Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

Истанбул и Одрин от В. Търново - Ранни записвания

Номер на оферта

/

223353

Дати & цени

Цената включва

*транспорт с лицензиран автобус категория 3*
*2 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул
*туристическа програма
*екскурзоводско обслужване
*обзорна обиколка на Истанбул
*посещение на MEGA OUTLET VENEZIA
*митнически и магистрални такси
*медицинска застраховка с асистънс на база 5000 евро за лица до 69г. в ЗАД Армеец

Цената не включва

*разходи от личен характер
*обиколка с корабче по Босфора (включва трансфер с автобус до пристанището, лицензиран екскурзовод и 2 часа разходка с кораб) - 20 евро
*посещение на двореца Доламабахче - 30 евро
*дворецът „Топ Капъ” - 25 евро
*базиликата „Св.София”, - 25 евро
*комбиниран билет „Топ Капъ” и „Св.София” - 40 евро
*нощна разходка на Истанбул и небостаргача Сапфир - 10 евро
*SkyRIDE - 4D симулация за полет с хеликоптер - 39 TL /турски лири/
*програма "Златният рог" - 20 евро
*вечерен круиз по Босфора с вечеря и шоу програма - 40 евро (включва трансфер, разходка с кораб по Босфора, вечеря на сет меню (салата, основно ястие по избор - риба, пилешко или телешко с богата гарнитура и десерт), алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, богата шоу програма с ориенталски танци.
*доплащане за медицинска застраховка в ЗК Армеец на база 5000 евро за лица от 70г. до 85г. - 10 лева. Лица над 85г. не се застраховат!
*застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите на ЗАД "Армеец"

Програма на пътуването

4 дни/ 2 нощувки/ 2 закуски

Ранни записвания до 31.05.2018!

1-ви ден: Велико Търново - Габрово - Казанлък - Стара Загора - Истанбул
Отпътуване в 22:00ч. от Велико Търново, Габрово 22:45ч., Казанлък 23:45ч. и Стара Загора 00:30ч. Нощен преход.

2-ри ден: Истанбул
Пристигане около 08:00ч. в Истанбул.
В 8:30ч. обзорна автобусна обиколка на Истанбул „Два континента” /включена в цената/ с местен лицензиран екскурзовод на български език: преминаване покрай двореца „Топ Капъ”, базиликата „Св.София”, Египетския пазар, кулата „Галата”, дворецът „Долмабахче”, преминаване над залива „Златния рог” и по висящия мост над Босфора - навлизане в азиатската част на Истанбул, фото - пауза на брега на Босфора, откъдето се открива красива гледка към европейската част на Истанбул. Пешеходен тур с местен екскурзовод на български език с посещение на: площада Хиподрума трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната /Константиновата колона/ и Синята джамия. Настаняване в хотел. Свободно време или туристическа програма по желание :
Посещение на двореца Долмабахче сарай /срещу допплащане 30 евро/. Долмабахче означава “запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което Султан Ахмед I затрупал, за да построи прекрасния си дворец. Дворецът е служил за официална резиденция на Султаните до 1876г.).
Вечерта по желание и с предварителна заявка: Нощна разходка „ Светлините на Истанбул ‘‘ /срещу доплащане 10 евро/ с местен екскурзовод на български език. Автобусна обиколка с маршрут: крайбрежния булевард на Мраморно море, Сиркеджи, Еминьоню, мост Галата над Златния рог, откъдето се разкрива невероятна гледка към първия въжен мост над Босфора. Посещение на небостъргача „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4”. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. Нощувка /1/.

3-ти ден: Истанбул
Закуска. Свободно време или туристически програми по желание:
Oбиколка с корабче по Босфора 20 евро - (включва трансфер с автобус до пристанището, лицензиран екскурзовод и 2 часа разходка с кораб). Посещение на Египетския пазар. Връщане в хотела.
Програма "Златният рог" - 20 евро: посещение на джамията "Сюлеймание", построена през 16 в. по поръчка на султан Сюлейман Великолепни от архитекта Синан, известен като майстор Манол в България. Разположена на висок хълм към злива Златният рог. Посещение на една от най - старите християнски светини в Истанбул - църквата "Света Богородица Влахернска", датираща от византийско време. Построена е през 5 в. в близост до аязмо - извор с лечебна вода. На съхраняваните в църквата свещени реликви се приписва важна роля в историята на Истанбул. Тук се е съхранявал пояса на Богородица, както и чудотворната и икона. Панорамно пътуване покрай крепостните стени на стария Константинопол до края на залива, където е разположена джамията "Еюп" - посещение на второто най - свято поклонническо място за мюсюлманите след Мека. Пътуване с въжена линия до върха; посещение на едно от най - емблематичните истанбулски кафенета "Пиер Лоти", от където се открива чудесна панорама към целия Златен рог - чудесно място за почерпка с ароматен чай или турско кафе. Панорамно пътуване по брега на Златния рог и покрай българската църква "Св. Стефан" - една от двете оцелели железни църкви в света, мястото на обявяване на българската църковна независимост.
Вечерен круиз по Босфора с вечеря и шоу програма - 40 евро. Потопете се в атмосферата на Ориента, наслаждавайки се на нощните светлини на Босфора - вечеря и напитки без лимит с невероятна шоу програма и ориенталски танци.
Нощувка /2/.

4-ти ден: Истанбул - Одрин - Велико Търново
Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на MEGA OUTLET VENEZIA /включено в цената/. В този аутлет, освен насладата от пазаруването и удоволствието от ниските цени, можете да се разходите романтично с гондола, все едно сте по CANALE GRANDE или да изпиете кафе, като че ли сте на площад SAN MARCO - VENEZIA.
Отпътуване за България с кратък престой в Одрин - Свободно време за шопинг. Отпътуване от Одрин в 16:30 ч. Пристигане във Велико Търново късно вечерта.

Допълнителна информация

Ранни записвания до 31.05.2018:
Възр. в двойна стая - 179 лв
Единична стая - 219 лв
Трети възрастен - 179 лв
Дете до 12г. с 2-ма възрастни - 119 лв

Записвания направени след 31.05.2018 :
Възр. в двойна стая - 199 лв
Единична стая - 239 лв
Трети възрастен - 199 лв
Дете до 12г. с 2-ма възрастни - 139 лв

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Ранни записвания 2024 - Турция |  Ранни записвания 2024 - Истанбул

Избрани оферти