Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Разходка във Виена - самолетна екскурзия с включен тур на български език

Номер на оферта

/

178672

Дати & цени

Цената включва

==>Самолетен билет София-Виена-София на а/к България Ер с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг. и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг.;
трансфер летище - хотел – летище;
==>3 или 4 нощувки със закуски:
>>>в хотел 3* (Ana Enzian 3*, Gartenhotel Gabriel 3* или подобен) или
>>>в хотел 4* (Amedia 4*, Senator 4*, NH Belvedere 4* или подобен);

==>пешеходен тур на Виена с лицензиран местен екскурзовод на български език;
==>медицинска застраховка "Помощ в чужбина" с покритие 5 000 €;

Цената не включва

==>Доплащане за единично настаняване - цена на запитване;
==>Доплащане по желание за осъществяване на пътуването с полет на австрийски авиолинии (възможни три директни полета - всеки ден от седмицата) - цена на запитване;
==>Доплащане по желание за настаняване в конкретен хотел по избор на туриста: цена на запитване (изготвя се индивидуална оферта);

==>Разходи за градски транспорт, на място - 2.40 EUR (еднопосочен билет); 8 EUR (карта за 24 часа); 14,10 EUR (карта за 48 часа) или 17,10 EUR (карта за 72 часа);
==>Поименна електронна карта за градски транспорт с валидност 72 часа (заявява се и се заплаща от България): 19 €/ 37 лв; Картата не може да се преотстъпва на друго лице, валидна е за конкретен период на престой, не се изисква допълнителна валидация; Цената включва административна такса в размер на 1,90 €;
==>Застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД Армеец - по желание, цена на запитване;
==>Допълнителни услуги по желание* /с предварителна заявка и заплащане от България/:
==>Посещение на музея на Сиси и императорските апартаменти в двореца “Хофбург”
==>Посещение на Императорската съкровищница в двореца “Хофбург”
==>Посещение на двореца Шонбрун
==>Билет за класически концерт с произведения от Моцарт и Щраус
==>Вечеря в традиционен ресторант тип "хойриге"с тристепенно меню
==>Дневен круиз по Дунав
==>Тематичен круиз по Дунав с вечеря

Програма на пътуването

=============================================================

РАЗХОДКА ВЪВ ВИЕНА
Провежда се при мин. двама записани туристи!
==>индивидуална самолетна екскурзия с обслужване на български език

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ:
Гарантирано заминаване всеки четвъртък, петък или неделя с директни полет на България Ер до Виена!
Без изискване за минимален брой записани туристи!
(от 03.01. до 30.11.2019)

4 дни / 3 нощувки или
5 дни/ 4 нощувки

Възможна комбинация по пакети 3 нощувки - например заминаване в ден четвъртък и връщане в ден неделя всяка седмица до 30.11.2019
------------------------

Офертата не се предлага за пътувания, обхващащи периоди на национални празници в официално обявени почивни дни и други периоди, за които има организирани групови програми.

------------------------

Пакетна цена на човек в двойна стая (включва билет с багаж и такси, трансфери, хотел със закуска, тур с екскурзовод и застраховка):

Хотел Enzian 3* или подобен
Пакет 3 нощувки: 699 лв
Пакет 4 нощувки: 765 лв

Хотел Amedia 4* или подобен
Пакет 3 нощувки: 829 лв
Пакет 4 нощувки: 899 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ВИЕНА

Виена е невероятен коктейл от история, изкуство и музика. В последните години Виена традиционно присъства в топ 5 на най-добрите за живеене градове в света, като оценяването e въз основа на ключови критерии, свързани с икономика, сигурност, здравеопазване, състояние на обществения транспорт, околна среда, но и възможности за пазаруване, най-добри условия за културен живот и свободно време.

Благодарение на историческото си наследство, центърът на Виена е в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство заради своята барокова и средновековна архитектура. В „Европейската културна столица“ има около 70 театъра, 4 опери, много музикални сцени и над 100 музея, ежедневно се устройват фестивали в различни сфери на изкуството и празненства на открито, съпроводени с традиционна, класическа или модерна музика и много фестивали.

=============================================================

ПРОГРАМА 4 ДНИ/3 НОЩУВКИ ИЛИ 5 ДНИ/4 НОЩУВКИ:

Първи ден:
Отпътуване за Виена с директен полет. Трансфер от летището до хотела. Настаняване.
Свободно време.
Нощувка.

Втори ден:
Закуска.
Среща с екскурзовода за
==>Пешеходен тур в сърцето на Стара Виена на български език (включен в цената): дворцовия комплекс "Хофбург" (бивша резиденция на Хабсбургите до 1918 г., а днес - седалище на австрийския федерален президент) - Националната библиотека, Императорската съкровищница, музея на императрица Сиси, етнографския музей, музея с колекции от оръжия и музикални инструменти, Кралската капела - седалище на Хора на виенските момчета; Испанската школа по конна езда, където белите жребци липицани изпълняват елементи на висша дресура под звуците на произведения на Моцарт и Щраус, луксозната улица "Колмаркт", където наред с луксозните бутици и магазини се намира и императорската сладкарница "Demmel", предлагаща до ден днешен прочутата торта "Sacher" по оригиналната тайна рецепта; елегантната търговска улица "Грабен" - бароковата колона на чумата, бароковата църква "Св. Петър"; готическата катедрала "Св. Стефан" - най-важният символ на Виена; улица "Кернтнерщрасе", която води до музея за съвременно изкуство Албертина, Операта и др.
По желание (с доплащане): Посещение на двореца Шонбрун - любимата резиденция на императрица Мария Терезия. Към дворцовия комплекс принадлежат невероятно красиви градини, най-старата зоологическа градина в света, както и други интригуващи структури, които правят Шонбрун едно от най-неповторимите места в австрийската столица. Като един от най-добрите образци на архитектурните стилове рококо и барок, от 1996 година Шонбрун е включен в списъка със Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
==>По желание (с доплащане): 20.15 ч. - Класически концерт по произведения на Моцарт и Щраус в една от най-старите концертни зали на Виена.

Трети/ Четвърти ден:
Закуска.
По желание (с доплащане):
==>Посещение на музея на Сиси и Императорските апартаменти в двореца “Хофбург” с екскурзовод на български език – ще се потопите в автентичната атмосфера на живота в императорския двор - великолепни салони и стаи с мебелировка от края на 19-и век, разказващи за съдбата на известните му обитатели и ще научите интересни факти за живота на най-известната императорска двойка – Франц Йозеф и красивата му съпруга Елизабет - Сиси.
или
==>Посещение на Императорската съкровищница в двореца “Хофбург” с екскурзовод на български език. Събрала ценности, надживели превратностите на времето с над хиляда години история, тя представя инсигниите на императорската и църковна власт, скъпоценни камъни, редки произведения на ювелирното изкуство, между които и изпълнените със символика, забулени с история и загадки атрибути на императорската власт на Свещената римска империя – короната, мантията, кръста-мощехранителница, копието - изваждани само, за да се короняса новия император на Свещената римска империя и днес намерили покой в Съкровищницата във Виена.

==>По желание (с доплащане): Круиз по р. Дунав на луксозен кораб от пристанище, разположено в центъра на Виена. (Възможни часове за резервация: 11:00 | 12:30 | 14:30 | 16:00; Продължителност: 1,15 ч.). До круизното пристанище може да се стигне с линии на метрото U1, U4 или с трамвай.

==>По желание (с доплащане): Вечеря в традиционен ресторант тип "хойриге" с тристепенно меню (гулаш с домашен хляб, виенски шницел с гарнитура, щрудел с ванилов сос и вода) с музикални изпълнения на живо*

Последен ден:
Закуска.
Свободно време - можете да посетите самостоятелно атракционния парк Пратер - Виенският Пратер се е превърнал в нещо повече от парк за забавления. Високото 65 м. виенско колело е символ не само на парка, но и на града. Пратерът предлага на посетителите си всевъзможни атракции за деца и възрастни: екстремни бързи влакчета, музей на восъчните фигури, зала с криви огледала и др. На територията на парка можете да намерите и разнообразни заведения за хранене в различен атрактивен стил.
Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет.

Забележка: Резервация за концерт на Моцарт и Щраус може да бъде направена за всеки един от дните на екскурзията при наличие на свободни места. При резервация се изисква 100% плащане на билетите.

Възможни са размествания в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявените турове!

=============================================================

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:

Хотел Ana Enzian 3* - разположен на оживената търговска улица Rennweg, в близост до двореца Белведере и ботаническата му градина. До Операта и пешеходната улица Кернтнер Щрасе може да се стигне за около 20 мин. пеша или с трамвай за няколко спирки. Разполага със 165 стандартни двойни стаи със собствен санитарен възел, сателитна телевизия, телефон. Закуската е на бюфет в комфортния ресторант, в който се предлага и обедно меню. В оживения район наоколо са разположени различни магазини, включително за хранителни стоки, кафенета, дрогерии, ресторанти и др.

Хотел Mozart 3* се намира само на 200 м. от метростанцията и в близост до жп гара Franz Josef, в която е разположен голям търговски център с много магазини и заведения. В хотела: бар и денонощна рецепция. Всички стаи разполагат със сателитна телевизия, кът за сядане и баня. До центъра на Виена може да се стигне за по-малко от 10 минути с метро (по линия U4) или с трамвай.

Хотел Amedia 4* - разположен на втората по големина търговска улица на Виена - Ландщрасер Хауптщрасе, лъч на централната Рингщрасе. В непосредствена близост има магазини и ресторанти. Намира се на около 1,5 км. от дворецът Белведере и хотел Enziana. Предлага стилни стаи и безплатен високоскоростен WiFi достъп до интернет. Пред хотела - спирка на автобус 74A - директна линия за няколко минути до централната Рингщрасе.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Начин на плащане: депозит 340 лв на човек при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!

Оперативна програма с начални часове на избраните услуги и телефон за връзка с екскурзовода, туристите получават до 5 дни преди датата на заминаване.



=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ ПО ЖЕЛАНИЕ* /с предварителна заявка и заплащане от България/:

==>Посещение на музея на Сиси и императорските апартаменти в двореца “Хофбург” с местен екскурзовод на български език: 62 лв на турист (на място се заплаща входна такса: 13,90 € за възрастен; за деца от 6 до 18г - 8,20 €)
Цената не включва транспорт. Придвижването е с градски транспорт или пеша; Продължителност: около 2 ч.;

==>Посещение на Съкровищницата в двореца “Хофбург” с местен екскурзовод на български език: 62 лв на турист (на място се заплаща входна такса: 12,00 € за възрастен)
Цената не включва транспорт. Придвижването е с градски транспорт или пеша; Продължителност: около 2 ч.;

==>Посещение на двореца Шонбрун:
==>Вариант 1: Посещение на двореца Шонбрун с местен екскурзовод на български език "Imperial tour": 62 лв на турист (на място се заплаща входна такса: 15,50 € за възрастен; за деца от 6 до 18г - 11 €); Цената не включва транспорт. Придвижването е с градски транспорт или пеша; Продължителност: около 2 ч.;
==>Вариант 2: Билет за самостоятелно посещение на двореца Шонбрун - “Imperial Tour” с включен аудио гид - слушалки с коментари на руски или английски език: 38 лв за възрастен; 28 лв за деца и младежи до 18,99 г.; Билетът включва самостоятелна обиколка с разглеждане 22 стаи (вкл. Голямата и Малката галерии, Жълтия салон, Китайския кабинет, Огледалната зала и др.) и такса резервация с час за посещение; Цената не включва: транспорт до двореца (възможно е удобно придвижване с градски транспорт)

==>Билет за класически концерт с произведения от Моцарт и Щраус - Кат. VIP - 99 €/ Кат. A - 69 €/ Кат. B - 59 € в концертната зала Wiener Kursalon. Цената на билетите се определя от отдалечеността на местата спрямо сцената. Билетите категория VIP включват освен място (на I-ви или II-ри ред) още: книжка с програмата, чаша шампанско през антракта, специално CD с музика от Йохан Щраус. Цената не включва транспорт до концертната зала, която се намира в центъра на Виена;

==>Дневен круиз по Дунав - 25 €/ 49 лв за възрастен (над 16 г.); За деца 0-9,99 г.: 2,50 €/ 5 лв; За деца 10-15,99 г.: 12,50 €/ 24,50 лв; Часове на тръгване: 11:00; 12:30; 14:30; 16:00 ч.; Продължителност: 1,15 ч.; Цената не включва: транспорт до пристанището, което се намира в центъра на Виена;

==>Тематичен круиз по Дунав с вечеря - 45-65 € (в зависимост от датата) на възрастен; Деца 0-5,99 г.: плащат такса 5 лв; Деца 6-15,99 г.: -50 % намаление от цената за възрастен (Продължителност: от 19:45 до 22:00 ч.); Цената включва круиз по р. Дунав с тематична музика на живо, вечеря на блок-маса (студени предястия, супа, топли ястия и десерт) и такса резервация. Цената не включва: транспорт до пристанището и напитки по време на вечерята. Вечерният круиз се предлага само за определени дати (при интерес, моля изпратете запитване).

Важно: За да се реализират допълнителните услуги по програмата, е необходимо те да бъдат заявени при сключване на договора за туристически пакет, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации. Допълнителните услуги по програмата не могат да бъдат заявявани на място!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Уикенд почивка - Австрия |  Уикенд почивка - Виена

Избрани оферти