Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Великден 2024 във Виена със самолет

Номер на оферта

/

241048

Дати & цени

03 май 2024 г. - Цена от 1299 лв.

Цената включва

--Самолетен билет за директен полет София - Виена - София на авиокомпания Раян Ер с включени летищни такси;
--Малък салонен багаж с макс. размери 40x20x25cm - поставя се под седалката;
--Голям салонен багаж до 10 кг. с макс. размери 55x40x20 см - поставя се в багажното отделение над седалката;
--Трансфер летище - хотел – летище;
--3 нощувки със закуски в хотел 3* (Admiral или подобен) или 4* (K+K Maria Theresia или подобен)
или
--4 нощувки със закуски в хотел 3* (Leonardo Hotel Vienna или подобен) или хотел 4* (Mercure Wien Westbahnhof 4* или подобен);
--Туристическа програма "В сърцето на Стара Виена" с местен екскурзовод на български език;
--Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД";
--Разходка до Виенския Пратер;
--Водач от България;

Цената не включва

-Горивна такса - обявява се 21 дни преди всеки полет и се заплаща задължително;
-Ползване на слушалки по време на пешеходните екскурзии: 3 € на човек на ден;
-Чекиран багаж до 20 кг двупосочно: 176 лв
-Доплащане за съседни места в самолета двупосочно: 69 лв на турист;
-Градска такса - ако бъде обявена такава (заплаща се на рецепция на хотела);
-Застраховка "Отмяна на пътуване" – може да се сключи до 5 работни дни след резервация;
-Разходи за градски транспорт;
-Допълнителни услуги/ екскурзии по желание /със заявка и заплащане от България/:

--Електронна поименна карта за градски транспорт за 72 часа - цялата градска мрежа (заявява се само от България): 40 лв на турист (не може да се преотстъпва; представя се задължително с лична карта при проверка в превозното средство; Цената включва административна такса).

--"Величието на двореца Шонбрун" с местен екскурзовод на български език при мин. 16 записани (включена входна такса): 89 лв за възрастен; 59 лв за деца и младежи до 17,99 г.;
--"Хофбург - музея на Сиси и императорските апартаменти" с местен екскурзовод на български език при мин. 16 записани (включена входна такса): 89 лв за възрастен; 59 лв за деца и младежи до 17,99 г.;
--"Изкуство в двореца Белведере" с местен екскурзовод на български език при мин. 12 записани (включена входна такса): 99 лв за възрастен; 69 лв за деца и младежи до 17,99 г.;
--Билет за класически концерт с произведения на Моцарт и Щраус: Кат. B - 65 €/ 127 лв.; Кат. A - 79 €/ 155 лв; Кат. VIP - 110 €/ 215 лв;
--Дневен круиз по Дунав с включен десерт - ябълков щрудел - 89 лв на турист;
--Посещение на Austrian Dinner Show - Вечеря с шоу програма (тристепенно меню, музикална шоу програма с оперетни песни и танцови изпълнения, такса резервация): 160 лв на човек;

Програма на пътуването

ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕНА ЗА ВЕЛИКДЕН 2024
Самолетна екскурзия до Виена с 3 нощувки или 4 нощувки
Дати: 03.05-06.05.24 / 03.05-07.05.24

==> Великденска ваканция във Виена през май 2024
==> Директни полети до Виена за Великден 2024 (удобни полетни часове)
==> Отлични хотели във Виена в историческия център
==> Топ екскурзовод във Виена на български език
==> Посещение на двореца Белведере, двореца Шонбрун, музея на Сиси, концерти, шоу представления...

Цени, валидни до 10.03.24:
03.05.24 3 нощувки:
При настаняване в хотел 3* (Admiral 3*): 1299 лв
При настаняване в хотел 3* (K+K Hotel Maria Theresia 4*): 1399 лв

03.05.24 4 нощувки:
При настаняване в хотел 3* (Admiral 3*): 1299 лв
При настаняване в хотел 3* (K+K Hotel Maria Theresia 4*): 1439 лв


====================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


====================================================

Програма
ДЕН 1
Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Виена с директен полет в 11:10 ч. Пристигане на летището във Виена в 11:50 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Информационна среща. По желание - разходка до пешеходната зона в Стария Град на Виена. Свободно време.

По желание (с доплащане):
==> Следобеден круиз по река Дунав с традиционен виенски ябълков щрудел със сметана (Продължителност на круиза: 1,15 ч.).

По желание (с доплащане):
==> Посещение на шоу "Austrian Dinner Show" с включена вечеря. (Продължителност на представлението: 2,30 ч.).
Музиканти, певци и темпераментни танцьори представят музикалните съкровища на Австрия в колоритно шоу. Музикалното пътешествие ще ви преведе през различните части на Австрия - от Тиролските планини до Залцбург, през Залцкамергут и Вахау до големия финал във Виена.

Нощувка.

ДЕН 2

Закуска. Среща при рецепция за:

==>"В сърцето на Стара Виена" - пешеходна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език (включена в цената).
Разходка в стария градски център на Виена - част от световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Акценти: Виенската опера, хотел Захер, Албертина, готическата катедрала Св. Стефан, златната чумна колона от 17-ти век, църквата "Св. Петър" - един от най-ярките образци на бароковата архитектура, историческата сладкарница Demel, площад Св. Михаил с едноименната църква. В Хофбург - бивша резиденция на Хабсбургите от 13-ти век до 1918 г., ще видим Националната библиотека и църквата на августинците, Швейцарския двор с Императорската съкровищница, Кралската капела - седалище на хора на виенските момчета, Испанската школа по конна езда, в която белите жребци липицани се обучават да изпълняват елементи на висша дресура под звуците на произведения на Моцарт и Щраус и много други.

Свободно време или допълнителна екскурзия по желание:

==>"Величието на двореца Шонбрун" с местен екскурзовод на български език.
Посещението на двореца Шонбрун - любимата лятна резиденция на императрица Мария Терезия, включва разглеждане на 22 зали, между които Голямата галерия, великолепната Церемониална зала, апартаментите на Франц Йосиф и Елизабет и южните приемни, пред които се простират прочутите градините на комплекса. Част от дворцовия комплекс са и великолепният парк в френски стил, фонтанът на Нептун, панорамната площадка на Мария Терезия „Глориет”, Къщата на палмите и великолепната Виенска зоологическа градина, която е най-старата в света (можете да посетите в свободното време). Като един от най-добрите образци на архитектурните стилове рококо и барок, комплексът Шонбрун е включен в списъка на Световно културно наследство на ЮНЕСКО.

==>Класически концерт с произведения на Моцарт и Щраус в историческата зала Wiener Kursalon, където през 1868 г се е състоял първия концерт на Йохан Щраус.

Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Свободно време във Виена (възможност за посещение на музеи или шопинг) или допълнителна екскурзия по желание:

==>"Хофбург - музея на Сиси и Императорските апартаменти" с местен екскурзовод на български език.
Виенският Хофбург е бил резиденция на австрийските суверени в продължение на повече от 600 години. Музеят, посветен на най-известната императорска двойка на Австрия, ще ни пренесе в автентичната атмосфера на императорския двор от края на 19-и век. Очаква ни вълнуваща разходка в историята с разкази за съдбата и живота на император Франц Йозеф и красивата му съпруга Елизабет - Сиси. Наред с автентично обзаведените апартаменти, в музея ще видим и едни от най-известните портрети на Сиси, както и любопитни лични вещи, представящи официалния и личен свят на прочутото семейство.

==>"Изкуство в двореца Белведере" с местен екскурзовод на български език.
Дворецът Белведере е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Бароковият комплекс е проектиран през 18-ти век от известния архитект Йохан Лукас фон Хилдебрант по поръчка на принц Евгений Савойски и днес принадлежи Националната художествена галерия на Австрия. През красивите градини във френски стил ще стигнем до основната сграда - "Горно Белведере", за да се запознаем с историята на двореца и да видим най-големите шедьоври на майстора на сецесиона - Густав Климт ("Целувката", "Юдит I"), творби на Егон Шиле, Оскар Кокошка, Клод Моне, Реноар, Ван Гог и още много картини на известни художници, представени сред пищния аристократичен интериор.

Нощувка.

ДЕН 4
ВиенаСофия
Закуска. Освобождаване на стаите. Багажът може да се остави за съхранение в стаята за багаж в хотела.

Идеи за свободното време - можете да посетите Виенския Пратер (с удобен градски транспорт). Високото 65 м. виенско колело е символ не само на едноименния парк, но и на целия град. Пратерът предлага на посетителите си всевъзможни атракции за деца и възрастни: екстремни бързи влакчета, музей на восъчните фигури, зала с криви огледала и др. На територията на парка можете да намерите и разнообразни заведения за хранене в атрактивен стил.

Tрансфер до летището. Отпътуване за България с директен полет за София.

Разпределението на туровете в дните от програмата е примерно. Възможни са размествания на екскурзиите в дните от програмата.

Полетно разписание, Ryan Air:
03.05.23 11:10 - 11:50 (София-Виена)
06.05.23 20:00 - 22:35 (Виена-София)
07.05.23 13:30 - 16:05 (Виена-София)
Възможни са промени в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Великден 2024 - Австрия |  Великден 2024 - Виена

Избрани оферти