Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кушадасъ

Кушадасъ, Ефес, Памуккале от Варна и Бургас. Потвърдена 22.02.18!

Номер на оферта

/

217749

Дати & цени

Цената включва

-> транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
-> фериботни, пътни и гранични такси в двете посоки;
-> 3 нощувки в Кушадасъ в хотел 3/4*;
-> 3 закуски и 3 вечери в съответния хотел;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.

Цената не включва

- застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст 70-84.99 г. – 10.00 лв.; лица над 85 г. не се застраховат;
- единична стая – 75.00 лв.;
- разходи за http://www.nasamnatam.com/clients/offeradd.phpградски транспорт;
- екскурзия до Памуккале, древния град Хиераполис и извора на Клеопатра – 80.00 лв./40 € включва: автобусен трансфер, местен екскурзовод на български език, обяд (без напитки), входни такси за варовиковите тераси и руините на древния град Хиераполис (таксата за извора на Клеопатра не е включена в цената).
- екскурзия до древния град Ефес, къщата на Дева Мария и Храма на Артемида – 80.00 лв./40 € включва: автобусен трансфер, местен екскурзовод на български език, входни такси за посещаваните обекти и паркинг.
- екскурзия до селцето Шириндже – 20.00 лв./10 € включва: автобусен трансфер, паркинг
- посещение на шопинг център Сьоке – 10.00 лв./ 5 € включва: автобусен трансфер, паркинг
** Възможни са промени в цените на допълнителните мероприятия, зависещи от агенцията партньор от турска страна или промени на входните такси от Турското Министерство на туризма! **

Програма на пътуването

КУШАДАСЪ – ДОМА НА ДЕВА МАРИЯ – ЕФЕС – ПАМУККАЛЕ
с тръгване от Варна и Бургас

4 дни / 3 нощувки със закуски и вечери

Дата: 22.03.3018; 19.04.2018; 24.05.2018

Цена на човек в двойна стая при отпътуване от гр. Бургас: 179 лв./ гр.Варна: 208 лв.

ПРОГРАМА
1-ви ден:
Отпътуване в 02.30 ч. от Варна, ул. "Антим I""; в 05.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х.„Булаир”. Преминаване през ГКПП М.Търново - Дерекьой. Пътуване през Р.Турция – преминаване с ферибот през протока Дарданели, почивки по живописното турско егейско крайбрежие. Пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел 3/4* в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден:

Закуска. Свободно време в Кушадасъ или по желание и срещу заплащане полудневна екскурзия до Ефес, храма на Артемида и дома на Дева Мария. Отпътуване и разглеждане на Ефес – един от най-известните градове на античността. Разгледане на храма на Артемида – едно от чудесата на света. Посещение на къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си.
След обед свободно време или по желание и срещу доплащане посещение на християнското селце Шириндже, което наподобява българско възрожденско село и където може да опитате плодово вино и домашни гозби или по желание и срещу доплащане посещение на шопинг център в Сьоке. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден:

Закуска. Свободно време в Кушадасъ или по желание и срещу заплащане еднодневна екскурзия до природния феномен Памуккале. Разглеждане на античния град Хиераполис и Памуккале. Тектоничните движения в падината на река Мендерес създават множество земетресения, в следствие на които се получават множество минерални извори, съдържащи голямо количество варовик - така се е образувал Памуккале. Природния феномен има ослепителна белота и оттам идва и името на Памуккале - "замък от памук". Клеопатра е посещавала това място и ако искате можете да се потопите в нейния извор (таксата за извора на Клеопатра не е включена в цената). Точно минералната вода е причината за възникването на това място на античния свещен град Хиераполис и превръщането на Памуккале в най-стария балнеологичен курорт на света. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България. Почивка по пътя. Преминаване на протока Дарданели с ферибот, на ГКПП М.Търново-Дерекьой и преди и около полунощ пристигане в Бургас и Варна.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кушадасъ |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кушадасъ |  Уикенд почивка - Турция |  Уикенд почивка - Кушадасъ

Избрани оферти