Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

ИСТАНБУЛ- ПРАЗНИК НА ЛАЛЕТО

Номер на оферта

/

187847

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
– транспорт с туристически автобус
– 2 нощувки със закуска в хотел **/***;
– панорамна обиколка и посещение на азиатската част на Истанбул;
– застраховка “Помощ при пътуване в чужбина”;
– водач придружител.

Цената не включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
– транспорт с туристически автобус
– 2 нощувки със закуска в хотел **/***;
– панорамна обиколка и посещение на азиатската част на Истанбул;
– застраховка “Помощ при пътуване в чужбина”;
– водач придружител.

Програма на пътуването

1 ден (07.04.2017) Отпътуване от Пловдив в 01.00 ч. Нощен преход.

Сутринта пристигане в Истанбул – мегаполис, бивша столица на три империи, прочут с древното си минало.
Обзорна обиколка на Истанбул с лицензиран екскурзовод на български език – единствен град в света, разположен на два континента. Пристигане в кв. Султанахмед – посещение на Синята джамия; хиподрума – колоната на Константин, Египетския обелиск, змийската колона, фонтанът на Вилхелм ІІ; двореца ,,Топ Капъ’’ (дава се информация за двореца, без да се посещава); църквата ,,Света София’’(дава се информация, без да се посещава). По въжения мост над Босфора се преминава в азиатската част на Истанбул. Отново по въжения мост туристите се връщат в Европейската част на Истанбул. Посещава се Българската екзархия. Настаняване в хотел.

По желание: Възможност за разходка с корабче по Босфора,небостъргача“ Сапфир“ и „Двореца“ Долмабахче.

Пешеходна разходка с екскурзовод до парка Гюлхане, част от дворцовата градина на двореца Топъ Капъ. След обед свободно време за шопинг с възможност за индивидуално посещение на Капалъ Чарши, подземната византийска цистерна „Йеребатан”, музея ,,Св.София’’, двореца ,,Топ Капъ’’. Придружава ги водачът на групата. Нощувка.

2 ден (08.04.2017) Закуска. Свободно време за шопинг или туристическа програма по желание с предварително записване (срещу допьлнително заплащане при минимум 30 туристи):
– посещение с местен екскурзовод на двореца ,,Долмабахче’’
– посещение на Принцови острови
– нощен Истанбул (автобусна програма). Включва изкачване с кабинков лифт до хълма Еюп с красива панорамна гледка към Истанбул нощем и посещение на кафене „Пиер Лоти”. Пиер Лоти е псевдоним на френски автор, живял и творил в Истанбул през 19 век. Той обичал често да посещава едно кафене, което се намира на върха на един хълм с гледка към Златния рог. По негово време мястото е било обзаведено с няколко табуретки и печка за варене на турско кафе. Днес кафенето носи неговото име, мебелировката е по- модерна, но все пак запазена в стил от 19 век. Нощувка.

3 ден (09.04.2017 ) Закуска. Освобождаване на хотела.
– отпътуване за МОЛ „Форум Истанбул” с възможност за посещение на аквариума „Turkoazoo” или посещение на “Джурасик парк” – една от най-новите атракции.
Аквариумът „Turkoazoo”, открит през 2009 г., се смята за един от най-големите в Европа. Той заема площ от 8000 квадратни метра. Самият аквариум е построен във формата на риба и приютява 25 000 морски създания, сред които и тигрови акули.
Отпътуване за България.

Допълнителна информация

Необходими документи – задграничен паспорт. За деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето да пътува зад граница – оригинал и 2 копия; 2 копия от акта за раждане.
При необходимост фирмата си запазва правото да разменя местата на посещаваните обекти в зависимист от метериологичните условия и съобръзено със заложените километри. Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси при посещаваните обекти.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Пролет 2024 - Турция |  Пролет 2024 - Истанбул

Избрани оферти