Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ливърпул

Ливърпул- градът на футбола и Бийтълс

Номер на оферта

/

229883

Дати & цени

Цената включва

Пакетните цени са на човек в двойна стая и включват:
- самолетен билет с авиокомпания Уиз Еър и летищни такси
- 3 нощувки със закуски в хотел кат.3*/4* широк център
- медицинска застраховка

Цената не включва

Цените не включват:
- Багаж за чекиране/заплаща се по желание в зависимост от теглото - 10/20кг;
- Приоритетно качване и втори ръчен багаж от 10кг, с размери 55х40х23см;
- Допълнителни екскурзии;
- Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени такива. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.
- трансфер летище-хотел-летище

Програма на пътуването

С директен полет от Варна
6 – 9 септември 2019
/Индивидуална програма/

Хотел 3* от 359 евро/703 лева
Ливърпул е бил едно от най-важните търговски и миграционни пристаща във Великобритания. Сега е един модерен и бързоразвиващ се град. Интересна част на града са старите докове. Тук модерният Музей на Ливърпул проследява корените на града, докато галерията „Тейт Ливърпул“ представя модерно изкуство от цял свят. Докът „Роял Албърт“ е известен с търговския център Liverpool ONE и е дом на музея Beatles Story. Тук можете да научите всичко за най-ценния музикален квартет в Ливърпул или да направите мистериозна обиколка на всички места, свързани с великолепната четворка. От домовете и училищата им до Пени Лейн и Строубъри Фийлдс, центърът на града е пълен с места, които са вдъхновили някои от техните най-запомнящи се песни. И ако това не ви е достатъчно, можете да гледате някоя група на живо в легендарния клуб „Каверн“, където Бийтълс често са свирили още преди да станат световно известни... Край града се намира и голямото летище, кръстено на незабравимия член на бандата след неговата смърт - Джон Ленън. За много хора Ливърпул не е само синоним на музиката, но и на футбола. Ако успеете да се снабдите с билети, не пропускайте да гледате мач на Анфийлд, дома на ФК „Ливърпул“, или, ако не успеете, направете обиколка на музея на клуба, за да научите всичко за историческите му постижения.

Пакетните цени са на човек в двойна стая и включват:
? самолетен билет с авиокомпания Уиз Еър и летищни такси
? 3 нощувки със закуски в хотел кат.3*/4* широк център
? медицинска застраховка

Цените не включват:
? Багаж за чекиране/заплаща се по желание в зависимост от теглото - 10/20кг;
? Приоритетно качване и втори ръчен багаж от 10кг, с размери 55х40х23см;
? Допълнителни екскурзии;
? Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени такива. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.
? трансфер летище-хотел-летище

Примерна програма
1-ви ден: 6 септември
Полет от Варна в 15.15ч. Пристигане в Ливърпул в 17.10ч./летище Джон Ленън/. Придвижване до хотела. Настаняване. Свободно време за разходка и вечеря в местен ресторант.Нощувка.

2-ри ден: 7 септември
Закуска. Свободно време. Препоръчваме Ви да направите панорамна обиколка на Ливърпул с двуетажен автобус с аудиогид на основните европейски езици. Автобусът спира на основните забележителности. Или просто да се разходите из града.
Албърт док е една от най-големите забележителности-това е първият док във Великобритания. Заобиколен е от стари сгради във английски стил. Днес тук е развлекателна зона с много музеи, бутици, кафета и ресторанти.
Не пропускайте възможността да видите двете катедрали-католическата и англиканската. Англиканската катедрала, дело на Джайлс Джилбърт Скот, е построена от червен пясъчник в неоготически стил в периода 1902 г.–1978 г. и е най-голямата на Острова. Кулата ? е с височина 110 м и от нея се разкрива гледка към града и околностите. Католическата общинска катедрала е завършена през 1967 г., и е дело на сър Едуин Лютиен, и се приема, че е по-голяма от Св. Петър в Рим. Нощувка.

3-ти ден: 8 септември
Закуска и ден за разходка из Ливърпул.
Препоръчваме Музеят Меритайм, който показва историята на имиграцията към Америка, както и интересна информация за трите известни кораба, тръгнали оттук-Титаник, Лузитания и Забравена императрица.
Не пропускайте посещението на Музея на Бийтълс, както и стадиона Анфийлд и музея на футболния клуб на Ливърпул. Клубът предлага специален автобус, който тръгва от Албърт док всеки час.
Можете да завършите денят с круиз по река Мърси или да посетите някой от многобройните местни пъбове. Нощният живот на града също не е за подценяване. Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела до 12 ч. Свободно време за разходка следобеда,придвижване до летището. Полет за Варна от летище Ливърпул – Варна 17:40ч. – 23:25ч.

Условия за записване и начин на плащане: Депозит 50% от стойността на пакета.
Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване. Необходими документи за записване: валидна лична карта/паспорт. За деца, ненавършили 18год., пътуващи с единият родител се изисква нотариално-заверено пълномощно.
Заб.: Цената е валидна за ранни записвания до изчерпване на местата и се препотвърждава при конкретната резервация.

Тагове

Оферти - Великобритания |  Оферти - Ливърпул |  Екскурзии - Великобритания |  Екскурзии - Ливърпул |  Оферти от Варна - Великобритания |  Оферти от Варна - Ливърпул

Избрани оферти