Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Романтичният Париж вече с директни полети от Варна

Номер на оферта

/

229126

Дати & цени

Програма на пътуването

Романтичният Париж

вече с директни полети от Варна

5-8 септември 2019

3 дни / 3 нощувки



/Индивидуална програма/





Париж се смята за един от най-романтичните градове в света. Красиви булеварди, внушителни исторически и културни паметници, велики произведения на изкуството и магически светлини. Насладете се на невероятния вкус на френската кухня, сирената, шоколада, виното и морските деликатеси.

Промо цени 3* централен от 499 евро/ 976 лева

4* централен от 599 евро/1172 лева

Цена за ранни записвания до изчерпване на местата по промоционалната оферта.

На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна

Хотел - настаняване в стандартни стаи

Нощувка със закуска

На човек в
стандартна двойна стая

Хотел 3* централен



€499 / 976 лв.

Хотел 4* централен

€599 / 1172 лв.

Цената включва:

Самолетен билет Варна – Бове/ПарижВарна с лет. такси ;

3 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел ;

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;

Цената НЕ включва:

Чекиран багаж 10/20/30 кг-доплащанията се уточняват към момента на резервацията

Втори ръчен багаж от 10кг, с размери 55х40х23см;

Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени такива. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.

трансфери летище – хотел – летище;

Екскурзии по желание

доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.

Примерни хотели:

Кат. 3 * Apollo Opera- http://www.apollo-opera.fr/en/, New Hotel Lafayette или подобен

Кат. 4* ХО hotel или подобен- https://xohotelparis.com/en/

Полети:

5 септ Варна-Париж/Бове 6.20-8.45

8 септ- Париж/Бове-Варна 9.15-13.30





ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА



1 ден, 4.09.2019 Варна- Париж

Сутрешен полет Варна-Бове/Париж 06:20 – 08:45. Трансфер от летище Бове до Париж/с обществен транспорт - 16 евро на посока, а при група-автобусен трансфер според броя на хората/ . Стандартно настаняване в хотела е след 14.00 ч.

Възможност с/у допълнително заплащане за Панорамна обиколка на Париж с автобуси hop-on hop-off билет, валиден за 1 ден- 35 евро, билет, валиден 2 дни 40 евро

Независимо дали ще вземете едно или двудневен билет, благодарение на този тур ще можете да се ориентирате в Париж и да се запознаете с основните забележителности. Можете да слизате и се качвате по желание в рамките на валидността на билета.

Нощувка.
2 ден, 05.09.2019 - Версай и Париж

Най-посещаваният френски замък, Версай – 75 евро на човек – транспорт , вход. /11.15-16.15/

11.00 Възможност за полудневна екскурзия до Версай с гид на английски Цената включва транспорт до Версай, гид на английски език, резервация и входен билет

Версай е построен в зенита на величието на френската монархия – вековен разцвет, продължил от 1682 г., когато Луи ХІV и кралица Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи. През 1662 г. върху мястото на старата ловна хижа на баща си Луи ХІV започва изграждането на новото седалище на правителството на Франция. Неговата най-запомняща се зала е монтираната 73-метрова Огледална зала , чиято стена към парка е прорязана от седемнайсет големи сводести прозореца, а отсрещната стена се състои от 357 блестящи огледала, които са били свидетели на много важни събития - сватбата на Луи ХІV и Мария Антоанета, както и подписването на Версайския договор през 1919 год.

Връщане в Париж и свободно време за разходка. Нощувка.

3 ден, 06.09.2019 – Париж

Закуска и свободно време за разглеждане на града. В свободните дни предлагаме различни възможности според интересите и желанията.

Базиликата Сакре Кьор и „Монмартр” -площада на художниците, Гранд Опера, “Плас Вандом”, “Плас Конкорд”, Шан-з-Елизе, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Дома на Инвалидите, квартала Монпарнас, Латинския квартал (Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). На остров Сите ще видим катедралата Нотр-Дам-дьо-Пари, Пале дьо Жюстис, Светия параклис, Консиержери, площад „Шатле” и острова Сен Луи. Нотр Дам в буквален превод означава "Нашата Дама". Катедралата е издигната в чест на Дева Мария, а името й е популярно римокатолическо наименование на Пресвета Богородица. Това име Нотр Дам носи вече близо 900 години. Цели двеста години продължава изграждането на великолепната Нотр Дам , а то коства труда на няколко поколения архитекти и работници. Окончателно завършена през 1345 година, Нотр Дам се превръща в едно от най-великите постижения на готическата архитектура.

Самостоятелно посещене на Лувъра /вход 15.00 EUR/Този музей на изящните изкуства е най-големият на територията на страната, а също така един от най-посещаваните в цял свят. Красивата и грандиозна постройка на музея заема около километър площ в централната част на френската столица, между десния бряг на река Сена и улица Риволи. В далечната 1190г. Лувърът е бил кралски дворец на Филип II, който за времето си е нямал равен по размери и красота в цял свят. Така днес на обща площ от около 60 600 кв. м в Лувъра са изложени невероятно ценни екземпляри и цялостни колекции на изящното изкуство-около 750 000 картини, почти 35 000 предмети от праисторическата ера до 19 век.

Нощувка.





4 ден 07.09.2019 Париж

Закуска. Свободно време за разходка в Париж. Възможност за самостоятелно разглеждане на някой от многобройните музеи - на импресионистите „д‘Орсе“, музея на Роден/от 10 евро/, музея на Пикасо/от 13 евро/ , центъра Жорж Помпиду с националния музей за модерно изкусктво или музея на восъчните фигури „Гревен“/24 евро/. Свободно време да се разходите в градините Люксембург .

Разходка с корабче по Сена- 14 евро.

Посещение на Айфеловата кула и качване с лифт до трето ниво- билет от 25 евро/поради големите опашки препоръчваме предварителна резервация закупуване на билета в България/

Или възможност за посещение на увеселителния парк Дисниленд -100 евро за посещение на 1 парк за възрастен, и 120 евро- за 2 парка – включва транспорт с shuttle от центъра на Париж до парка и обратно и входни билети

Вечерта ако решите да усетите духа на Парижките кабарета препоръчваме предварителна резервация и предплащане в България.

MOULIN ROUGE: www.moulin-rouge.com

LIDO: www.lido.fr



5 ден, 08.09.2019 ПарижВарна

Трансфер от хотела до летище Бове/срещу доплащане с обществен транспорт/. Полет в 9:15, каца в 13:30.



Програмата е примерна, всички цени на допълнителните екскурзии се препотвърждават. Цените на входовете за музеите са само за ориентир-възможни са промени.



Необходими документи: - лична карта или задграничен паспорт

- За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него



Препоръчваме застраховка „Отмяна на пътуването” с Армеец – около 2,5 % от пакетната цена.



Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на 50% от цената.



Цената на пакета се препотвърждава със самолетната и хотелска резервация.

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Оферти от Варна - Франция |  Оферти от Варна - Париж

Избрани оферти