Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

Екскурзия до Израел – обиколна програма

Номер на оферта

/

239221

Дати & цени

15 май 2024 г. - Цена от 1425 лв.

Цената включва

Самолетен билет София-Тел Авив-София
Ръчен багаж 40х30х20см
3 нощувки със закуски и вечери в Paradise hotel 3* или подобен във Витлеем
Трансфери летище-хотел-летище
Транспорт с климатизиран туристически автобус
Екскурзовод на български или руски език
Свидетелство за поклонничество
Туристическа застраховка Помощ при пътуване с покритие 5 000 евро за лица до 64,99 г.

Цената не включва

Туристическа застраховка Помощ при пътуване с покритие 5 000 евро за лица над 70 г. - задължително доплащане - 20 лв.
Чекиран багаж до 20 кг. - 160 лева в посока
Wizz Priority: един багаж на колелца на борда (макс. размер 55 x 40 x 23 cm, 10 kg), чекиране и качване на борда с предимство. - 110 лв. в посока
Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчителна
Бакшиши - 20 USD - заплащат се задължително на място при пристигане
Допълнителни екскурзии
Лични разходи

Програма на пътуването

Маршрут: София - Тел Авив - Яфа - Витлеем - Йерусалим - Йерихон - Каср ал Яхуд - Мъртво море

4 дни / 3 нощувки

Цената е пакетна на човек в двойна стая.

=======================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=======================================================================

ПРОГРАМА:

Първи ден: София-Тел Авив-Яфа

Заминаване от летище София с редовен полет на авиокомпания Wizz Air за Тел Авив с примерно разписание:

Номер на полет Излита от: Час Каца в: Час
W6 4427 София 6:40 Тел Авив 9:05
W6 4428 Тел Авив 9:40 София 12:35

Точното разписание ще бъде обявено до една седмица преди излитане.
Кацане на летище Бен Гурион в Тел Авив. Посрещане от представител на местния туроператор.

Програмата започва с туристическа обиколка с автобус на Тел Авив („могила на прераждането” или „хълм на пролетта” – в превод от иврит) градът, който никога не спи. Включен е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство под името „Белият град“. Точно тук, в центъра на Тел Авив, има най-много бели сгради (над 4 хиляди), построени в международния стил Баухаус. Обиколката продължава към Яфа – едно от най-старите селища на Земята, основано от сина на Ной след потопа. Гръцките легенди разказват, че красивата Андромеда била прикована към скалите на пристанището на Яфа. Тук може да видите камъните, в които морското чудовище се превърнало, след като погледнало главата на Медуза Горгона. Градът многократно сменя владетели, опожаряван е и се възстановява отново. Самите стари улици са музейни експонати, добавящи нов мит или легенда към своята история всяко десетилетие. Музеи, изложби, платформи за наблюдение и запомнящи се места – всичко това е Яфа.

Отпътуване към Витлеем. Настаняване в хотел Парадайз 3* във Витлеем или подобен.
Вечеря. Нощувка.


Втори ден: Витлеем-Йерусалим-Витлеем

Закуска.

Днес обиколката започва с разходка из Витлеем, един от центровете на поклонничество и туризъм, свещен град за християните, вторият по значение след Йерусалим. Витлеем е един от най-старите градове на планетата – основан около 17-16 век пр.н.е. д. Основната забележителност на града е църквата „Рождество Христово“, която е заобиколена от манастири – католически, гръцки православен и арменски. Самият град може спокойно да се счита за светилище, заедно с такива като Пътя на скръбта и Църквата на Божи гроб. За сърцето на Витлеем се смята площадът пред църквата „Рождество Христово“. В основата на храма е пещерата, в която според легендата е роден Исус. Според местните закони кметът на Витлеем трябва да е християнин. Витлеем също се споменава в Писанието като “домът на Давид”. Тук Давид е роден и е помазан за цар от пророк Самуил. По пътя от Витлеем до Йерусалим е погребана Рахил – любимата съпруга на праотца Исаак, която почива при раждането на сина си Вениамин. Нейният гроб на входа на Витлеем все още е почитан от евреи, християни и мюсюлмани.

Следва обиколка на Йерусалим, която включва Eлеонския хълм, от където се разкрива прекрасна гледка към града. Продължаваме на югозапад от Стария град към планината Сион. Тук се намира и католическото немско абатство Успение на Пресвета Богородица – построено преди около 100 години, в чиито сутерен е статуята на спящата Богородица, а в съседство е сградата, в която е стаята на Тайната вечеря т.е. Горницата, където Христос извършва последната вечеря с апостолитe. Tук е и гробът на цар Давид. Следва Стената на плача – най-свещеното място за евреите. Тук между пукнатините на масивните стени, които са руините на Соломоновия храм, поклонниците поставят бележки с молитви, съкровени и искрени пожелания. В близост до нея се намират други важни еврейски обекти – тунелите, еврейският квартал с великолепното Кардо и цитаделата на Давид. След това ще преминете през 14-те спирки на Пътят на страданието – Via Dolarosa – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Исус Христос към мястото на разпятието Голгота …. и стигате до храмовия комплекс на Гроба Господен – най-святото място за Християнския свят. В Църквата на Божи гроб са най-важните християнски светини включително камъкът на помазването (на който е било положено тялото на Христос след свалянето му от кръста) и гроба на Исус. Църквата на Божи гроб е място за поклонение на милиони християни от цял свят.

Връщане в хотела, вечеря.

Нощувка.


Трети ден: Витлеем-Йерихон-Каср ал Яхуд-Мъртво море-Витлеем


Закуска.

Днес пътуването започва през Юдейската пустиня и се отправя към Йерихон (Градът на палмите), най-ниско разположеният (258 м. под морското равнище) и най-стария град на Земята. Тук ще видите мястото, където според библейските писания, Исус Христос прекарал 40 дни в пост и молитва, като отхвърлял изкушенията на Дявола.

Следва посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Исус Христос на река Йордан.

Обиколката продължава към Мъртво море – най-ниско разположеното езеро в света, на цели 423 метра под морското равнище. Мъртво море е един от водните басейни с най-високата концентрация на сол на Земята – 330%. Поради това водитему са толкова гъсти, че хората няма как да плуват в тях, а буквално се носят върху им. Тук ще имате възможност да се потопите в морето, да се отпуснете по гръб в солената вода и сами да се убедите в качествата и, да се намажете с лечебна кал. Мъртво море безспорно се нарежда сред най-интересните природни феномени. И по ирония на съдбата, колкото е неблагоприятно за организмите, опитващи се да живеят в него, толкова е полезно за хората. Стига да знаят как да се възползват от свойствата му.

Връщане в хотела за вечеря и нощувка.


Четвърти ден: Витлеем-Тел Авив-София

Закуска.

Трансфер до летище Бен Гурион в Тел Авив. Излитане за София.
Кацане на летище София.

Край на програмата.

=======================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=======================================================================

Допълнителна информация

СПЕЦИАЛНА ЦЕНА 999 лв. за заминаване на 07.06 за резервации, направени до 29.05 - последни места!

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Ранни записвания 2024 - Израел |  Ранни записвания 2024 - Тел Авив

Избрани оферти