Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пирот

КУПОН В KНЯЖЕВАЦ, СЪРБИЯ, ХОТЕЛ ТИМОК 3***

Номер на оферта

/

216411

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с удобен автобус;

Пътни, гранични такси;

1 нощувка със закуска и 1 вечеря с жива музика и веселба по сръбски, напитки без лимит в хотел Тимок;

Медицинска застрахова на ЗК "Уника" с покритие 2000 евро;

Водач от фирмата организатор.

Цената не включва

Дегустация и винен тур във винарна Малча: 5 евро

Разходи от личен характер и входни такси в туристически обекти.

Програма на пътуването

Период: 10.03.2018 - 11.03.2018


1 ден: София - Пирот - Княжевац

Отпътуване в 08:30 от София за ГКПП Калотина. Пристигане в Пирот. Свободно време за разходка и пазар. Отпътуване за Темски манастир „Св. Георги”, женски православен манастир, много добре поддържан от живеещите там монахини. Манастирът е разположен на левия бряг на река Темщица, край село Темска и е част от Нишката епархия. Потегляне в посока Княжевац с кратка фото-пауза по пътя край водопада Бигар. Посещение на църквата Пресвета Богородица в с. Долна Каменица, както и на българския средновековен владетелски комплекс.
Църквата се намира в средата на селището на издигната над левия бряг на река Тимок поляна по стария военен път от Пирот до Видин. Изписана е около 1323 - 1330 г. Построена е като храм във феодалното имение на изпиисания в нея Михаил Шишман или негов близък неуточнен по име български болярин от Видинската област на Царството в края на ХIII началото на ХIV в. След изчезването на останалите постройки след турското нашествие храмът, подобно на известната Боянска църква, става енорийска селска черква. Сега не действа постоянно. Пристигане в Княжевац. Настаняване в хотел Тимок. Пешеходна разходка в гр. Княжевац, града на лозята и качествените вина, интересните традиции и приятелски настроените хора. Княжевац е известен още като „Сръбската Венеция". Колоритният вид на града се дължи на множеството мостове, които свързват бреговете на Свърлишки Тимок и на р. Търговищки Тимок. Княжевчани ги наричат Дървения, Белия, Бетонния и Моста на любовта. Вечеря с неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки и жива музика. Нощувка.

2 ден: Ниш - София

Закуска. Отпътуване за гр. Ниш. Пешеходна разходка в центъра на града: Площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на Ниш, издигнат през 1936 г.; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Националният театър; Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус; дворецът “Бановина”, построена през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Посещение на най-големия търговски център. Свободно време.
Програмата продължава с потегляне от Ниш и кратка спирка в с. Малча. По желание посещение на винарна Малча. Срещу допълнително заплащане ще имате възможност да да се насладите на винен тур, а именно дегустирате различни видове вина приготвени по различни начини, използвани през вековете, ще усетите различни винени епохи. С дегустацията на виното можете да опитате и няколко вида сирена.. Отпътуване за България. Пристигане в София привечер.


Цени:

Цена за възрастен в двойна и тройна стая: 125 лв

Цена за възрастен в единична стая: 150 лв


Необходими документи:
*Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане.
*За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
*За Република Сърбия няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Забележки:
*Туроператорът си запазва право на промени в последователността изпълнението на услугите по програмата
*Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


Условия за резервации:
- Депозит: 30% от пакетната цена при записване
- Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване


"Романтик Холидейз" ООД, притежава удостоверение за туроператорска дейност № 04428 / 28.01.2005 год., Застраховка “Отговорност на Туроператора” № 18 250 1315 0000641203 / 14.01.2019 г. в ЗAД „Армеец”

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Пирот |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Пирот |  8 Март 2024 - Сърбия |  8 Март 2024 - Пирот

Избрани оферти