазходка - пътувайки покрай закътани заливи и плажове ще стигнем до женския манастир Св. Архангел Михаил, посветен на светеца - закрилник на острова. Женският манастир е построен на върха на 250 м висока скала, над тесен залив с малък и атрактивен чакълест плаж. В манастира има аязмо и се съхранява голяма колекция от религиозни предмети, създадени от монахините, както и свети реликви, свързани с разпятието на Христос (пирон от кръста).
След като разгледаме манастира отпътуваме за Залив на русалките „Алики". Малкото рибарско селище е на полуостров, заключен между два залива. Над плажа са руините на старо светилище и селище от 6 в. пр. н. е. и две раннохристиянски базилики. На върха на носа има останки от стара мраморна кариера.
- По обяд пристигаме в с. Теологос - малко селце във вътрешността на острова - първата столица на остров Тасос. Къщите, построени с традиционната архитектура на Македония, покрити с каменни плочи, тесните улични, дворове и градини, придават изключителен живописен облик на цялото село.
Свободно време за обяд и снимане.
- Привечер - връщане в хотела.
Време за почивка и Възможност за ползване на закрит басейн с джакузи и СПА център в хотела.
- С желаещите ще отидем до пристанището на Лименария, където ще имаме възможност да снимаме залеза.
- Вечеря на блок маса.
- Вечерта - възможност за снимки в режимно време, нощна фотография.

04.03.2018 - НЕДЕЛЯ

07:00 - 09:00 ч. - Закуска.
Свободно време с цел по-подробно разглеждане на острова.
Имате възможност да наемете мотопеди и автомобили за разходка из острова. За повече информация се обръщайте към туроператора.

Местата, които си заслужава да посетите са:

- Лименас - съвременната столицата на Тасос.
В града можете да разгледате руини от древния площад - Агора, светилищата на Зевс, Посейдон, Дионис и Артемида, както и малък амфитеатър. В старата част на града улиците са малки и тесни, но изобилстват с рибни таверни и сувенирни магазини. Освен пристанището за фериботи, има и рибарско пристанище, до което се стига по крайбрежната алея. Препоръчваме Ви да организирате обяда си там, защото в този сезон почти няма отворени ресторанти.
- Панагя - старата столица на острова, посещение на църквата Св. Богородица, в която се пази част от личното знаме на Ричард Лъвското сърце. Можете да разгледате и музея на зехтина, където ще Ви покажат как от маслините с извлича зехтин, както в древността, когато за тази цел са се използвали тежки камъни, та чак до наши дни. Прекрасно място за снимки на малките бели къщи, с бели балкони и каменни покриви, с тесни криволичащи улички, малки магазинчета, кафенета и таверни.

- Гьола - Природен феномен Гьола e естествена морска лагуна, издълбана в скалите до морето. Прилича на плувен басейн с размери около 20х15 метра. Самите скали около него са терасовидно разположени и не е трудно да се ходи по тях.

- Манастирът "Панагиас" - намира се по пътя за Мариес и в него живеят само един или двама монаси.

- Мариес - миниатурно планинско селце с традиционна архитектура. След селото по черен път се стига до малки водопади, а за мераклиите и до най-високия връх на Тасос от където се открива невероятна панорама.

- Манастирът "Свети Пантелеймон" - намира се във вътрешността на острова, в близост до Казавити.

- Село Казавити и село Агиос Георгиос - селца с типична традиционна архитектура и си заслужава да бъдат посетени.

- с. Кастро - наскоро изцяло възстановено с европейски средства село с типични каменни къщи

- 19,00 - 21,00ч. - Вечеря на блок маса.

05.03.2018 - ПОНЕДЕЛНИК

09:00 ч. - Отпътуване от Тасос.
- Посещение на археологичните разкопки на древния град Филипи, наречен на Филип Македонски. В близост проповядвал християнството Апостол Павел и във водите на р. Агитис кръстил първата християнка в Европа.
- Пристигане в София вечерта.
Програмата на фотоекскурзията може да претърпи промени в зависимост от снимачните условия или промяна на фериботното разписание!

СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Краен срок за записване - 14 февруари 2018 година.
Краен срок за плащане - 15 февруари 2018 година.
Желаещите да участват във фотоекскурзията, трябва да попълнят онлайн формата за записване и в тридневен срок да направят предплащане в размер на поне 50% от таксата за участие, след което ще получат потвърждение, че заявката им е приета.

КРАЕН СРОК за записване и заплащане на 100% такса участие: 15 февруари 2018 год., или до изчерпване на местата.

Записването може да стане ТУК!

Цена за участие - 299 лв.
Цената е за настаняване в двойна и тройна стая. Настаняването в тройна стая се прави при желание на участника и в краен случай. При настаняване на сам човек в стая доплащането е 90 лв. на човек за целия период на пленера.

Цена за деца до 12 г. - 200 лв.

Плащане:
по банков път по сметка:

"СТИЛ ТРАВЕЛ" ЕООД
Про Кредит Банк, клон Младост
IBAN:BG61PRCB92301015455824
BIC:PRCBBGSF
или в брой в офиса на туристическа агенция Стил Травел - София, бул, "Васил Левски" 8.

ЗАПЛАЩАНЕТО НА 100% ОТ СУМАТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВЪРШИ ДО 15 ФЕВРУАРИ 2018 год!

Цената включва:
- Фотографски съвети от лектори фотографи за местата и подходящото време за заснемането на добри кадри по маршрута на пленера - с нас ще пътуват Галя Велева - algaivel и Светослав Драгиев
- Екскурзоводско обслужване по време на целия маршрут - с нас ще пътуват Боби и Албена от Стил Травел
- Транспорт с лицензиран автобус
- 3 нощувки със закуски на блок маса в Комплекс BLUE DREAM PALACE 4* на остров Тасос
- 3 вечери на блок маса в Комплекс BLUE DREAM PALACE 4*
- Ползване на закрит басейн с джакузи в хотела
- Гранична такса за автобуса
- Пътни и паркинг такси
- Всички фериботни такси и билети
- Пътни и гранични такси

Цената не включва:
- Входни такси на посещаваните обекти
- Наем на автомобил или мотопед
- Обеди
- Лични разходи
- Медицинска застраховка за 2000 евро: 5лв. - до 65г., 7лв. - до 70г., 9лв. - до 75г.

Преференции:
- Всеки участник получава персонален бадж удостоверяващ участието му в пленера.
- Възможност за тестване на избрани модели обективи, светкавици и фотоапарати Sigma, чанти и раници Lowepro за травъл фотографи, стативи и аксесоари Joby и ремъци BlackRapid по време на фотоекскурзията - с предварителна заявка.
- Възможност за използване на преносимо осветление с автономно захранване Dedolight Ledzilla, по време на фотоекскурзията.
- Талон за отстъпка за продуктите предлагани от партньорите на Сдружение „Фотоклуб Осмо изкуство".
- Всички участници в пленерите на фотоклуб "Осмо изкуство" получават право да поръчат безплатно клубна карта осигуряваща преференции за участие в клубните мероприятия и при покупка на фототехника от www.photo-shop.bg.
5% отстъпка от туристическите продукти предлагани ТО "Стил Травeл".
* Демонстрационната техника ще бъде раздадена на участниците, заявили предварително такава, на 02.03.2018 г. в автобуса, като е необходимо да се върне най-късно до пристигането в България на 05.03.2018 г.
** Продуктите на Sigma, Lowepro, Joby, Blackrapid и Dedolight са предоставени за фотоекскурзията с любезното съдействие на фирма Фотографски системи ООД. Всички демонстрационни продукти ще могат да бъдат закупени от участниците след фотоекскурзията при преференциални условия.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Всеки участник трябва да притежава лична карта с валидност 6 месеца след пътуването.
- При пътуване на деца до 18 години без родители или само с един родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител(и), че му разрешава(т) да напусне границите на България. Разрешението трябва да бъде на български език (оригинал и копие).

Авторски права:
- Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на фотоекскурзията запазват правото да ползват снимките от нея с цел популяризирането и, и реклама на клуба.
Забележка:
- Организаторите си запазват правото на промени в програмата с цел подобряването на организацията и качеството на фотоекскурзията.

За повече информация:
- Сдружение "Фотоклуб Осмо изкуство" - 02 444 26 61
- ТА „Стил Травел" - 02 963 58 39

Фотография:
- Светослав Драгиев - Сдружение "Фотоклуб Осмо изкуство"
- ТА "Стил Травел"
- ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100001170/27.02.2017г. „ЗД Евроинс” АД
- Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).”

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Тасос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Тасос |  3 Март 2024 - Гърция |  3 Март 2024 - Тасос

Избрани оферти