Начало / Екскурзии / Екскурзии - Катманду

На върха на света - екскурзия до неотразимите Непал и Тибет

Номер на оферта

/

228050

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Катманду – София
Летищни такси
Всички трансфери описани по програмата
Полет Катманду – Читван
2 нощувки в национален Парк Читван в Green Park Chiwtan Хотел
Сафари в Читван с включени билети за националния парк
Трансфер между Читван и Покара
Разглеждане на забележителности в Покара и разходка с лодка по езеро Пева и входни такси
1нощувка със закуска в Kuti Resort 4*
Полет от Покара до Катманду
1 нощувка със закуска в Катманду в Yatri Suites Hotel в района на Темел
Полет Катманду – Ласа – Катманду
Виза и разрешителни за Тибет
Всички забележителности и турове описани в програмата с входни такси в Тибет
5 нощувки в Ласа ( 1 от които на езерото Намцо)
1 вечеря в традиционен тибетски ресторант
Бутилка вода на ден по време на тура в Тибет
1 нощувка със закуска в Катманду в Yatri Suites Hotel в района на Темел
Полудневен сити тур на Катманду
Английско говорящи гидове по време на туровете
Медицинска застраховка
Водач от България по време на пътуването и престоя

Цената не включва

Разходи от личен характер
Бакшиши на гидвете ( предвидете средно по 7$ на ден)
Напитки по време на включените изхранвания
Всичко не упоменато в цената включва
Виза за Непал ( получава се на пристигане на летище)

Програма на пътуването

Преминете през изненадващо пищните долини, изпълнени с диви цветя, запознайте се с планинските хора на това място – тук, където традиционната им култура все още е в разцвет. Насладете се на всичко, което може да ви се предложи по време на пътуването.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ДЕН 1 ( 25.04.2019): СОФИЯ – КАТМАНДУ

Излитане от летище София късно вечерта за Катманду през Истанбул.

ДЕН 2 ( 26.04.2019): КАТМАНДУ – ЧИТВАН ( обяд, вечеря)

Кацане в Катманду и посрещане на летището и трансфер за обяд. Ранния следобяд трансфер отново за летището и следва полет за Читван - Национален парк Читван се намира в подножието на Хималаите, Непал, разположен е в района Тераи и е една от последните останали необезпокоявани местности в района. Това е и първият национален парк в Непал, който през 1984 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно природно наследство заради изключителното богато разнообразие на животински и растителни видове. Читван е с богата дива природа, буйни растителни видове и редки видове птици и животни. Паркът дава изключително усещане за докосване до дивата природа, в неговия дом се намират няколко редки вида, както и по-специално носорогът и бенгалският тигър. Други животни са леопардът, мечката, дивата свиня, еленът, бизонът, крокодилът и други. За разлика от африканските животни, тези в Читван са по-скоро изолирани и срамежливи, но шансовете да ги видите са много високи. Привечер настаняване в хотела и нощувка.

ДЕН 3 ( 27.04.2019): ЧИТВАН ( закуска, обяд, вечеря)

Днес ставаме рано, за да започнем деня с яздене на слон или пешеходна разходка в джунглата, това е и най-доброто време, когато могат да се наблюдават животните.

Ще прекараме 2-3 часа в джунглата, докосвайки се до естествените местообитания на носорози, тигри и други диви животни. След края на това приключение се завръщаме обратно в хотела за закуска.

По късно през деня ще обиколим с лодка и ще посетим Центъра за слонове. Следобедът е свободен за почивка или дейности по избор като разходка в джунглата, разходка в селото, водни спортове, колоездене, разходки с наблюдение на птици. Вечеря с традиционно шоу. Нощувка.

ДЕН 4 ( 28.04.2019): ЧИТВАН – ПОКАРА ( закуска)

След като закусим се отправяме към Покара. Градът се намира на 200 километра западно от Катманду, е очарователен град, разположен в спокойна долина (827м) в зоната на планинския масив Анапурна, района "Анапурна Химал" в северен Непал. Със своите красиви езера, буйни зелени околности и фантастични гледки към Анапурна, включваща и връх Мачапучаре, тя се смята за един от най-добрите дарове на природата в Непал. Интересен е фактът, че връх Мачапучаре или "Рибята опашка" е смятан от местното население за светилище на бог Шива. По-висок е от Шивлинг едва с 457 метра, но досега никога не е бил изкачван до върха. Единственият регистриран опит за покоряването му е на 50 м. под заветната височина, от която алпинистът пада. Това е причината върхът да бъде забранен за изкачване, а местните хора възприемат нещастния случай, като знамение, че на върха не трябва да стъпва човешки крак. Пътуването ни ще продължи около 4-5 часа и ще се насладим на красиви планински пейзажи. След като пристигнем ще се настаним в хотела и ще отпочинем за малко, след което ще се отправим с лодка по езерото Пева. То се намира на пешеходно разстояние от хотела ни, затова по-късно може да се разходим и самостоятелно по красивото крайбрежие. Ще се изкачим и до Peace Pagoda от където ще наблюдаваме и залеза над този малък и красив град. Завръщане в хотела и нощувка.

ДЕН 5 ( 29.04.2019): ПОКАРА – КАТМАНДУ ( закуска)

Много рано тази сутрин ( около 5 и за тези, които желаят) ще се отправим за Сарангкот, за да видим прекрасния изгрев. След като се завърнем и закусим, преди да се отправим за летището ще направим кратка обиколка на някои забележителности. Ще видим водопарите Дави и пещерния храм Гуптешвор, както ще посетим и Планинския музей. Следобяд кацане в Катманду, настаняване в хотел в сърцето на Темел с множество ресторанти и магазини и свободно време за шопинг и разходки.

ДЕН 6 ( 30.04.2019): КАТМАНДУ – ЛАСА ( закуска, вечеря)

Закуска в хотела и трансфер за полет за Ласа – „мястото на боговете“. В миналото Ласа е бил столицата на Тибет, а в днешно време е главен град на Тибетския автономен регион на Китай. Това е и един от най-високо разположените градове в света – 3650м и става прочут още когато в 7 век тук е построен първия храм Джоханг и двореца Потала. По-късно през 15 в. Цонгхапа построява и няколко манастира на будисткото направление гелугпа. Това е един мистичен и изолиран град с огромно духовно наследство и религиозна история на борба в защита на тибетската култура. След кацането ни следва трансфер и настаняване в хотела и свободно време. Нощувка

ДЕН 7 ( 01.05.2019): ЛАСА ( закуска )

Закуска и се отправяме да разгледаме дворецът Потала. Първата сграда се е издигала величествено на връх Марпо Ри, но войните и суровото време са я заличили напълно, затова петия Далай Лама – Нгавак Лосанг Гиатсо наредил да се построи нов дворец върху самите основи на първия. Дворецът е едновременно манастир, крепост и палат с 1000 стаи, като в построяването му участвали над 7000 работници, занаятчии и художници. По-късно ще влезнем в Джохангския храм, където се намира най-святата статуя на тибетския будизъм – Джово Шакямуни и ще се разходим по улицата с пилигримите. Късния следобяд ще отидем до местния пазар и ще отдъхнем на някое хубаво местенце с местен тибетски чай, както и ще имаме традиционна тибетска вечеря.

Нощувка



ДЕН 8 ( 02.05.2019): ЛАСА ( закуска )

Закуска и се отправяме за подножието на планината Gambo Utse, на 5 километра от западното предградие на Ласа, където се намира манастирът Дрепунг, известен като най-важния манастир на Гелугпа в тибетския будизъм. Той се смята за един от "трите Велики манастири" (другите два са Ганденският манастир и Серийският манастир). Разположен е на площ от 250 000 квадратни метра и се обитава от 7 700 монаси. Гледан отдалеч, голямата му бяла конструкция създава илюзията, че се наблюдава купище от ориз. Така му е и било дадено името, което на тибетския език означава "Събиране на ориз". След като разгледаме манастира ще се отправим към манастира Сера, името на който в превод означава дива роза и е наречен така понеже хълма зад него в миналото изцяло е бил покриван от тези красиви цветя. Тук се помещават три джаканги ( училища за будисти), най-стария от които е построен 1419г. Привечер завръщане в хотела и време за почивка.

ДЕН 9 ( 03.05.2019): ЛАСА – ЕЗЕРОТО НАМТСО ( закуска )

Закуска и се отправяме по живописен път към езерото Намтсо. През ноември 2005г. то е било избрано за едно от 5-те най-красиви езера в Китай. От тибетски името се превежда като Райското езеро и е свещено за местното население. Намира се на 4720 метра надморска височина и е и най-високото соленоводно езеро в света. Водата му е кристално чиста и синя и се смята, че ако се измиете с нея ще се пречистите. Следобед ще направим лек трек около езерото, където дивите якове, зайци и други диви животни припряно търсят храна по протежение на бреговете; безброй мигриращи птици летят тук, за да снасят яйца и да хранят младите си; понякога прекрасни риби изскачат от водата, наслаждавайки се на топлината на слънцето; стадата от овце и крави са като течащи бели заготовки върху зелените ливади, които могат да се простират, докъдето ви виждат очите. Тук на това прекрасно място ще пренощуваме в палатков лагер, като през нощта ще можем да наблюдаваме млечния път.

ДЕН 10 ( 04.05.2019): НАМТСО – ЛАСА ( закуска )

В днешния ден предлагаме да се събудим много рано, за да може да наблюдаваме изгрева над езерото Намтсо. Предполагаме, че особено любителите фотографи ще могат да направят едни от най-красивите си снимки тук. Свободно време и отпътуване за Ласа. Настаняване в хотела и свободно време за самостоятелно изследване на града.

ДЕН 11 ( 05.05.2019): ЛАСА – КАТМАНДУ ( закуска )

Дойде време да отпътуваме от магнетичния Тибет. Закуска и трансфер за полет за Катманду. След като се настаним в хотела ще се отправим за кратък сити тур на непалската столица. Привечер завръщане в хотела и нощувка.

ДЕН 12 ( 06.05.2019) : КАТМАНДУ – СОФИЯ

Рано сутринта се отправяме с трансфер за полет за София. Кацане в София в 20:45 вечерта. Добре дошли у дома!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Непал |  Оферти - Катманду |  Екскурзии - Непал |  Екскурзии - Катманду |  Великден 2024 - Непал |  Великден 2024 - Катманду

Избрани оферти