Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Майски празници във Виенa с аромат на пролет и виенско кафе: 04.05.2018 г.

Номер на оферта

/

134166

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Виена - София с директен полет на България Ер с вкл. летищни такси и чекиран багаж до 23 кг;

3 нощувки със закуски в хотел Enziana 3* (или подобен);

Пешеходен тур "Стара Виена: Хофбург и Императорската съкровищница"* с местен екскурзовод на български език;

Трансфери летище-хотел-летище;

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 5 000 евро

Цялостна организация с обслужване на български език


*За посещение на Съкровищницата на място се заплаща входна такса: 12 € на турист. За деца и младежи до 19 години входът е безплатен;

Цената не включва

Разходи за градски транспорт, на място - 2.40 EUR (еднопосочен билет); 8 EUR (карта за 24 часа); 14,10 EUR (карта за 48 часа) или 17,10 EUR (карта за 72 часа); Възможно е закупуване на електронна карта от България: 19 €/ 37 лв на турист; (Този тип карта е поименна, не може да се преотстъпва на друго лице и е с фиксирана 72-часова валидност за цялата градска мрежа на Виена; В цената е включена административна такса в размер на 1,90 €);

Градска такса - ако бъде обявена такава (заплаща се на рецепция на хотела);
Допълнителни екскурзии /по желание, със заявка и плащане от България/:

"Дворецът Шьонбрун - величието на Хабсбургите" при минимум 8 записани туристи: 67 лв за възрастен; 60 лв за деца от 6 до 17,99 г. (цената включва входна такса и обслужване на български език от местен лицензиран екскурзовод); Ползва се градски транспорт; Продължителност на тура: около 2 ч.

Автобусна екскурзия "Виенска гора - природа и история" - езерото Зеегроте, манастира Хайлиген Кройц и гр. Баден при минимум 10 туристи: 90 лв на човек (Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, лицензиран автобусен транспорт; Цената не включва: входна такса за подземното езеро Seegrotte с включена кратка разходка с лодка - заплаща се на място: 11 € за възрастен; 8 € за деца 4-13,99 г.;

Билети на атракции /по желание, със заявка и плащане от България/:

Билет за класически концерт с произведения на Моцарт и Щраус в концертна зала Wiener Kursalon - Цена: Кат. A - 69 €/ Кат. B - 59 €/ Кат. C - 45 €; Начало: 20:15 ч. (Цената включва: билет в избраната категория - според отдалечеността на мястото спрямо сцената; Цената не включва: транспорт до концертната зала, която се намира в центъра на Виена).

____________________________________________________
!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени в България заедно с резервирането на туристическия пакет.

Програма на пътуването

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ ВЪВ ВИЕНА
самолетна екскурзия с водач от България

4 дни/3 нощувки със закуски в хотел Enziana 3* в центъра на Виена

ДАТА: 04.05. - 07.05.2018 г.


ЦЕНИ:
Възрастен в двойна стая: 899 лв.
Допълнително легло за трети възрастен в двойна стая: 879 лв.
Допълнително легло за деца 0-11,99 г. на допълнително легло: 859 лв.
Доплащане за единична стая: +350 лв.

================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА

Enziana Hotel Vienna е разположен на търговска улица Rennweg, в близост до магазини, кафенета, дрогерии и ресторанти. Хотелът се намира на пешеходно разстояние от Операта и пешеходната зона в Стария Град - Кернтнер Щрасе, както и в непосредствена близост до двореца Белведере и ботаническата му градина. Разполага със 165 стаи със собствен санитарен възел, сателитна телевизия, телефон. Закуската е на бюфет в ресторанта на хотела, в който се предлага също обедно и вечерно меню.

================================================================

ПРОГРАМА

1 ден – 04.05.2018 (петък)

Среща на летище София /Терминал 2/. Отпътуване за Виена с директен полет на България Ер в 11:55 ч.
Трансфер до хотела. Настаняване.

Пешеходен тур "Стара Виена: Хофбург и Императорската съкровищница" с екскурзовод на български език. Разходката включва разглеждане на основните забележителности, разположени в Стария Град на Виена.

Централните пешеходни улици Кертнер Щрасе и Грабен, които се пресичат при символа на Виена - катедралата Щефансдом, ще ни изведат до впечатляващия комплекс Хофбург, състоящ се от паркове и сгради от историческо значение - дворцовата градина с къщата на пеперудите и паметника на Моцарт, Националната библиотека, Императорската съкровищница, музея на императрица Сиси, етнографския музей, музея с колекции от оръжия и музикални инструменти, Кралската капела - седалище на Хора на виенските момчета и испанската школа по конна езда, където белите жребци липицани изпълняват елементи на висша дресура под звуците на произведения на Моцарт и Щраус.

Дворцовият комплекс "Хофбург" е разположен в сърцето на Стара Виена и е бивша резиденция на Хабсбургите до 1918 г., а днес - седалище на австрийския федерален президент. Ще посетим Императорската съкровищница в „Хофбург“, където се съхранява най-значимата колекция от светски и църковни съкровища, свързани с повече от хиляда години от историята на Европа - короната на император Рудолф II, символите на властта на Свещената римска империя – короната, имперският скиптър и Копието на съдбата, за което се носи преданието, че онзи, който го притежава, ще завладее света.
Нощувка.



2 ден – 05.05.2018 (събота)

Закуска.

По желание /с доплащане/: Пешеходен тур "Дворецът Шьонбрун - величието на Хабсбургите" с екскурзовод на български език - Шьонбрун е любимата резиденция на императрица Мария Терезия. Интериорът в двореца е подобаващо величествен - с изрисувани тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти. Паркът към двореца е по френски образец - с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтани.

Към комплекса принадлежат още панорамната площадка на Мария Терезия - “Глориет”, Къщата на палмите и най-старата в света зоологическа градина. Като един от най-добрите образци на архитектурните стилове рококо и барок, Шьонбрун е включен от 1996 година в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство.

Императорската резиденция впечатлява с величието си, със запазената атмосфера от времето на Хабсбургите, както и с огромния си парк, в градините на който често се провеждат класически концерти или тематични сезонни базари.

След приключване на тура, можете да посетите самостоятелно и Vienna Zoo - най-старата и красива зоологическа градина в света, разположена в парка на двореца.По желание /с доплащане/: Класически концерт с произведения на Моцарт и Щраус в една от големите концертни зали на Виена. (Начало: 20.15 ч.)
Нощувка.



3 ден – 06.05.2018 (неделя)

Закуска. Свободно време.

По желание следобяд /с доплащане/: "Виенска гора - природа и история" - подземното езеро Зеегроте, манастира Светия Кръст и град Баден /Продължителност: около 4 часа/.

Екскурзията ще ви запознае с някои от най-интересните забележителности на юг от Виена - в красивата планина Виенска гора. Преминавайки през малки китни градчета с впечатляващи пейзажи, ще стигнем до най-голямото подземно езеро в Европа - Зеегроте, чиито галерии до 1912 г. били използвани за добив на гипс, а по време на Втората Световна война - за тайно производство на самолетни части за военните изтребители.

Следвайки водача, ще преминем по всекидневния маршрут на миньoрите, ще видим запазени предмети от бита на работниците, конюшните, параклиса на Света Барбара, както и модел и оригинални части от един от първите самолети-изтребители Heinkel. Днес галериите на бившите мини се използват за провеждане на акустични концерти, а също и като декор за снимки на големи филмови продукции.

Неусетно ще се спуснем на 60 м. дълбочина за кратка разходка с безшумна електрическа лодка по приказно осветеното езеро. Екскурзията продължава с посещение на средновековния действащ цистерциански манастир Светия Кръст /Heiligen Kreuz/, който пази гробовете на последните представители на династията Бабенберг. В светата обител ще разгледаме чумната колона и бароковата църква, разположена в основния двор.

След кратка пауза, по време на която можете да посетите манастирската "лафка", където се продават ръчно изработени сувенири и произведеното от самите монаси домашно вино, ще продължим към гр. Баден.

Романтичната долина Хеленентал ще ни "заведе" до някогашната ловна вила Майерлинг, в която австрийският престолонаследник принц Рудолф и баронеса Мария Вечера намират своята трагична гибел през 1889 г.

В гр. Баден, основан още от римляните, а днес - известен скъп курорт, прочут с термалните си извори и казиното, ще разгледаме основните забележителности, разположени в елегантната пешеходната зона в центъра на града.
Нощувка.



4 ден - 07.05.2018 (понеделник)

Закуска. Освобождаване на стаите до 11 ч.
Трансфер от хотела до летището за директен полет на България Ер до София в 21:30 ч.


* Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.

================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

При записване се изисква внасяне на депозит в размер на минимум 30% от крайната сума по резервацията, доплащането е до 30 дни преди датата на заминаване.

Полетно разписание - австрийски авиолинии:
OS 796 28APR SOF-13:40 VIE-14:15
OS 797 01MAY VIE-15:20 SOF-17:50

================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ И АТРАКЦИИ ПО ЖЕЛАНИЕ /заплащане - в България, свързани са с предварителни резервации/:

Пешеходен тур "Хофбург и Стария Град" при мин. 10 записани туристи: 39 лв на турист. (Цената включва разглеждане на обекти в Стария Град на Виена и Хофбург с местен лицензиран екскурзовод на български език). Ползва се градски транспорт.
*За посещение на Императорската съкровищница на място се заплаща входна такса: 9 € - при над 10 пълноплащащи туристи или 12 € - при под 10 плащащи туристи. За деца и младежи до 19 години входът е безплатен;
"Дворецът Шьонбрун - величието на Хабсбургите" при минимум 15 туристи: 55 лв за възр.; 45 лв за деца 2-17,99 г. (Цената включва входна такса за разглеждане на залите на двореца, екскурзоводско обслужване на български език). Максималният брой туристи по тази услуга е 40. Ползва се градски транспорт.
Билет за класически концерт с произведения от Моцарт и Щраус в концертната зала Wiener Kursalon
Цени: Кат. VIP - 99 €/ Кат. A - 69 €/ Кат. B - 59 €
Цената на билета се определя от отдалечеността на местата спрямо сцената.
Билетите категория VIP включват освен място (на I-ви или II-ри ред) още: книжка с програмата, чаша шампанско през антракта, специално CD с музиката на Йохан Щраус.
Цената не включва транспорт до концертната зала, която се намира в центъра на Виена;
"Виенска гора - природа и история" - езерото Зеегроте, манастира Хайлиген Кройц и гр. Баден при минимум 15 туристи: 72 лв на човек (Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, лицензиран автобусен транспорт; Цената не включва: входна такса за подземното езеро Seegrotte с включена кратка разходка с лодка - заплаща се на място: 11 € за възрастен; 8 € за деца 4-13,99 г.. При група над 20 човека: 7,50 € за турист;

Разходи за градски транспорт, на място - 2.20 EUR (еднопосочен билет); 7,60 EUR (карта за 24 часа); 13.30 EUR (карта за 48 часа) или 16,50 EUR (карта за 72 часа);

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени в България заедно с резервирането на туристическия пакет.

================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

================================================================

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Майски празници - Австрия |  Майски празници - Виена

Избрани оферти