Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

Мюсюлманските светини в Йерусалим и Обетованата земя

Номер на оферта

/

185477

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София – Тел Авив – София с АК България Еър
- Летищни такси
- Трансфери по програмата
- 4 нощувки със закуски в хотели 3*/4* във Витлеем
- 3 вечери
- Медицинска застраховка за периода на пътуването с Евроинс АД – 5000 евро
- Екскурзовод на български език
- Слушалки по време на беседите
- входни такси за посещаваните обекти

Цената не включва

- такса обслужване - бакшиши – 5 долара на турист на ден (заплащат се в Израел)
- разходи от личен характер

Програма на пътуването

Мюсюлманските светини

Дати на отпътуване: 02.04.2017 г.

Маршрут: СофияТел Авив-Витлеем- Йерусалим-Витлеем – Хеброн – Халхул-Витлеем – Йерихон – Мъртво море-Витлеем – Лод-Рамлла- Тел Авив – Яффо - София

Програма:
1 ден СофияТел Авив
Отпътуване от летище София в 23.20ч Пристигане на летище „Бен Гурион” в 01.50ч. (ранните часове на следващия ден).Отпътуване за Витлеем. Настаняване. Нощувка.

2 ден Витлеем- Йерусалим- Витлеем
Закуска. Отпътуване за Йерусалим и посещение на: Маслиновия хълм, джамията Салман (ал-Фариси), посещение на гроба на Рабиа ал Адавийла. Родена в бедно арабско семейство, тя е била продадена в робство още в ранните и години. След време, освободена, заживява самичка в пустинята. След няколко години се връща при хората, в Басра, и живее сред суфистите. От там и името и, казва се Рабиа ал Адавийа. Аскет, отшелник, девица тя била отдадена единствено на Бога. Преминаване през долината Кидрон и посещение на пещерата „Възнесение Богородично“. Посещение на Стария град на Йерусалим – влизане през Лъвските порти и посещение на джамията Ал Акса и гробът на Наби Сюлейман. “Ал-Акса“ е третият по святост мюсюлмански храм след тези в Мека и Медина. Посещение на „Куполът на Скалата“- там се намира камъкът на възнесението на пророка Мохамед. Това е една от най-старите сгради посветени на мюсюлманството, построен от Династията на Умаидите. Обедна молитва, обиколка на кварталите в Стария град- Еврейски, Мюсюлмански, Християнски и Арменски. Посещение на Стената на плача, храмовия комплекс Божи Гроб. Посещение на Джамията Омар и молитва. Отпътуване за Витлеем. Вечеря. Нощувка.

3 ден Витлеем – Хеброн – Халхул – Витлеем
Закуска. Посещение на историческия център на Витлеем. Посещение на базиликата “Рождество Христово“. Посещение на градът Хеброн. Градът е построен около 4500 г. Пр.Хр. от Ханаанците. Посещение на стария град, посещение и поклонение на гробниците на Авраам, Исаак и Якоб и техните жени. Посещение и време за обедна молитва в джамията Ал Халил. Посещение на прочитата фабрика в Хеброн за изработката на керамични съдове. Отпътуване към град Халхул – следобедна молитва и посещение на гробът на пророк Йона. Връщане в Витлеем. Вечеря. Нощувка.

4 ден Витлеем – Йерихон – Мъртво море
Попътно – при възможност Йерихон:
Закуска. Отпътуване към най-стария град в света- Йерихон. Разположен е на 258 м. под морското равнище. Попътно спиране на гроба на пророк Муса. Гробът ни напомня за историята на Мойсей и израелския народ. Разглеждане на град Йерихон- Тел ес-Султан. Градът възниква около непресъхващия поток Ain es-Sultan, в област, богата на плодородни алувиални почви, която привлича обединените ловни групи да преминат към уседнал начин на живот. Археологическите разкопки, проведени на мястото в средата на миналия век, разкриват 23 слоя на древни цивилизации. Посещение на Каср Хишам, където има построен дворцов комплекс разкриващ невероятни мозайки. Дворецът е бил построен от Умаидската династия. Отпътуване за Мъртво море. Време за плаж. Връщане във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

5 ден Витлеем – Лод-Рамлла- Тел Авив – Яффо
Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване за Йерусалим. Поклонение на гроба на пророк Самуил. Там има разположени джамия, църква и синагога. Този обект е символ на трите монотеистични религии. Отпътуване и посещение на гр. Лод – обедна молива. Посещение на град Рамлла- първият мюсюлмански град построен след завладяването на Израел от мюсюлманите през 8-ми век. Посещение на бялата джамия. Отпътуване за Тел Авив. Панорамна обиколка на града и разходка в старинния квартал „Яфо“. Време за молитва в централната джамия на Яфо. Трансфер до летището за полет до България. Излитане в 19.30ч. Кацане в София в 22.10ч.

Цени:
Възрастен в двойна стая - 1298 лв.
Единична стая - 1648 лв.
Възрастен на допълнително легло - 1298 лв.

ХОТЕЛ ПО ПРОГРАМАТА:
Витлеем– хотел Парадайз 3*

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
- копие от международен паспорт
- депозит от 450 лева на човек
- доплащане – 1 месец преди датата на заминаване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
- за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
- Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
- до 60 дни преди датата на заминаване – без неустойка,
- от 59 до 30 дни – 600 лева;
- от 29 дни до деня на пътуване – 100% неустойка.

ДЕТАЙЛИ НА ПОЛЕТА С БЪЛГАРИЯ ЕР:
FB 571 SOFTLV 2320 0150+1
FB 572 TLVSOF 1930 2210

Допълнителна информация:
- Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
- застраховка „ Отмяна на пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.
- Офертата важи при минимум 30 туриста
- При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването.
- Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.75 лв.!

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Пролет 2024 - Израел |  Пролет 2024 - Тел Авив

Избрани оферти