Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Католически Великден в Рим - самолетна екскурзия - Ранни записвания!

Номер на оферта

/

151923

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Рим на България Ер с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг. на човек;

Самолетен билет Рим-София на Уиз Ер с включени летищни такси и 1 брой ръчен салонен багаж с размери 55х40х23 см до 10 кг на човек;

3 нощувки със закуски в хотел Archimede 4* в центъра на Рим (или подобен от веригата Raeli);

Панорамна обиколка на Рим с местен лицензиран екскурзовод на български език;

Tрансфери летище-хотел-летище;

Медицинска застраховка с покритие 5 000 €

Водач от България

Цената не включва

В цената не е включено – задължително доплащане:

Слушалки по време на пешеходния тур Бароков Рим - 3 EUR на човек (заплащат се при получаването им на място);

Градска такса: 6 € на човек на ден за хотели 4* (заплаща се на рецепция на хотела)

***

В цената не е включено – по желание:

Чекиран багаж до 20 кг за полета Рим-София на Уиз Ер: 68 лв.
ВАЖНО - Ако не заявите чекиран багаж, трябва да се спази условието на Уиз Ер за размер и тежест на багажа и за полета София-Рим (който се изпълнява от България Ер): можете да пътувате двупосочно с 1 бр. багаж с размери 55х40х23 см. и макс. тегло 10 кг.

Посещение на Ватикана и Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език (с включена такса за поименна резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) на турист при минимум 12 записани: 85 лв; за деца и младежи под 18 г.: 65 лв ;

Пешеходен тур "Бароков Рим - Римските площади" с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 15 записани: 30 лв

Полудневна eкскурзия до Тиволи с местен екскурзовод на български език (без включена входна такса за вила "Д`есте") на турист при минимум 15 туристи: 75 лв

Шедьоврите на галерия Боргезе
Вариант 1 - Посещение с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 12 записани: 79 лв за възрастен; за европейски граждани под 18 г.: 40 лв (включва билет за вход с такса за предварителна резервация и екскурзоводско обслужване на български език). Максималният брой туристи по тази услуга е 24.
Вариант 2 - Самостоятелно посещение с предварителна резервация: 35 лв за възрастен; за европейски граждани 18-25 г.: 29 лв ; за европейски граждани под 18 г.: 13 лв (включва билет за вход, такса за предварителна резервация); Тази услуга се предлага като алтернатива на Вариант 1 при по-малко заявки за нея (под 12 записани). Ограничени часове за вход! Моля заявете своевременно!

Билет за самостоятелно посещение на Колизеума и Римския форум (входна такса, такса резервация - възможност за ползване в два поредни дни след валидация): 40 лв за възрастен; безплатно за европейски граждани под 18 г. - без резервация

Застраховка "Отмяна на пътуване" - препоръчителна

Програма на пътуването

КАТОЛИЧЕСКИ ВЕЛИКДЕН В РИМ - самолетна екскурзия с екскурзовод на български език

ДАТА: 30.03. - 02.04.2018 г.

4 дни/ 3 нощувки в хотел 4* в центъра на Рим

----------------------------------------------------

ТОП БОНУС ПРОМОЦИЯ*: БЕЗПЛАТЕН БИЛЕТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА КОЛИЗЕУМА И РИМСКИЯ ФОРУМ!

*Промоцията се прилага за нови резервации, потвърдени от 09.01.2018 г. до 25.01.2018 г. и важи за ограничен брой места! Билетът може да се ползва 2 последователни дни след валидация!

=======================================================

ЦЕНИ - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 25.01.2018 г.:

- ХОТЕЛ 3*:
Възрастен в двойна стая: 765 лв.
Допълнително легло в двойна стая: 755 лв.
Единична стая: 995 лв.


- ХОТЕЛ 4*:
Възрастен в двойна стая: 819 лв.
Допълнително легло в двойна стая: 819 лв.
Единична стая: 1049 лв.

***

РЕДОВНИ ЦЕНИ:

- ХОТЕЛ 3*:
Възрастен в двойна стая: 865 лв.
Допълнително легло в двойна стая: 865 лв.
Единична стая: 1095 лв.

- ХОТЕЛ 4*:
Възрастен в двойна стая: 899 лв.
Допълнително легло в двойна стая: 899 лв.
Единична стая: 1059 лв.

---------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОВА ПЪТУВАНЕ?

А да отидем до Рим и да не видим Папата... е, това няма как да се случи особено по време на ВЕЛИКДЕНСКИТЕ КАТОЛИЧЕСКИ ПРАЗНИЦИ. През 2018 година католици ще честват светлия празник на 31 март.

Най-популярното място по това време в Рим отново щe бъде площад Св. Петър, който се превръща в море от маслинови клонки.

Папата традиционно отслужва тържествената Великденска меса и поздравява вярващите. Хиляди хора се събират там, за да наблюдават празничното му обръщение и обявяването на Възкресението Христово. Ако пък не ви се чака сред тълпата в неделния ден, можете просто да се насладите на утринна разходка в парка на Вила Боргезе, да изпиете чаша гъсто италианско еспресо с вкусен великденски сладкиш от бадемово тесто и да послушате класическа музика на открито, а на обяд - да опитате и традиционното агнешко(abbacchio), присъстващо в менюто на всички местни тратории.

Ще останете очаровани от красотата на сградите и преплитащите се малки улички, от усмивките и от сърдечното отношение на местните хора!


---------------------------------------------------------------

АКЦЕНТИ ПО ПРОГРАМАТА „КАТОЛИЧЕСКИ ВЕЛИКДЕН В РИМ“:

- Най-удобните полетни часове за директни полети: София-Рим: 07:30 08:30 | Рим-София: 14:35 17:35;
- 3 нощувки в централно разположен хотел 4*.
- Панорамна обиколка на Рим с професионален местен екскурзовод на български език, включена в основния пакет;
- Възможност за посещение на Ватикана по време на традиционното поздравително слово на папата;
- Опитен водач по време на престоя - с цялостна грижа за комфорта на туристите!


В Рим по време на Великден - самолетна екскурзия с водач от България!

...с аромат на пролет...


---------------------------------------------------------

ПРОГРАМА:

1 ден – 30.03.2018 (петък)

Среща на летище София. Отпътуване за Рим с директен полет на България Ер в 07:30 ч. до летище Фиумичино, Рим. Трансфер до хотела, разположен в центъра на Рим.

Информационна среща с водача на групата - запознанство, раздаване на карти, първи ориентири в града и упътвания, свързани с възможностите за самостоятелно придвижване с градски транспорт през свободното време.

Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим: Авентинският хълм; арената "Циркус Максимус"; Палатинският хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ООН; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълмът Ескулино с Domus Aurea – златният дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума, Колизеума – най-големият амфитеатър от древноримската епоха, площад "Венеция"; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; паметникът на Виктор Емануил – олтарът на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата "Санта Мария ин Арачели"; сградата на римската община; Капитолийските музеи.

Туристическа програма по желание - Посещение на Ватикана и Ватикански музеи с местен екскурзовод на български език - разглеждане на богатите колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство. В комплекса се помещават 11 музея и 5 галерии с общо 1400 зали, някои от които с безценни колекции на световното изкуство. Ватиканските музеи са основани през 16 в. от Папа Юлий II.

Първият експонат, изложен в музея, е скулптурата "Лакоон и синовете му", шедьовър от I век пр.н.е. Във Ватикана ще посетим емблематичната „Сикстинска капела”, където пред нас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от уникалните стенописи на Микеланджело (в Сикстинска капела до днес се провежда изборът на нов папа), четирите „Стаи на Рафаело”, Залата на географските карти (от XVI в.), Апостолската библиотека, Залата с гоблените и много други.

Свободно време.
Нощувка.
 

2 ден – 31.03.2018 (събота)

Закуска.

Туристическа програма по желание - "Римските площади - Бароков Рим" с местен лицензиран екскурзовод на български език - артистичният площад “Навона” с трите прословути скулптурни шедьовъра - фонтана на “Четирите реки”, на Моро и на Нептун; площад Ротонда и уникалната сграда на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; централната търговска улица Via del Corso; магнетичния фонтан “Треви” - шедьовър на бароковата архитектура; площад “Испания” с фонтана Barcacha, проектиран от великите Bernini, Испанските стълби, църквата „Санта Тринита дей Монти” с откриващата се от нея прекрасна гледка към целия град.

Туристическа програма по желание следобяд: Полудневна екскурзия до Тиволи – малко средновековно градче, някогашна резиденция на древните римски аристократични семейства и императори, родно място на много художници и музиканти. Посещение на вила "Д`есте", прочута със своите градини, включени в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Свободно време.
Нощувка.
 

3 ден – 01.04.2018 (неделя)

Закуска.
Свободен ден.

Можете да се присъедините към множеството хора, които се събират на този ден на площад Св. Петър, за да станат част от празничната атмосфера, да чуят обръщението на Папата и обявяването на Възкресение Христово или да се разходите в живописния парк Боргезе, където се намира панорамната тераса Пинчио и зоологическата градина на Рим.

Друга идея за деня е разходка в романтичния квартал Трастевере и средновековните му калдаръмени улички, където можете да се насладите на чаша гъсто италианско еспресо с вкусен великденски сладкиш от бадемово тесто, а в местните "тратории" ще имате възможността да опитате и традиционни домашни специалитети.

Туристическа програма по желание - Шедьоврите на галерия Боргезе с местен екскурзовод на български език (Галерия „Боргезе” е един от най-популярните музеи в Рим,  изграден в началото на XVII век от архитекта Фламинио Понцио по поръчка на Шипионе Боргезе – племенник на папа Паоло V и страстен колекционер на произведения на изкуствата. Днес в уникалната галерия има над 560 картини и скулптури от известни майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и много други).

Свободно време.
Нощувка.
 

4 ден – 02.04.2018 (понеделник)

Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време.
Трансфер от хотела до летището за полет до София в 14:35 ч. Отпътуване за България.

--------------------------------------------------------

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:

30.03.2018 София-Рим (Фиумичино) 07:30 - 08:30
02.04.2018 Рим (Фиумичино)-София 14:35 - 17:35

========================================================

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- валидна лична карта с 6-месечна валидност от датата на отпътуване;
- няма здравни и медицински изисквания

Национална валута на Италия – евро (EUR); 1 лв = 0,52 EUR


НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 човека.

---------------------------------------------------------

ХОТЕЛ ПО ПРОГРАМАТА:

Хотел ARCHIMEDE 4* се намира на 150 метра от спирка Термини. Базиликата Санта Мария Маджоре е на 10 минути пеша.

Фонтанът Треви е на 20 минути пеша. Колизеумът и Испанските стълби също са лесно достъпни пеша или с метро на съответно на 2 и 3 спирки.

Стаите разполагат с телевизор, малък хладилник, самостоятелна баня със сешоар. В общите части има безплатен Wi-Fi достъп.

Настаняването е в хотел от веригата Seb Raeli 4*: http://raelihotels.it/en/home, разположени в центъра на Рим, на пешеходно разстояние от гара Термини. Всички хотели са близо един до друг и са равностойни като обзавеждане и ниво на услугите. Стаите са с климатик, ТВ, баня с душ и тоалетна и са комфортно обзаведени.

=======================================================

* Информация за входни такси за обекти, които се посещават по желание:

Входна такса за криптата на базиликата Сан Клементе: (10 EUR);
Входна такса за купола на катедралата "Св. Петър" (8 EUR);
Входна такса за вила "Д`есте" (8 EUR) в Тиволи;
Градски транспрот в Рим (1,5 EUR - еднопосочен билет, 7 EUR карта за 24 часа)

***

* Информация за билети и карти за градски транспорт Рим:

- Еднократен билет, валиден за цялата градска мрежа и за ползване до 100 мин.: 1,50 евро. При валидиране на билета в метрото, той не може да се ползва втори път за вход в метро, но е валиден за ползване в автобуси или трамваи в рамките на 100-те минути след валидацията
- Карта за 1 ден за цялата градска мрежа: 7 евро

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Великден 2024 - Италия |  Великден 2024 - Рим

Избрани оферти